Prinses Amalia als pop op de Art Dolls Expo

Ga naar de Art Dolls Expo |  
Nieuws door

Bekijk poppenkunst uit de hele wereld in Amsterdam

11 april 2018 Cultuur Amsterdam, Noord-Holland Levensechte poppen met grote, treurige ogen of elf-achtige poppen met een grote bos haar en prachtige jurken. Tijdens de Art Dolls Expo bewonder je poppen van internationale bodem in Studio Dansmakers in Amsterdam. Daar zit ook een pop van 69 centimeter van prinses Amalia bij!

Foto 1. De pop van Amalia, gemaakt door de Russische kunstenaar Elena Timkaeva. Foto: Art Dolls Expo

Pop van prinses Amalia

Een wel heel speciaal werk is een pop van prinses Amalia, gemaakt door de Russische kunstenaar Elena Timkaeva. De pop wordt op zaterdag 14 april om 12:30 uur onthuld door de tweelingzusjes Mylène en Rosanne Waalewijn, die in 2013 het Junior Songfestival wonnen en momenteel in Tina de Musical spelen. Zij zullen uiteraard ook een paar liedjes zingen. De pop van 69 centimeter hoog wordt geveild op veilingsite Catawiki en de opbrengst gaat naar het goede doel Make a Wish.

Internationale kunstenaars in Amsterdam

Tijdens de internationale Art Dolls Expo komen meer dan dertig kunstenaars uit onder meer Oekraïne, Letland, Rusland en Nederland naar onze hoofdstad, waaronder de Rus en de Nederlandse Tine Kamerbeek. Deze expositie is op 14 en 15 april te zien in Studio Dansmakers, op het voormalige Storkterrein in Amsterdam-Noord. De kunstenaars exposeren hun nieuwste werk. Benieuwd? Neem dan een kijkje! Fijne bijkomstigheid - dat kan helemaal gratis.

Poppen zijn gewild

Poppenmakers zijn hartstikke populair in Oost-Europa en Amerika! Steeds meer musea en verzamelaars leggen een collectie handgemaakte poppen aan en op kunstveilingen in de hippe en trendy kunstscènes in Sint-Petersburg en Moskou wordt grof geld betaald voor poppen. Dan hebben we het niet over een doorsnee BABY born of ander kinderspeelgoed, maar echt over poppen in een bepaalde stijl, waar uren werk in zit. Ze zijn gemaakt van verschillend materiaal zoals klei, porselein, steen en plastic. Met de poppen brengen kunstenaars gedachten en gevoelens over.

Praktische informatie:

  • Wat? Art Dolls Expo;
  • Waar? In Studio Dansmakers in Amsterdam-Noord, Gedempt Hamerkanaal 203;
  • Wanneer? De expositie is te zien op 14 en 15 april van 10:30 uur tot 17:30 uur;
  • Hoe duur? Entree is helemaal gratis!
Foto 2. Poppen van de Russische Michael Zaykov. Foto: Art Dolls Expo

Laatst gewijzigd: 2018-04-11 11:22:37 · Gepubliceerd: 2018-04-09 16:59:59 - 640