10 tips voor de meivakantie

Dagje uit in de meivakantie | Nieuws door

Codes kraken, zwaardvechten en circus in de meivakantie

15 april 2018 Toerisme Landelijk Yes, meivakantie! En dat betekent heel veel leuke activiteiten vanaf 28 april tot en met 6 mei. Wij zetten de 10 leukste uitjes voor je op een rij. Mooi meegenomen: bij veel uitjes krijg je nog korting ook.

Foto 1. Kraak codes in COMM deze meivakantie. Foto: COMM © DigiDaan.

Codes kraken bij COMM

DEN HAAG - Bij COMM weten ze alles over communicatie. Van de flessenpost van vroeger tot de cybercodes van vandaag. En nu mag je zelf aan de slag! Kom codes kraken in de meivakantie. Kom emoji's decoderen, kraak de betekenis van een postcode en probeer codetaal in geheime post te ontcijferen. De workshops zijn in de meivakantie dagelijks op vaste tijdstippen te doen vanaf 12:00 uur tot 14:00 uur. Je hoeft je niet in te schrijven. Tip: bezoek COMM met € 2,- korting per ticket.

Girlpower op Muiderslot

MUIDEN - Als je aan kastelen uit vervlogen tijden denkt, zie je koene ridders voor je. Maar die stoere kerels waren vaak juist weg om ergens anders te vechten. Wie moest dan het slot verdedigen? Inderdaad! De achtergebleven vrouwen. Kasteelvrouwen waren hun aanvallers de baas met stok- en zwaardvechten en zorgden ervoor dat de kastelen in eigen beheer bleven. In de meivakantie zijn er daarom speciaal voor meiden stoere workshops stok- en zwaardvechten op het Muiderslot. Jongens mogen natuurlijk ook meedoen.

Spectaculair circusfestival

ROTTERDAM - Inmiddels een klassieker in Rotterdam: Circusstad Festival. Vanaf 2 tot en met 6 mei vind je op verschillende locaties in de stad circusacts, waaronder op het Schouwburgplein. Op het plein mag je gratis kijken en lopen de artiesten gewoon rond, dus kun je ze gerust het hemd van het lijf vragen. Ook kun je op het plein leren jongleren en fietsen op een eenwieler. Er zijn ook workshops, zoals koorddansen en freerunning. Wie weet blijk je ineens een supergoede jongleur, clown of acrobaat te zijn!

Hollandse spelletjes zonder zicht

NIJMEGEN - Kom Hollands genieten in de meivakantie bij muzIEum! Sjoelen, blikgooien, maar met een twist: zonder zicht. Hoe goed lukt dat nog als je niets ziet? De blinde en slechtziende gidsen begeleiden je naar de overwinning. Ook leuk: de interactieve puzzeltocht op het doe-plein. Hier liggen opdrachten voor je klaar waarmee je weetjes over blind- en slechtziendheid ontdekt. Hier staan ook ervaringsdeskundigen paraat om antwoorden te geven. Tip: bestel kaartjes voor muZIEum met korting.

Meer dagjes uit met korting

Foto 2. Vrouwen verdedigden vroeger het kasteel: heb jij die skills ook? Foto: Muiderslot.
Foto 3. Spelletjes en leerzame opdrachten op het doe-plein deze meivakantie. Foto: muZIEum.
Laatst gewijzigd: 2018-04-25 18:18:31 · Gepubliceerd: 2018-04-12 13:38:31 - 955