Graancirkels in Friesland? Nee, een ode aan Escher!

Ode aan M.C. Escher in het graan |  deel via WhatsApp | Nieuws door

Kunstwerken à la Escher te zien op Friese graanvelden

20 juni 2018 Opmerkelijk Sint Annaparochie, Friesland Op de Friese graanakkers is een bijzondere verschijning te zien. Geen graancirkels, maar wel platgetrapt graan! Kunstmakers en boeren sloegen de handen ineen en maakten gigantische kunstwerken van platgestampt graan op akkers, geïnspireerd op M.C. Escher . Neem vanaf het Fries Museum de bus naar de Oude Bildtdijk, stap in het reuzenrad en bekijk de kunstwerken van boven!

Foto 1. Een kunstwerk van bovenaf gezien. Foto: Fries Museum

Platgestampt graan

Het platgestampte graan vormt figuren die een ode brengen aan de wereldberoemde graficus M. C. Escher. De werken zijn te bekijken via de Oude Bildtdijk vlakbij Sint Annaparochie, maar het beste te zien vanuit het reuzenrad die vanaf 29 juni tot en met 8 juli vlakbij de kunstwerken te vinden is. De bijzondere figuren in het graan, die horen bij het project Ode aan M.C. Escher in het graan zijn gemaakt door een beeldend kunstenaar uit 't Bildt. De graankunstwerken zijn gemaakt door hem en door andere collega-kunstenaars, allen geïnspireerd door Escher zelf.

Om de graankunst makkelijk bereikbaar te maken is er een rechtstreekse busverbinding mogelijk gemaakt via een samenwerking met Arriva. Van 29 juni tot en met 8 juli 2018 rijdt er dagelijks een bus van het Fries Museum naar de Escheriaanse kunstwerken. Een ticket kost €10,- en is inclusief toegang tot het reuzenrad.
Foto 2. Voor de kunstwerken werd graan platgestampt. Foto: Fries Museum
Foto 3. De kunstenaars aan het werk. Foto: Fries Museum

Kijk ook bij...

Laatst gewijzigd: 2018-06-20 17:47:50 · Gepubliceerd: 2018-06-20 17:40:29 - 1687