Zweeptollen en fidget spinners in het Nationaal Onderwijsmuseum

RAGES - van zweeptol tot spinner, beleef het zelf! | Nieuws door

De tentoonstelling RAGES zit vol nostalgie

20 juni 2018 Cultuur Dordrecht, Zuid-Holland In de hoek van het schoolplein knikkeren, altijd een fidget spinner in je hand of de hele pauze elastieken. In de loop van de tijd passeerden tientallen hypes en rages de revue onder kinderen. Iedereen heeft wel wat rages meegemaakt, of het nou Furby's of squishy's zijn. Het Nationaal Onderwijsmuseum brengt in de tentoonstelling RAGES - van zweeptol tot spinner, beleef het zelf! een ode aan een heleboel rages en de nostalgie die hierbij hoort!

Foto 1. Helemaal hot: fidget spinners. 'Woman fidgeting while working in office'. Foto: fidgetcircle. Licentie: Sommige rechten voorbehouden. Bron: Flickr.com

Heel veel aha's

Wil je altijd nog een keer naar het museum met opa en oma? Dan is dit een goede timing en het Nationaal Onderwijsmuseum een goede locatie! Van 20 juni tot en met 2 september 2018 staan rages van vroeger en nu centraal in de tentoonstelling RAGES - van zweeptol tot spinner, beleef het zelf! Flippo's, Pokémon-kaarten, hoepels, klik-klakballen en traplopers: voor iedereen zit er wel een aha-moment in bij de tentoonstelling!

Iedere generatie een eigen rage

Er zijn rages die je mee terugnemen in de tijd, zoals zweeptollen en zeepkisten, maar ook nieuwe rages van de afgelopen jaren, zoals squishy's (felgekleurde, sterk ruikende figuurtjes waar je in kunt knijpen, waarna ze vervolgens langzaam weer uitzetten) en fidget spinners. Ontdek hoe hinkelen en tollen ging vroeger, wat er zo leuk was aan sigarenbandjes, suikerzakjes en Rubik's kubus en hoe iedere generatie haar eigen rage had. Afblijven hoeft niet - je mag zoveel met alle voorwerpen spelen als je wilt!

Goed om te weten:

  • Wat?Tentoonstelling Rages - van zweeptol tot spinner, beleef het zelf!;
  • Waar? In het Nationaal Onderwijsmuseum in Dordrecht;
  • Wanneer? De expositie opent op 21 juni en is te zien tot en met 2 september 2018;
  • Hoe duur? Een toegangskaartje voor volwassenen kost € 10,- en voor kinderen van vier tot en met twaalf jaar € 4,- en voor kinderen van dertien tot achttien jaar € 6,-.
Foto 2. Een oude favoriet is hoepelen. 'Hoola Hoop X2'. Foto: jlachoff. Licentie: Sommige rechten voorbehouden. Bron: Flickr.com

Kijk ook bij...

Laatst gewijzigd: 2018-06-21 13:37:57 · Gepubliceerd: 2018-06-20 16:29:35 - 709