Allemaal aan boord! Kom op stoom in de voorjaarsvakantie

Museumstoomtram Hoorn-Medemblik |  
Nieuws door

Beleef het nostalgische Stoomtramavontuur van Museumstoomtram

11 februari 2018 Geschiedenis Hoorn, Noord-Holland Beleef een stukje geschiedenis deze voorjaarsvakantie! Ga op Stoomtramavontuur met Museumstoomtram Hoorn-Medemblik. Leer alles over de stoomtram, volg een spannende speurtocht vol nostalgische opdrachten en help een handje mee op een oude stoomlocomotief. Stook bijvoorbeeld zelf het kolenvuur op aan boord van een stoomlocomotief! Vanaf 27 februari tot en met 3 maart kun je dagelijks op avontuur in Hoorn.

Foto 1. Foto: Museumstoomtram Hoorn-Medemblik.

Speurtocht en treinreis door de tijd

Het Stoomtramavontuur is een speurtocht door de spannende wereld van stoomtrams. Want er moet een hoop gebeuren om zo'n stoomtram goed te laten rijden! Ouders en kinderen gaan samen op avontuur en komen onderweg allerlei opdrachten tegen. Help mee met de goederen in de tram te laden, sorteer post in het postrijtuig en bedien onder begeleiding van de seinhuiswachter een wissel of sein op het museumterrein. Hierna kan de reis met de stoomtram beginnen! Aan boord mogen kinderen hun eigen kaartje bij de conducteur knippen.

Tijden en prijzen Stoomtramavontuur

  • Het Stoomtramavontuur is te beleven vanaf 27 februari tot en met 3 maart.
  • Dagelijkse starttijden zijn 10:00 uur, 12:00 uur en 14:00 uur.
  • Het avontuur duurt inclusief de stoomtramrit ongeveer twee uur.
  • Kaartjes voor bezoekers vanaf dertien jaar kosten € 11,50 per persoon. Entree voor kinderen vanaf vier tot en met twaalf jaar is € 8,50 per persoon.
  • Boek vooraf kaartjes via de website of koop ze aan de kassa.

Uitstapjes in de buurt

Hoorn is een prachtig, sfeervol plaatsje om te bezoeken! Combineer het Stoomtramavontuur met een van deze uitstapjes in de buurt:
  • Een gezellig museum vol nostalgie: het Museum van de Twintigste Eeuw. Hier zie je retro spullen uit vervlogen decennia. Bijzonder: alle tentoongestelde spullen zijn schenkingen en hebben vroeger dus echt een rol gespeeld in iemands dagelijks leven. Met de gratis audiotour ontdek je leuke weetjes over alle items in de collectie. In het museum is nu ook tijdelijk een Buurman & Buurman tentoonstelling te zien. Tip: via DagjeWeg.NL Tickets boek je kaartjes met 20% korting.
  • Vaar mee door de Gouden Eeuw in het Westfries Museum. In meer dan twintig kamers maak je kennis met het dagelijks leven van die tijd. Een koperen ketel boven het haardvuur, een chique bedstee, in de hoek een papegaai in een kooi. Bijzonder: in de virtual reality-tour Kaap Varen stap je zelf aan boord van een schip en vaar je mee naar het einde van de wereld.
  • Bekijk wat er nog meer is te doen in Hoorn.
Foto 2. Foto: Museumstoomtram Hoorn-Medemblik.

Laatst gewijzigd: 2020-06-24 13:35:01 · Gepubliceerd: 2018-02-08 09:47:44 - 1115