1

Het is officieel: in Zuid-Limburg kun je het mooist wandelen

‘Een wandeling rondom Zuid-Limburg' is Wandelroute van het Jaar 2018

Bekijk meer wandelroutes Nieuws door
Foto 1. Wandelaars naderen abdij van Val-Dieu tijdens 'een wandeling rondom Zuid-Limburg'. Foto: Wandelroute van het Jaar 2018.

archief oud artikel 13 februari 2018 Natuur Berg aan de Maas, Limburg 'Een wandeling rondom Zuid-Limburg' is uitgeroepen tot Wandelroute van het Jaar 2018. De winnaar, padmaker Alex Buis, kreeg de prijs uitgereikt op de eerste dag van de Fiets en Wandelbeurs in Gent. Volgens de jury is de uitverkoren route "een afwisselende en grotendeels onverharde drielandentocht door een grote verscheidenheid aan landschappen". Nogal een kluif: de route is in totaal 277 kilometer lang en bestaat uit 11 etappes. Het zuidelijkste van stukje Nederland stond sowieso al bekend als wandelwalhalla.

Ontdekkingsreis over onverharde paden

De route door het heuvelachtige landschap van Limburg trekt ook door aangrenzende landen België en Duitsland. In een grote lus gaat de wandelroute de grenzen over, rondom Zuid-Limburg. Dat maakt het een prachtige route, want tijdens de tocht kom je veel verschil in natuur, cultuur en taal tegen. Volgens de jury van Wandelroute van het Jaar 2018 maakt dit de tocht tot een ware ontdekkingsreis. Let wel: de route gaat veel over onverharde paden en is niet bewegwijzerd, maar staat nauwkeurig omschreven in het boek 'Een wandeling rondom Zuid-Limburg' van padmaker Alex Buis. Zo ontdek je ook allerlei leuke weetjes over de omgeving.

Interessant voor wandelliefhebbers: de Fiets en Wandelbeurs in Utrecht op 2 tot en met 4 maart.

Shortlist Wandelroute van het Jaar 2018

Behalve 'Een wandeling rondom Zuid-Limburg' maakten deze wandelroutes kans op goud: GR 512 (Brabantse Heuvelroute), het Roots Natuurpad dwars door Nederland, het Wandelnetwerk Vlaamse-Ardennen en een reeks nieuwe wandelingen in het Thorpark in het Nationaal Park Hoge Kempen. Bekijk alle wandelroutes op DagjeWeg.NL.

Foto 2. Tien wandelroutes maakten kans op de titel Wandelroute van het Jaar 2018. Foto: Wandelroute van het Jaar 2018.
Foto 3. Een deel van de kaart van 'Een wandeling rondom Zuid-Limburg'. Foto: Wandelroute van het Jaar 2018.

Laatst gewijzigd: 2018-10-09 11:35:59 · Gepubliceerd: 13 februari 2018 - 3166