1

Theater in de schemering op de Leidse grachten

Vanaf het kabbelende water genieten tijdens Schemerstad

Schemerstad Leiden Nieuws door
Foto 1. Vanaf de boot heb je een goed zicht. Foto: Schemerstad

archief oud artikel 12 mei 2018 Toerisme Leiden, Zuid-Holland Een beetje helder weer, bootjes en een heleboel acteurs: dat zijn de ingrediënten van Schemerstad in Leiden. Het enige waar je op 18, 19 en 20 mei op moet wachten, is de avond die invalt. Maar zodra het schemerig is, nemen bootjes je mee de Leidse grachten op, waar theatermakers hun verhaal vertellen.

Van podium naar podium varen

Voor het achtste jaar op rij staat Schemerstad in Leiden op het programma. Drie dagen lang nemen bootjes je mee de grachten van de Sleutelstad op, zodra de schemering vervalt. Met de bootjes vaar je van theaterspektakel naar theaterspektakel: vijf voorstellingen die speciaal voor Schemerstad zijn gemaakt. Romantische lovestory's en grimmige sprookjes laten je gedachten wegdwalen van de plek waar je bent, terwijl het donker en het kabbelende water alles een mysterieus sausje geven. Onderweg van de ene naar de andere locatie passeer je ook nog Schemerlampjes. Dat zijn kleine acts die je al varend aanschouwt.

Tip! Maak er een compleet dagje Leiden van en geniet overdag van al het moois dat de Sleutelstad te bieden heeft. DagjeWeg.NL zette alvast wat leuke eettentjes en 5 bezienswaardigheden voor je op een rijtje.

Mime, dans, muziek en meer

Vanaf je bootje op de Leidse grachten aanschouw je diverse soorten theater. Onder andere de groep Hetze Theater zie je, met 'moderne mythes, hilarische improvisaties en zinderende aria's' geïnspireerd op het water, mythologie en het publiek. Verder komt de groep Directie & Co, die een sketch opvoeren over een groep identieke zakenmannen die naar kantoor lopen door de hectische stad. Quintijn Relouw voert een mime-act op en het Internationaal Choreografisch Kunstencentrum verzorgt dansvoorstellingen. Het fysieke theater is afkomstig van Jente Jong en Barry Emond.

Handig om te weten

  • Wat? Schemerstad;
  • Waar? In Leiden, opstappen op de Apothekersdijk;
  • Wanneer? Op 18, 19 en 20 mei vanaf 20:15 uur;
  • Hoe duur? Een toegangskaartje kost € 34,50, inclusief een welkomstdrankje en een hapje en drankje onderweg.
Foto 2. Je ziet verschillende vormen van theater. Foto: Schemerstad
Foto 3. Geniet van optredens met dans. Foto: Schemerstad
Foto 4. Al varend kom je langs grote en kleine acts. Foto: Schemerstad
Foto 5. Je vaart over de grachten van Leiden. Foto: Schemerstad

Laatst gewijzigd: 2018-05-17 15:08:22 · Gepubliceerd: 12 mei 2018 - 622