Kom cultuur snuiven tijdens de Texelse cultuurmaand

Muziek, cultuur en kunst tijdens Lange Juni

Cultuurmaand Lange Juni op Texel Nieuws door
Foto 1. 'Texel'. Foto: Jeroen Looyé. Licentie: Sommige rechten voorbehouden. Bron: Flickr.com

archief oud artikel 16 mei 2018 Cultuur Texel, Noord-Holland Een bezoekje aan Waddeneiland in de maand juni is sowieso niet verkeerd, maar tijdens juni 2018 is het extra feest op Texel! Een maand lang biedt het eiland het beste op het gebied van muziek, kunst en en cultuur aan haar gasten tijdens cultuurmaand Lange Juni. Van theater in huiskamers tot exposities: er is genoeg om de boot voor te pakken.

Het ultieme vakantiegevoel op Texel

Van dans tot theater, van een kijkje op een boerenerf tot workshops. Het aanbod van Lange Juni is heel breed en er is bijna iedere dag wel iets te doen! Het idee is dat Lange Juni het ultieme vakantiegevoel oproept, met korte nachten en lange dagen bomvol kunst en cultuur. Dat ziet er ongeveer zo uit:

Lange Juni from Videolux Productions on Vimeo.

DagjeWeg.NL licht de leukste activiteiten uit:

  • De meeste activiteiten van Lange Juni vinden plaats in de maand juni, vanzelfsprekend, maar ook eind mei is het al feest op Texel. Een voorbeeld is huiskamer-theaterfestival Broadway. De voordeur van tientallen woningen in Den Hoorn staat open en binnen vind je muzikanten, bekende cabaretiers en aanstormende talenten. Loop van theater naar theater en geniet onderweg van een hapje en drankje. Afsluitend is er een groot feest bij Theater en Restaurant De Toegift@Klif 12. Op 18, 19 en 20 mei: in het pinksterweekend.
  • Music meets Texel presenteert ieder weekend een nieuwe band of artiest die daarna op tournee gaat over het eiland Texel. Ze beginnen op vrijdag in Den Burg en reizen daarna via Oudeschild naar De Cocksdorp, terug naar den Burg en op zondag eindigen ze in Den Hoorn. Er komen diverse bekende namen zingen, zoals Kira Dekker van The Voice of Holland en De Beste Singer-songwriter van Nederland, Demi Knight en Hoge Noot. Ieder weekend van juni staat een andere artiest in de spotlights.
  • Heel wat garages en schuurtjes op Texel zijn tijdelijk omgebouwd tot minibioscoop tijdens Cinema Garage. Grote talenten van Texelse bodem en gepassioneerde Texelse filmmakers tonen hier documentaires over strandpaviljoens, dragqueens, het strand, het leven op een Texels schoolplein en nog veel meer. Komt dat zien!
  • Klassieke muziek en historische kerken gaan goed samen. Tijdens de zomeravondconcerten worden de oude kerken in Den Hoorn, Oosterend, Den Burg en Oudeschild gevuld met de klanken van prachtige klassieke concerten. Er zijn vijf zomeravondconcerten waarbij telkens andere stukken gespeeld worden.
  • Beleef een van de vier bijzondere middagen op het erf van een Texelse boer! Diverse boerderijen waar normaal hard gewerkt wordt, zetten de staldeuren open voor vertellers en luisteraars. Proef een zelfgebakken koek en luister naar Texelaars die op het eiland geboren en getogen zijn. Zij vertellen verhalen over het grootste Waddeneiland.
  • In kunstschuur Udjat mag je zelf de handen uit de mouwen steken. Hier zijn allerlei leuke workshops, zoals dansen en beeldhouwen. Ook staan hier kunst-uren voor kinderen gepland, met kinderworkshops rondom het thema dieren.

Maak er een weekje of weekendje Texel van en kijk snel welke uitstapjes op Texel te vinden zijn!
Foto 2. Welkom op Texel! Foto: René Pop

Laatst gewijzigd: 2018-05-17 14:24:31 · Gepubliceerd: 16 mei 2018 - 1212