1

Kom zachte, pasgeboren lammetjes knuffelen!

Hier moet je zijn voor de Lammetjesdagen in 2018

Lenteboederij bij Boerderij de Boerinn Redactioneel door
Foto 1. Wat zijn de lammetjes schattig en zacht! Foto: Anneke Kuijer

archief oud artikel 17 maart 2018 Natuur Landelijk Wie is er niet dol op schattige, wollige lammetjes? In de lente worden deze lieve beestjes weer geboren en is het een gemekker van jewelste in de stallen van boerderijen. Ga met het hele gezin naar een lammetjesdag en maak er een feestelijk dagje van op de boerderij!

Lente in het Groene Hart

KAMERIK - Ieder jaar viert Boerderij De Boerinn dat het weer lente is. Tijdens Lenteboerderij op 2, 8, 15 en 22 april is iedereen welkom om jonge dieren te komen aaien, waaronder varkentjes, kuiken, cavia's, konijnen en natuurlijk lammetjes. Verder zijn er allerlei leuke spellen, dus daag je ouders uit tot het boerentoernooi en zet de snelste tijd neer tijdens het steppen, zaklopen en kruiwagenracen. Voor de lekkere trek zijn er foodtrucks met allerlei versnaperingen.

Lammetjes in de schaapskooi

ERMELO - In de Ermelosche Schaapskooi Schapedrift zijn meer dan tweehonderd lammetjes geboren! Kom hun geboorte meevieren op 24 maart, op de Lammetjesdag. Er is een looproute die je meeneemt langs alle hokken waar de lammetjes te vinden zijn. In het weiland ben je getuige van demonstraties schapen drijven. Verder zijn er poppenkastvoorstellingen, wordt je geschminkt, is er een draaimolen en mag je mee op de huifkar. En wie weet neemt herder Frans Rutte wel Indische loopeenden mee, geleid door honden!

Een kijkje op de boerderij

SOEST - In de mooie Eempolder ligt de boerderij van Pieter en Anneke Kuijer. Ieder jaar worden hier zeker honderd lammetjes geboren en ben je welkom om lammetjes te kijken. Knuffelen mag natuurlijk ook! Kom langs op 25 maart, 2, 8 en 15 april, de entreeprijs is € 5,00 per persoon. Dit is inclusief koffie, thee, limonade en iets lekkers. Je mag ook een kijkje nemen in de andere stallen. Bovendien is er een groot springkussen en zijn er demonstraties schaapscheren.

Doe de lentespeurtocht

HEERLEN - Ook op de Brunssummerheide zijn heel wat lammetjes geboren! De deuren van de schaapskooi staan op 25 maart en 8 april wagenwijd open voor iedereen die dol is op wollige, kleine lammetjes. De kudde van de herder is bijna duizend schapen groot, dus verwacht heel wat jonkies! Laat je daarnaast schminken als lammetje, doe de lentespeurtocht of knutsel een dromenvanger. Bij de schaapskooi staat een houtoven waar speltvlaai wordt gebakken, een hapje daarvan mag je eigenlijk niet missen. Kosten: € 2,50 per persoon.

Lammetjes op de Veluwe

UGCHELEN - Ook de schaapskooi van Hoog Buurlo op de Veluwe is weer een aantal wollige inwoners rijker. De jonge lammetjes laten zich zien, maar voor de echte 'knuffelschapen' moet je buiten zijn op de Lammetjesdag op 18 maart. De schaapsherder is ook aanwezig en vertelt over het hoeden van de schapen met een hond. Voor kinderen is er een speurtocht. Trek gekregen? Bij de horecakraam scoor je warme koffie, thee of chocolademelk. Ook leuk: bak zelf een broodje aan een stok boven het kampvuur.

Ook leuk:

Foto 2. Ook jonge kalfjes zijn hartstikke lief! Foto: Boerderij de Boerinn © Denise van Schie
Foto 3. Lekker knuffelen met lammetjes! Foto: Anneke Kuijer

Laatst gewijzigd: 2018-03-19 13:41:57 · Gepubliceerd: 17 maart 2018 - 3887