1

Ga op avontuur in de natuur met Fien & Teun

Avonturenboerderij Molenwaard opent haar (houten) deuren

Avonturenboerderij Molenwaard Nieuws door
Foto 1. Fien & Teun laten je al hun favoriete boerderijdieren zien. Foto: Avonturenboederij Molenwaard

archief oud artikel 30 maart 2018 Natuur Groot-Ammers, Zuid-Holland Wie is er niet dol op de vrolijke boerin en boer Fien & Teun, bekend van televisie? Op Avonturenboerderij Molenwaard nemen de olijke twee jonge kinderen mee op ontdekkingsreis door de boerderij en de natuur. Daarbij ontmoet je een heleboel andere lieve bewoners van Molenwaard: van kakelende kippen tot knorrende hangbuikzwijntjes. De boerderij opent op 30 maart haar houten staldeuren voor het eerst!

Maak kennis met het boerenleven

Avonturenboerderij Molenwaard is vanaf vrijdag 30 maart dé plek voor kinderen van twee tot tien jaar om kennis te maken met het Hollandse landleven. Door middel van leuke activiteiten en vrolijke, educatieve shows van televisiesterren Fien & Teun ontdekken ze spelenderwijs alles over boerderij, natuur, tuin en dier. Knuffel de dieren van de boerderij, maak een ritje op de pony, melk een koe, waag je op het blotevoetenpad of verdwaal in het wilgendoolhof. Voel je je een echte boer of boerin? Haal dan je boerderijdiploma!

Van ooievaars tot konijnen

Vroeger vond je op het terrein van Avonturenboerderij Molenwaard een ooievaarsdorp, maar de populatie ooievaars is er al weer een tijd stabiel. Ooievaars wonen nog steeds op de boerderij, maar vanaf nu samen met pony's, schapen, kippen, varkens, konijnen en nog veel meer dieren. Daarnaast zijn er heel wat leuke activiteiten voor kinderen die in het kader van het platteland staan. Roetsj van de glijtrekker, help een handje in de moestuin, trek jezelf op een vlot naar de overkant of zoek je weg door water en riet in het Zouweboezem. Ook zijn er heel wat leuke plekjes op de boerderij die je zelf mag ontdekken. Spot vogels vanuit de vogelkijkhut, zie hoe opa en oma vroeger leefden in het huisje 'Net als vroeger' en luister naar de molenaar in de echte korenmolen 'De Jonge Sophia'.

Kijk snel wat er allemaal te doen is op Avonturenboerderij Molenwaard:

Leuke themamaanden

De maanden dat Avonturenboerderij Molenwaard geopend is, van eind maart tot eind oktober, hebben allemaal een leuk thema. Zo is april lammetjesmaand en zijn in juli de hondjes van Paw Patrol op bezoek. Tijdens de themamaanden geven Fien, Teun en andere bekende karakters interactieve, vrolijke voorstellingen in een heus Boerentheater. Op muzikale wijze vertellen ze alles over het leven op de boerderij. Er zijn ook korte voorstellingen over bijen, koeien en molens. Tijdens deze voorstellingen mag je al je vragen aan de imker, kaasboer en molenaar stellen. Educatief en leuk!

Goed om te weten:

  • Wat? Avonturenboerderij Molenwaard;
  • Waar? In Groot-Ammers, Zuid-Holland;
  • Wanneer? De boerderij opent op 30 maart 2018 haar deuren voor het eerst en is dagelijks geopend tot eind oktober;
  • Hoe duur? Tickets zonder specifieke datum in het hoogseizoen kosten € 12,50 per stuk. Kinderen tot en met een jaar mogen gratis naar binnen. Tickets met specifieke datum of in het laagseizoen zijn goedkoper.
Foto 2. Welkom bij de Boerentheatershow! Foto: Avonturenboerderij Molenwaard
Foto 3. Spelenderwijs leren op Avonturenboerderij Molenwaard. Foto: Avonturenboerderij Molenwaard
Foto 4. Maak een ritje op de pony. Foto: Avonturenboerderij Molenwaard

Laatst gewijzigd: 2018-03-28 11:47:41 · Gepubliceerd: 30 maart 2018 - 1514