Relax! Ga op vakantie met de trein

Ga op reis met de trein - NS International |  deel via WhatsApp | Redactioneel door

Met de trein naar Londen, Parijs of Zuid-Frankrijk

17 augustus 2019 Toerisme Landelijk Geen stress over de route en geen ellenlange rit achter het stuur. Reizen met de trein heeft zo z'n voordelen. En wist je dat je ook vakantiebestemmingen als Zuid-Frankrijk en Spanje met de trein kunt bereiken? Voor wie nog geen vakantieplannen heeft - of een tripje in het najaar plant - zijn dit leuke treinreizen in Europa.

Foto 1. Neem niet teveel bagage mee en je reist snel en gemakkelijk met de trein. Foto: Pexels.com

Naar Zuid-Frankrijk met de trein

Hele volksstammen reizen in de zomervakantie af naar het zonzekere Zuid-Frankrijk. Met de auto is het een hele trip en bovendien kom je meestal na een uurtje of twaalf rijden bekaf aan op de plaats van bestemming. Kun je wat lichter reizen en hoeft er geen tent of caravan mee? Dan is een treinreis naar Frankrijk een ideaal alternatief. In zeven uurtjes ben je al in Avignon en in iets meer dan acht uur trein je naar het charmante Aix-en-Provence. Alleen nog een plekje vinden om te slapen en alles is geregeld voor een Franse zonvakantie.

Bekijk alle bestemmingen in Zuid-Frankrijk met de trein.

Pak de trein voor een stedentrip

Reizen met de trein is niet alleen ontspannen, het is ook voordelig, vooral als je naar een grote stad gaat. Naast de kosten voor een treinticket heb je geen extra vervoerskosten voor bijvoorbeeld parkeren. En bovendien ben je meteen midden in de stad! Een stedentrip naar Berlijn, Parijs of Keulen is zo geboekt.

  • Met de trein naar Berlijn - prijs: vanaf € 39,- per persoon. Vanaf Amsterdam reis je rechtstreeks naar hartje stad Berlijn. In zes uur ben je op de plaats van bestemming en kun je deze fascinerende stad verkennen.
    Local Marjolein deelde haar favorieten met ons: bekijk de plekken die je moet bezoeken in Berlijn.
  • Of pak de trein naar Keulen - prijs: vanaf € 20,- per persoon. Deze prijs geldt vanaf elk station in Nederland en vanaf Amsterdam Centraal ben je in twee uurtjes in hartje Keulen. Een wat onbekendere Duitse stad, maar zeker een stedentrip waard.
    Pim woont in Keulen en gaf tips wat te doen en zien in Keulen.
  • En natuurlijk mag stedentrip bestemming nr. 1 niet ontbreken. Reis met de trein naar Parijs. Voor € 35,- per persoon reis je per trein naar de Franse hoofdstad. Op naar de meest romantische stad vol bezienswaardigheden, musea en iconische plaatsen.

Dagje naar een pretpark met de trein

In Nederland vind je een heleboel pretparken, maar over de grens vind je nog veel meer entertainment. Wie droomt er niet van Disneyland Parijs? En heb je Phantasialand al eens bezocht? Daar bezorgen ze je een flinke adrenalinekick. Dus, pak de trein voor een dagje uit over de grens!

  • Een droom voor kleine kinderen, maar ook voor veel volwassenen. Ga met de trein naar Disneyland Parijs.
  • Een dagje in Phantasialand Keulen is niet genoeg; er is zoveel te zien en te doen! In dit grote pretpark beleef je een duizelingwekkend avontuur door verschillende werelden: Berlin, China Town, Mexico, Deep in Africa, Fantasy en Mystery. En raas je in de supersnelle achtbaan Taron door Klugheim.
  • Thorpe Park Londen is een uitdaging voor echte thrillseekers. Meer dan dertig attracties om je zenuwen én je maag te testen.

Wil je weten waar je nog meer met de trein naar toe kunt? Check alle bestemmingen van NS International en plan een treinreis voor de zomervakantie!
Foto 2. Op reis met trein! Foto: Pexels.com

Kijk ook bij...

Laatst gewijzigd: 2019-08-17 16:13:44 · Gepubliceerd: 2018-06-28 09:58:43 - 1301