Goed nieuws voor chocoholics: een festival vol chocola

Geniet van chocola op het Chocoa Festival |  
Nieuws door
Foto 1. Dat ziet er lekker uit! Foto: Chocoa Festival

Om je vingers bij af te likken!

15 februari 2018 Cultuur Amsterdam, Noord-Holland Wie krijgt er ooit genoeg van chocolade? Het verrukkelijke bruine goedje eten we het liefst dagelijks en dan blijft het niet bij één stuk... Goed nieuws voor alle liefhebbers van chocola: er komt een heus chocolade festival in Amsterdam. Hier leer je niet alleen alles over chocola en de toekomst hiervan, maar mag je natuurlijk ook ontzettend veel proeven. Het Chocoa Festival in de Beurs van Berlage in Amsterdam is op 24 en 25 februari de place to be voor chocoholics en andere smulpapen!

Chocolade in de toekomst?

Als die-hard chocoladefan kun je je vast geen wereld zonder chocola voorstellen. Toch is een toekomst met winkelschappen vol chocoladerepen misschien wel iets te rooskleurig. Op het Chocoa Festival leer je alles over het proces van cacaoboon tot chocoladereep en hoe dit proces duurzamer kan. Ook de toekomst van chocolade komt uitgebreid aan bod. Tijdens de Grote Chocoladewijzer op zaterdag 24 februari van 14:00 uur tot 15:45 uur scheiden cacao-experts fabels en feiten van elkaar over een mogelijk tekort aan cacao in de toekomst.

De kunst afkijken

Geef je oren en smaakpupillen goed de kost op het Chocoa Festival, want wie weet kun je de kunsten die je hier ziet thuis nabootsen. Het Bakery Institute laat je zien hoe je kookt en bakt met chocolade tijdens Live Cooking Shows en er zijn heel wat gratis en betaalde proeverijen waar je aan mag schuiven. In deze proeverijen ervaar je hoe lekker duurzame chocolade kan zijn en dat de smaak van chocolade, net als bij wijn, erg afhankelijk is van waar de cacao vandaan komt. En proef ook eens hoe anders chocolade smaakt als je het combineert met verschillende andere heerlijkheden, bijvoorbeeld een speciaalbiertje, koffie, whisky, rum of een wijntje. Maar liefst 75 chocolatiers, patissiers en chocolademakers staan in de rij om je kennis te laten maken met hun producten.

Kinderen en chocolade

Niet alleen vrouwen zijn dol op chocolade, maar ook kinderen lusten er wel pap van. Op Chocoa Festival is er dan ook genoeg te beleven voor kinderen. Er zijn workshops, er wordt geschminkt en er is een verhalenverteller. Koop een starterskit voor kinderen en ga zelf thuis aan de slag met het maken van chocoladerepen. En uiteraard mogen de kids ook heel veel proeven. Is jouw kleine dol op chocolademelk? Doe dan mee met de Chocolademelkwedstrijd en stem op jullie gezamenlijke favoriet.

Goed om te weten:

  • Wat? Het Chocoa Festival;
  • Waar? De Beurs van Berlage aan de Damrak in Amsterdam;
  • Wanneer? Zaterdag 24 en zondag 25 februari van 10:00 uur tot 18:00;
  • Hoe duur? Een kaartje voor volwassen is € 16,- en voor kinderen € 10,-. Kaartjes aan de deur zijn een euro duurder. Er zijn ook familietickets en groepstickets te koop.
Foto 2. Jummie! Foto: Chocoa Festival
Foto 3. Lekker kliederen met chocolade. Foto: Chocoa Festival
Foto 4. Verschillende chocolademakers bieden hun koopwaar aan. Foto: Chocoa Festival

Laatst gewijzigd: 2018-02-15 08:48:28 · Gepubliceerd: 15 februari 2018 - 3262