Feest in het Plaswijckpark: het park bestaat 95 jaar

Ga naar het Plaswijckpark | Nieuws door

Nieuwe evenementen en attracties in het jarige Plaswijckpark

7 april 2018 Toerisme Rotterdam, Zuid-Holland Feest in het Plaswijckpark! Het Rotterdamse familiepark bestaat al 95 jaar. Zo'n jubileumjaar mag natuurlijk niet zomaar voorbij gaan, dus staat er een seizoen vol nieuwe attracties, nieuwe dieren en evenementen op de planning. Ook heeft het park sinds kort haar eigen pannenkoekenrestaurant: Boshut.

Foto 1. De nieuwste attractie: Vlottenvaart! Foto: Plaswijckpark

Theetuin Hillegersberg

In 1923 begon het Plaswijckpark als Theetuin Hillegersberg, een van de vroegst opgezette recreatieparken in Nederland. Kinderen konden er spelen en dieren bekijken in de dierentuin, terwijl de ouders genoten van een kopje thee in de Engelse landschapstuin. Theetuin Hilligersberg was meteen populair, vooral voor en na de Tweede Wereldoorlog, mede door de lage entreeprijs. Stapsgewijs werd het park uitgebreid met sport- en spelvoorzieningen en horeca. Zowel arm en rijk moet kunnen genieten van een fijn dagje uit in de natuur, was en is nog steeds de ideologie van het park.

Maak later dit jaar ook kennis met de nieuwste bewoners van het park: stekelvarkens, prairiehondjes en boergeiten. Naar verwachting kun je deze dieren in april al bezoeken. Zodra de nieuwe verblijven geopend zijn, mag je heel dichtbij deze dieren komen. Je mag namelijk door de verblijven heen lopen!

Plaswijckpark anno 2018

Tegenwoordig ben je bij een bezoekje aan het Plaswijckpark zo een hele dag kwijt. Er zijn allerlei attracties bijgekomen, zoals een waterspeeltuin, grote binnenspeeltuin, verkeerstuin en boemeltrein. Ook het aantal dieren is uitgebreid: naast de apen en wallabies vind je hier ook grote vogels, herten, lynxen, otters en nog veel meer. Toch is de basis nog hetzelfde: je kunt er spelen, zwemmen, wandelen en dieren bewonderen. Bovendien is het park nog steeds hartstikke leuk voor het hele gezin.

Pannenkoekenrestaurant en Vlottenvaart

Dit jaar bestaat het park 95 jaar en dat wordt gevierd met een hoop leuke, nieuwe dingen. Het park heeft een heus nieuw pannenkoekenrestaurant in de stijl van een blokhut, waar je kunt smullen van goudgele pannenkoeken met allerlei lekkers erop. Vanuit het nieuwe pannenkoekenrestaurant Boshut kijk je uit op de andere nieuwe attractie in het Plaswijckpark: Vlottenvaart. Stap op een ouderwets, houten vlot en 'boom' jezelf vooruit met een prikstok door de slootjes rondom het eiland van de kinderboerderij, ofwel Aai-land! Goed om te weten: er is ook een vlot voor mindervaliden.

Praktische informatie:

  • Wat? Het Plaswijckpark;
  • Waar? Aan de Ringdijk in Rotterdam;
  • Wanneer geopend? Het park is dagelijks geopend van 10:00 uur tot 19:00 uur;
  • Hoe duur? Een toegangskaartje kost € 12,00 en voor 65+ € 8,00. Kinderen tot en met één jaar mogen gratis naar binnen.
Foto 2. Het park presenteerde ook een nieuwe huisstijl en logo. Foto: Plaswijckpark

Kijk ook bij...

Laatst gewijzigd: 2018-04-06 12:56:11 · Gepubliceerd: 2018-04-04 11:20:19 - 883