Journalist voor een dag bij Beeld en Geluid

Kinderpersbureau bij Beeld en Geluid |  deel via WhatsApp | Nieuws door

Inclusief meet & greet met Simone Weimans en Bart Meijer

24 februari 2018 Toerisme Hilversum, Noord-Holland Kijk jij elke dag het Jeugdjournaal en droom je ervan om de wereld over te reizen, op zoek naar mooie verhalen? Dan ben je bij Beeld en Geluid aan het goede adres! Nederlands grootste instituut voor mediacultuur verandert in de voorjaarsvakantie in een kinderpersbureau, waarbij jonge nieuwsjagers van acht tot twaalf jaar in de huid van een journalist kruipen.

Foto 1. Journalist voor een dag bij Beeld en Geluid. Foto: Beeld en Geluid © Paul Ridderhof

Opgeleid in een dag

Media-instituut Beeld en Geluid is altijd al een feestje voor iedereen met interesse in de media, maar tijdens de voorjaarsvakantie is het museum extra leuk voor kinderen van ongeveer acht tot twaalf jaar. Van zaterdag 24 februari tot en met zondag 4 maart kunnen kinderen met ambities in de journalistiek ervaren wat er allemaal bij het werk van een journalist komt kijken. In een kinderpersbureau leren ze spelenderwijs meer over het werk van de pers.

Wat kun je doen?

Door middel van een circuit passeren allerlei journalistieke vaardigheden de revue. Een greep uit het aanbod:

  • Leer door middel van een quiz scherp kijken naar nieuws. Wat is echt en wat is nep?
  • Kun jij tijdens het researchen alle info vinden die je nodig hebt?
  • Welk nieuws verdient een plekje in het journaal en welk nieuws niet?
  • Kun jij, net als Simone Weimans, het nieuws presenteren?
  • Natuurlijk mag interviewen niet ontbreken. Welke vragen stel jij allemaal?
Als je alle activiteiten hebt gehad, krijg je een echte perskaart van Beeld en Geluid, waarmee je op de foto kunt in de greenscreenstudio.

Kijk de kunst af bij profs

Natuurlijk zijn er ook echte journalisten aanwezig bij het kinderpersbureau. Op dinsdag 27 februari komt presentator van Klokhuis en de Beste Vrienden Quiz Bart Meijer vertellen over zijn werk en drijfveren. Ook een vrouwelijke journaliste komt aan het woord. Op donderdag 1 maart geeft NOS-nieuwslezeres Simone Weimans (stiekem ook wel bekend van Wie is de Mol 2018) een interactieve presentatie, waarin ze vertelt over haar ambities en dagelijkse werkzaamheden. Ook geeft ze presentatietips. Uiteraard mag je al je vragen afvuren op de beide journalisten. Let op, vooraf reserveren is verplicht, reserveer snel je plekje!

Wie, wat, waar?

  • Waar? Instituut voor mediacultuur Beeld en Geluid;
  • Wanneer? Van 24 februari tot en met 4 maart, de eerste week van de voorjaarsvakantie voor regio Midden en Noord. Dagelijks van 11:00 uur tot 16:00 uur;
  • Hoe duur? Het kinderpersbureau is inbegrepen bij een bezoek aan het museum. Entreekaartjes hiervoor kosten € 16,00 voor volwassenen en € 9,00 voor kinderen van vier tot twaalf jaar.
Foto 2. Kom langs bij Beeld en Geluid in Hilversum. Foto: Beeld en Geluid

Laatst gewijzigd: 2018-02-22 13:45:15 · Gepubliceerd: 2018-02-22 10:49:09 - 1117