1

My Name Is Prince: unieke trip door het brein van een muzikaal genie

Wens van Prince komt uit: zijn geliefde Paisley Park komt naar zijn fans

Expo My Name Is Prince Nieuws door
Foto 1. My Name Is Prince: een uniek inkijkje in het brein van een muzikaal genie. Foto: Paisley Park.

archief oud artikel 7 maart 2018 Showbizz Amsterdam, Noord-Holland Voor fans is het nog steeds moeilijk te verkroppen, maar het is de trieste werkelijkheid: Prince is alweer bijna twee jaar niet onder ons. Maar zijn legende leeft voort, dat is zeker. De wereldberoemde expo My Name Is Prince komt voor korte tijd naar Nederland en brengt Prince opnieuw tot leven. Zijn muziek, zijn stijl, zijn bizarre en veelzijdige creativiteit: in de Amsterdamse Beurs van Berlage is het ineens allemaal binnen handbereik. Bekijk honderden unieke items, allemaal afkomstig van Paisley Park. De expo is vanaf 8 maart tot en met 8 juni 2018 te bezoeken.

My Name Is Prince: unieke kans

Dichter dan dit kom je niet bij Paisley Park (tenzij je er letterlijk heen gaat). De tijdelijke expo My Name Is Prince is een unieke kans voor Nederlandse fans om dichterbij een groots artiest te komen. Honderden iconische items staan on display in de Beurs van Berlage. Bewonder beroemde kledingstukken, instrumenten, awards, handgeschreven teksten en scripts en meer persoonlijke spullen uit de archieven van Paisley Park. Alle items schetsen een beeld van wie Prince niet alleen als artiest, maar ook als persoon was. Voor wie denkt 'had die man dit allemaal wel gewild': ja, hij wilde niets liever dan verbonden zijn met zijn fans. "We weten zeker dat Prince hier zelf ook heel blij mee zou zijn", aldus de familie van Prince, die nauw bij de samenstelling van My Name Is Prince betrokken is. "Hij heeft zijn werk en leven altijd willen delen met zijn trouwe fans. Nu hij er niet meer is, zetten wij die gedachte voort." Topstukken uit de expo zijn talrijk; onder andere outfits uit iconische videoclips, handgeschreven lyrics en de gitaar waarop hij zijn laatste solo op Nederlandse bodem gaf zijn te zien.

Prince in een notendop

Prince Rogers Nelson is een icoon en muzikaal genie, geboren en getogen in Minneapolis. Hij scoorde hit na hit - Purple Rain, Kiss, When Doves Cry, I Would Die 4 U - en won tientallen awards. Met meer dan 100 miljoen verkochte albums is hij een van de best verkopende artiesten ooit. In Paisley Park, zijn studiocomplex, kon hij non-stop zijn creativiteit uiten en ongestoord aan projecten werken. Prince was een alleskunner: hij speelde tientallen instrumenten, schreef zijn eigen nummers (en hits voor anderen) en liet zijn eigen kleding ontwerpen. Hij was maar 1,58 meter lang, maar zijn aanwezigheid op het podium was onbeschrijfelijk groots. Op 21 april 2016 werd Prince dood aangetroffen in Paisley Park Studios. Hij werd 57 jaar.

Exclusieve backstage rondleidingen

Je mag absoluut geen foto's maken van de expo. Je krijgt zelfs een beschermhoes mee voor over je telefoon. Bezoekers met een VIP ticket mogen wél foto's maken. Met een VIP ticket heb je toegang tot de tentoonstelling en een exclusieve backstage experience waar je unieke kledingstukken en instrumenten van Prince ziet. Ook krijg je een fotoboek van My Name Is Prince mee naar huis en mag je de gitaar en witte handschoenen van Prince aanraken - voor echte fans een droom die uitkomt. De organisatie van de expo heeft de grootste fans opgetrommeld om mensen met een VIP ticket een rondleiding te geven. Tijdens zo'n rondleiding kom je alles te weten over Prince, zijn persoonlijke leven, zijn band met Nederland en zijn werkwijze.

Prince had een zwak voor Nederland

Zijn band met Nederland? Ja, Prince was dol op ons. Het allereerste optreden van Prince buiten Amerika was in 1981 in poptempel Paradiso. Zijn Sign O' The Times werd in 1987 voor Nederlands publiek opgenomen en voor de opnames van de Lovesexy '88 Tour in Dortmund was op verzoek van Prince himself het opnameteam én het volledige publiek Nederlands. Leuk weetje: tussen 1981 en 2014 trad Prince bijna vijftig keer op in Nederland. Tijdens zijn allerlaatste Nederlandse show riep Prince zijn Dutch fans op om naar zijn thuis Paisley Park te komen. Die wens komt nu alsnog in vervulling, door Paisley Park naar de fans te brengen in de vorm van de My Name Is Prince expo.

Praktische informatie

  • My Name Is Prince is vanaf 8 maart tot en met 8 juni 2018 te zien in de Beurs van Berlage.
  • De expo is dagelijks te bezoeken vanaf 10:00 uur tot 18:00 uur. Gesloten op Koningsdag.
  • Tickets zijn online verkrijgbaar vanaf € 17,- voor volwassenen en vanaf € 10,50 voor kinderen. Let wel; dit zijn online prijzen voor doordeweekse ochtenden. Aan de kassa, in de avond en in het weekend zijn tickets duurder per persoon.
  • Een VIP ticket kost € 50,- per persoon. Let wel; VIP tickets zijn alleen beschikbaar voor mensen ouder dan zestien jaar.
Foto 2. Bekijk ontelbare items, zoals de vele iconische outfits die Prince tijdens shows en in videoclips droeg. Foto: Paisley Park.
Foto 3. Er staan tientallen instrumenten tentoongesteld. Als VIP mag je backstage zelfs een van de gitaren aanraken. Foto: Paisley Park.

Laatst gewijzigd: 2018-04-05 13:48:26 · Gepubliceerd: 7 maart 2018 - 1860