Dordrecht is weer op stoom voor Dordt in Stoom 2018

Dordt in Stoom 2018 | Nieuws door

Doe een Stoomrondje Dordt per stoomtrein, stoomboot en oldtimerbus

23 mei 2018 Geschiedenis Dordrecht, Zuid-Holland Dikke stoomwolken, muziek en gezelligheid. Alles wat zich door middel van stoom voort beweegt, verzamelt zich in Dordrecht voor Dordt in Stoom 2018. Bewonder stoomschepen, stoomtreinen en stoommachines en zie deze oude machines in actie. En, rijd een rondje mee: met een Stoomrondje Dordt reis je per stoomtrein, stoomboot en oldtimerbus door de stad.

Foto 1. Stap aan boord van een oude stoomtrein. Foto: Stichting 'Dordt in Stoom'

Zie ginds komt de stoomboot

Zie ginds komt de stoomboot uit Spanje al aan. Hij brengt ons naar... Dordrecht! Op vrijdag 25, zaterdag 26 en zondag 27 mei barst het van de stoommachines in deze stad tijdens Dordt in Stoom 2018. Het evenement wordt vrijdag geopend met een heuse Vlootschouw. Alle schepen varen dan de haven van Dordrecht in onder leiding van Nederlands grootste stoompartyschip De Majesteit. Wil je dit spektakel vanaf het water meemaken? Dat kan! Voor € 37,50 vaar je mee aan boord van het schip Kapitein Anna, terwijl je onderweg geniet van een heerlijk Hollands Buffet. Kaartjes zijn te bestellen via de website van Dordt in Stoom. Om 20:00 uur wordt de Vlootschouw gevolgd door een stoomfluitenconcert, die te volgen is vanaf het Groothoofd, de Merwekade en op de oevers van Zwijndrecht en Papendrecht.

Ga voor een Stoomrondje Dordt

Op zaterdag en zondag is het tijd voor de stoomtrein. Elk uur vanaf 09:44 vertrekt de stoomtrein van station Dordrecht CS naar de Baanhoekweg bij Surfclub. Hier kun je ongeveer twintig historische oldtimervrachtwagens bezichtigen en de bus nemen naar de Kerkeplaat, waar een Modelbouwshow te zien is. Een kaartje voor de stoomtrein kost € 16,- voor volwassenen en € 14,- voor kinderen van vier tot dertien jaar en 65+-ers. Hiermee kun je ook in de stoomboot die je naar de binnenstad brengt. In de binnenstad wachten tientallen stoomboten, stoomwalsen en stoombrandspuiten op je. Een oldtimerbus brengt je weer terug naar het station. Een echt Stoomrondje Dordt!

Sla dit niet over

Het hele weekend is de Wolwevershaven ingericht als handelskade in de jaren dertig. Hier waan je je terug in de tijd van Kruimeltje. De Merwekade en het Noorderhoofd zijn leuk voor kinderen: hier rijden kleine treintjes rond waar kinderen in kunnen zitten en een ritje in kunnen maken. Bovendien zijn de deuren van het Huis van Gijn gratis geopend tussen 11:00 uur en 17:00 uur. In het Huis van Gijn vind je de verzamelcollectie van Simon van Gijn, met onder andere één van de oudste speelgoedcollecties van Nederland! Zorg dat je rond 17:30 uur weer bij de Aardappelmarkt bent, om de stoomkaravaan voorbij te zien trekken. 's Avonds rond 21:30 uur verzamelen alle schepen zich aan de kades en ontsteken hun lichtjes. Overal hoor je muziek en wordt feestelijk gezongen.

Hoe dichter bij Dordt, hoe rotter het wordt? Ontdek het zelf en maak er een weekendje Dordrecht van!
Foto 2. Dordrecht ziet er eventjes weer uit als in de jaren dertig. Foto: Stichting 'Dordt in Stoom'
Foto 3. Bewonder indrukwekkende stoomtreinen. Foto: Stichting 'Dordt in Stoom'
Foto 4. Ook auto's reden vroeger op stoom. Foto: Stichting 'Dordt in Stoom'
In de binnenstad vind je stoomwalsen en andere oude machines. Foto: Stichting 'Dordt in Stoom'

Kijk ook bij...

Laatst gewijzigd: 2018-05-22 11:06:43 · Gepubliceerd: 2018-05-17 17:11:40 - 1098