Van boek naar boom: Boekenweek draait om natuur

Activiteiten tijdens Boekenweek 2018 | Nieuws door

Voorleesuurtjes en boekwandelingen door de natuur

5 maart 2018 Cultuur Landelijk Vanaf 10 tot en met 18 maart duik je met je neus in de boeken tijdens de Boekenweek 2018. Het thema dit jaar is 'Natuur'. Of het nou letterlijk om flora en fauna gaat, of om onze eigen menselijke natuur; het onderwerp speelt een grote rol in klassieke en hedendaagse literatuur. Denk bijvoorbeeld aan Tarzan, Moby Dick en Jungle boek. In de Boekenweek worden er allerlei leuke activiteiten voor boekenwurmen georganiseerd. Hieronder een aantal op een rijtje.

Foto 1. Foto: Pexels.com.

Leer alles over Erik of het Klein Insectenboek

Een moderne klassieker op gebied van natuur: Erik of het Klein Insectenboek! Tijdens het Boekenweek event van Buitencentrum Sallandse Heuvelrug duik je op zondag 11 maart zelf in het verhaal. Vrijwilligers lezen het boek voor en vertellen tussendoor over de verschillende hoofdpersonen. Zo leren kinderen tijdens het verhaal meer over de bouw en het leven van de insecten uit het boek, zoals de vlinder. Tussendoor en erna bekijk je samen insectenboeken en bekijk je echte insecten door een microscoop. Ook mag je dan de vrijwilligers vragen stelen. Let op: meld je vooraf online aan via Staatsbosbeheer.

Persoonlijke rondleiding door Literatuurmuseum

Het Literatuurmuseum in Den Haag neemt je mee op een wandeling langs schrijvers en verhalen. Er is een rondleiding op 13 maart en een rondleiding op 18 maart, helemaal in het teken van natuur. Directeur Aad Meinderts loopt met je door het museum en laat vertelt allerlei persoonlijke verhalen. Zo leer je dus eigenlijk de natuur van het museum kennen. Aan het einde van de rondleiding sluit je samen af met een kopje koffie of thee. Let op: meld je vooraf telefonisch aan via +31 (0)70 333 96 66 - bereikbaar tussen 10:00 en 17:00 uur.

Het Rotterdamse Boekenbal - voor iedereen!

Ja, een Boekenbal waar iedereen naartoe mag! Op vrijdag 16 maart 2018 is het tijd voor de derde editie van het Het Rotterdamse Boekenbal. Het programma zit vol voordrachten van creatieve BN'ers (zoals Georgina Verbaan), muziek, interviews, stadsnatuurwandelingen, cocktails van De Bloesembar én snacks gemaakt van insecten. Die voordrachten zijn trouwens op grappige locaties. Zo draagt Wilfried de Jong voor in de kelder en draagt Jan Postma voor in de lift. Let op: koop online een ticket en meld je vooraf aan voor stadswandelingen.

Zondag 18 maart gratis treinreizen

  • Zondag 18 maart 2018 reis je gratis met de trein als je het boekenweekgeschenk 'Gezien de feiten' bij je hebt; het boek geldt dan als treinkaartje.
  • Je kunt zelfs met het boek in- en uitchecken; maar dat hoeft alleen als er geen poortjes open zijn, anders kun je gewoon zonder in of uit te checken doorlopen.
  • Let wel; je kunt niet met het boek met korting samen reizen, upgraden naar eerste klas of over de grens reizen.
  • Je krijgt het boekenweekgeschenk bij een aankoop van minstens € 12,50 aan Nederlandse boeken.
  • Leuk detail: het boekenweekgeschenk is ook in het Fries verkrijgbaar: 'Sa't it lân derhinne leit'. Dit ter ere van het feit dat Leeuwarden in 2018 de Culturele Hoofdstad van Europa is.
Foto 2. Foto: Pexels.com.
Laatst gewijzigd: 2018-03-05 17:47:27 · Gepubliceerd: 2018-03-01 17:12:03 - 857