Proef een smoothie van paprika tijdens Kom in de Kas

Zie groenten, fruit en bloemen groeien tijdens Kom in de Kas

Kom in de Kas 2018 Nieuws door
Foto 1. Ontdek kleurrijke bloemen in de kas. Foto: Kom in de Kas © Rolf van Koppen

archief oud artikel 3 april 2018 Toerisme Landelijk Weet jij waar die vrolijk gekleurde paprika op je bord vandaan komt? Dat er tomaten bestaan zo groot als skippyballen? En robots die 40.000 plantjes tegelijk water geven? Als je drie keer antwoord met nee, ben je vast nog nooit in een kas geweest. Gelukkig krijg je nu een kans: tijdens Kom in de Kas 2018 zetten zo'n tweehonderd glasgroente-, potplanten en snijbloemenbedrijven hun deuren open voor iedereen!

Een kijkje in een wereld van glas

Vaak zie je ze als je over de snelweg raast aan je voorbij trekken: eindeloze rijen glazen kassen. In deze kassen worden groente, fruit en bloemen gekweekt, die jij dan weer in de supermarkt of bij de bloemist tegenkomt. Op 7 en 8 april ben je welkom om zelf een kijkje te nemen in de wereld van glastuinbouw tijdens Kom in de Kas. Enthousiaste kwekers laten je zien hoe zij er dag in dag uit voor zorgen dat jij smaakvolle groenten op je bord hebt liggen of bijzondere potplanten in je tuin hebt staan. Wandel op eigen houtje door de kas of luister naar de verhalen van de tuinders. Zij vertellen over nieuwe smaken, nieuwe kleuren en vormen, nieuwe technieken en duurzame ontwikkelingen.

Bekijk alvast een kas van binnen in de 360 graden experience:

Wil je weten hoe aardbeien groeien? Neem elke dag een kijkje bij Het Aardbeienterras, waar je de zomerkoninkjes uiteraard zelf mag plukken en proeven!

Schminken en proeven

Van al dat kleurrijke lekkers om je heen krijg je vast honger! Geen nood, in heel wat kassen mag je een hapje komen proeven, bijvoorbeeld een overheerlijke smoothie met paprika's in verschillende kleuren. Er zijn kookdemonstraties die je laten zien wat je allemaal met de geteelde groenten en fruit kunt maken. Voor kinderen zijn er in veel kassen grote springkussens en skippyballen in de vorm van tomaten. Daarnaast kun je je in heel wat kassen laten schminken of mag je een rondje paardrijden. Download voor vertrek de KomInDeKas app voor Apple of Android, waarmee kids op zoek gaan naar de helden van de kas.

Praktische informatie:

  • Wat? Kom in de Kas 2018;
  • Waar? In twintig regio's verspreid door het hele land, in Drenthe, Flevoland, Gelderland, Groningen, Limburg, Noord-Brabant, Noord-Holland, Overijssel, Zuid-Holland en Friesland. Kijk op de website voor alle deelnemende regio's;
  • Wanneer? Op zaterdag 7 en zondag 8 april 2018. De openingstijden verschillen per kas;
  • Hoe duur? Gratis!
Foto 2. Lekkere tomaatjes proeven. Foto: Kom in de Kas © Rolf van Koppen
Foto 3. Trotse kwekers vertellen je alles wat je wilt weten. Foto: Kom in de Kas © Rolf van Koppen
Foto 4. Trotse kwekers vertellen je alles wat je wilt weten. Foto: Kom in de Kas © Rolf van Koppen

Laatst gewijzigd: 2018-04-03 14:22:53 · Gepubliceerd: 3 april 2018 - 2997