1

Feest in honderden molens tijdens de Nationale Molendagen

Ontmoet molenaars en smul van verse pannenkoeken

Alle activiteiten van de Nationale Molendagen Nieuws door
Foto 1. Er zijn allerlei leuke activiteiten bij de molens. Foto: Nationale Molendagen © Roelof Kooiker

archief oud artikel 9 mei 2018 Toerisme Landelijk "Daar bij die molen, die mooie molen", zong Willy Derby al voor de oorlog. Als iets kenmerkend is voor het Hollandse landschap, is het wel een rijtje molens met traagdraaiende wieken. Tijdens de Nationale Molendagen, die dit jaar voor de zesenveertigste keer worden gehouden op zaterdag 12 en zondag 13 mei, zullen door het hele land molens gaan draaien en malen, waarvan het leeuwendeel ook de deuren open zet.

Activiteiten bij de molen

Pannenkoeken of brood bakken, aan de lippen van een verhalenverteller hangen, luisteren naar live muziek of lekker rondstruinen op een markt bij de molen. Of met een fiets- of wandelroute in de hand de omgeving van de molen verkennen. Dit is nog maar een greep uit het aanbod van de Nationale Molendagen. Maak kennis met een molenaar bij jou in de buurt en kom erachter hoe een wind- of watermolen werkt. Honderden molens zetten hun deuren voor je open en bieden vertier voor het hele gezin op 12 en 13 mei.

Tip! Voor de jonge molenbezoekers is er het Molen Ontdekboekje, vol leuke puzzels, raadsels en spelletjes. Haal 'm snel op bij elke opengestelde molen!

Exposities en pannenkoeken

Diverse molens bieden extra activiteiten aan. Zo is er bij de Doesburgermolen in Ede producten uit de Doesburger Eng kopen op een streekmarkt en genieten van pannenkoeken. De Torenmolen in het Limburgse Gronsveld viert haart 450-jarig bestaan en molen De Windotter in het Utrechtse IJsselstein biedt demonstraties meelmalen aan. In de molenwinkel mag je versgebakken brood proeven. Vaar ook over de stadsgracht en geniet van de malende molen vanaf het water!

Foto 2. Vier feest in een molen! Foto: Nationale Molendagen © Mark Ravesloot

Laatst gewijzigd: 2018-05-08 15:14:53 · Gepubliceerd: 9 mei 2018 - 726