1

Nieuw: 100 meter hoge reuzenfontein in Limburg

Aandacht voor Midden-Limburg door landmark Fun Beach

Fun Beach Event & Leisurepark Nieuws door
Foto 1. Bij Fun Beach kun je zwemmen, maar ook wakeboarden of flyboarden. Foto: Fun Beach

archief oud artikel 10 juli 2018 Toerisme Panheel, Limburg Drielandenpunt, eat your heart out. In Midden-Limburg hebben ze sinds kort hun eigen blikvanger. En wat voor eentje! In de wijde omtrek is de 100 meter hoge fontein van Fun Beach te zien: de op één na hoogste fontein van Europa.

Het Maasplassengebied in Midden-Limburg heeft een blikvanger nodig, zo dacht de directie van Fun Beach Event & Leisurepark. Met de enorme Fun Beach Fontain lijkt die missie geslaagd. Met een snelheid van 250 kilometer per uur schiet het water uit deze krachtige fontein en bereikt een hoogte van 100 meter. Op termijn moet het water tussen de 140 en 150 meter hoog de lucht in gaan. Als dat zou lukken, dan is de Fun Beach Fontain hoger dan de hoogste fontein van Europa in het Meer van Genève in Zwitserland. Deze heeft een spuithoogte van 140 meter en is al sinds 1951 Europa's hoogste fontein.

Schouwspel met verlichting

Het kostte anderhalf jaar tijd om de complexe installatie van de fontein te voltooien. En om de installatie van 50.000 kilo in het water te krijgen was ook een hele klus. Maar nu is de enorme waterstraal van Fun Beach meerdere keren per dag te bewonderen. In het Strandpaviljoen Wakers Lounge staan iedere dag de exacte tijden van de shows - op de website staan de globale tijdsblokken. 's Avonds verlichten enorme LED-lampen de fontein en door een sloep te huren kunnen bezoekers heel dichtbij komen. Ook kan de reuzenfontein een groot scherm van water spuiten, hier kunnen beelden op geprojecteerd worden.

Bekijk de video van Fun Beach Fontain

Foto 2. De fontein is in de wijde omtrek te zien. Foto: Fun Beach

Laatst gewijzigd: 2022-02-10 12:12:20 · Gepubliceerd: 10 juli 2018 - 4037