Lentekriebels! Keukenhof is extra romantisch dit jaar

Keukenhof is weer open! | Nieuws door

Romantische bloemenzeeën en rozenshows in Keukenhof

22 maart 2018 Toerisme Lisse, Zuid-Holland Rode rozen, romantische hoekjes in weelderige tuinen waar je stiekem weg kunt duiken en meer fleurige zwijmeltaferelen. Het thema van Keukenhof is dit jaar Romantiek in Bloemen. De bloementuin is de ideale plek om deze lente de liefde te vieren. de 69ste editie is een bloeiende oase van romantiek, klassieke muziek en indrukwekkende bloemenshows.

Foto 1. Het thema in Keukenhof is dit seizoen Romantiek in Bloemen. Foto: Keukenhof.

Romantische geschiedenis van Keukenhof

Als je denkt dat Keukenhof Romantiek als thema heeft omdat bloemen nou eenmaal onlosmakelijk met liefde zijn verbonden, heb je het mis. Het bloemenpark stamt namelijk uit de Romantiek, in 1857, toen het als siertuin voor Kasteel Keukenhof werd ontworpen. Zwanen bekijken in de vijver, samen wandelen door de tulpentuin, stiekem afspreken bij de eeuwenoude beuk: het is niet moeilijk om je in te denken dat de tuin al een eeuwenoude geschiedenis vol romantiek kent. Er is dit jaar weer een prachtig tulpenmozaïek geplant, met maar liefst vijftigduizend bloembollen in twee lagen. Er zijn verschillende inspiratietuinen in romantische sferen, de allergrootste rozenshow ter wereld staat op het programma en natuurlijk kun je niet weggaan zonder zelf een bosje bloemen mee te nemen voor iemand die je lief vindt. Dat wordt zwijmelen dit seizoen!

Tip voor als je extra indruk wilt maken: het seizoen wordt op 12 en 13 mei afgesloten met Romantiek in Keukenhof, een festival met klassieke muziek in het park tussen de tulpen. Het event is in de stijl van de negentiende eeuw, met klederdracht en al.

Grootste rozenshow ter wereld

De rozenshow in Keukenhof was altijd al een bijzondere bezienswaardigheid, maar nu het thema Romantiek is, moeten ze natuurlijk wel uitpakken. Daarom kun je vanaf 12 tot en met 17 april de grootste rozenshow ter wereld in het Oranje Nassau Paviljoen van Keukenhof bijwonen. De beste arrangeurs stellen een prachtig decor samen, met alleen de allermooiste en allerbeste rozen uit de business. En dat is een garantie, want in de weken vooraf zullen mensen uit de bloemenhandel de rozen keuren. Je krijgt dus het beste van het beste te zien. De show is inbegrepen bij de entreeprijs.

Inspiratietuinen: er is zelfs een hipstertuin

Ook dit jaar zijn er weer inspiratietuinen in Keukenhof te vinden. Hier zie je de laatste trends terug en doe je ideeën op om je eigen tuin of balkon een fleurige make-over te geven. Met Romantiek als thema zijn sommige thematuinen voor de hand liggend, maar er zitten ook wat geinige verrassingen tussen.

 • Cupido Garden - Een überromantische tuin vol rode en roze bloemen, met een kissing gateway - voor wie durft.
 • Holiday Romance Garden - Een romantische tuin met een tropisch tintje. Palmbomen, zonnige bloemen en genoeg hoekjes waar je met z'n tweeën kunt wegkruipen.
 • Rob's Oosterse Romantiek - Een tuin ter inspiratie voor thuis, met een Oosters tintje. Gemaakt door Rob Verlinden (de bekende tuinman van tv).
 • Rebel Garden - In deze tuin gelden geen regels, want in deze tuin trekt niemand zich iets aan van een ander. Verwacht dus een bonte verzameling in allerlei kleuren en stijlen, met een dikke vette knipoog.
 • Delfts Blauw Garden - Een oer-Hollandse tuin vol tulpen en voorjaarsbloemen in rood, wit en blauw. Hier kun je niet om het klassieke Holland heen.
 • Hipster Garden - Nee, hier zie je geen hangjongeren met baardjes en gescheurde jeans. De hipstertuin is een stoere tuin. Houthakken, robuuste bloemen, biertje erbij, enzovoorts. Keukenhof noemt deze tuin ook wel een outdoor man cave.
 • Tea Garden - Een gouden tip voor iedereen met een tuin, balkon of bloembak: een theetuintje. Kweek zelf munt, anijs en meer lekkers en leer hoe je thee uit eigen tuin maakt.
 • Health Garden - Dat tuinieren gezond en ontspannend is, is algemeen bekend. Maar wist je dat er ook steeds meer tuinen op daken van kantoren en ziekenhuizen worden aangelegd? Deze inspiratietuin is ideaal voor mensen in de stad en laat zien hoe je ook zelf gemakkelijk een stukje groen kunt toevoegen aan je stadse bestaan. Is goed voor je!

Praktische informatie Keukenhof

 • Keukenhof is vanaf 22 maart tot en met 13 mei dagelijks open van 08:00 uur tot 19:30 uur.
 • Een kaartje kost € 17,- voor volwassenen en € 8,- voor kinderen vanaf vier tot en met zeventien jaar. Kinderen tot drie jaar hebben gratis toegang. Een parkeerkaart kost € 6,- per voertuig.
 • Ga je met het OV? Via de website van Keukenhof zijn er voordelige combitickets verkrijgbaar.
 • Het liefst elke dag naar Keukenhof? Dan is het slim een Lentepas aan te schaffen; een Keukenhof-abonnement waarmee je het hele seizoen non-stop naar de bloementuin kunt voor een vaste prijs.
Foto 2. Zwijmelen in een zee van bloemen. Zucht... Foto: Keukenhof.
Foto 3. Bewonder de mooiste bloemen en doe inspiratie op voor thuis. Foto: Keukenhof.
Laatst gewijzigd: 2018-03-21 12:03:57 · Gepubliceerd: 2018-03-21 11:36:39 - 1859