Aan de slag als detective in het Rijksmuseum van Oudheden

Speurroute 'Kunstdetective' |  deel via WhatsApp | Nieuws door

Kun jij de professor vertellen wie kunst heeft geroofd?

7 juli 2018 Cultuur Leiden, Zuid-Holland O nee, er zijn dieven in het Rijksmuseum van Oudheden deze zomer. Ze hebben het voorzien op een beroemd beeld in het museum, dat ze willen stelen. Professor Aardewerk roept jouw hulp in van 7 juli tot en met 26 augustus 2018. Kraak codes, ontrafel mysteries en zorg dat je de boeven op tijd ontmaskerd.

Foto 1. Doe de speurroute 'Kunstdetective'. Foto: Rijksmuseum van Oudheden

Speurroute 'Kunstdetective'

Speciaal voor jonge speurneuzen heeft het Rijksmuseum van Oudheden deze zomer een spannende speurroute uitgezocht, genaamd 'Kunstdetective'. Dat moet ook wel, want er zijn dieven in het museum die een beroemd kunstwerk willen roven. Dat kan heel goed, want in het Rijksmuseum van Oudheden staan een heleboel bijzondere en dure kunstwerken. Professor Aardewerk roept alle kinderen van acht tot twaalf jaar op om hem te helpen met het tegenhouden van de rover.

Meer tips voor een dagje weg in de zomervakantie op DagjeWeg.NL! Check ook meteen DagjeWeg.NL Tickets voor uitjes met korting!

Help de professor

Er moeten codes gekraakt, geheimen ontrafelt en bewijsstukken verzameld worden om de kunstroof te voorkomen. De route voert door de tijdelijke tentoonstelling 'Al 200 jaar van nu' en het tijdelijke kindertekenatelier 'Studio RMO'. Hier gaan kinderen aan de slag met het blootleggen van vingerafdrukken, een hiërogliefencode ontcijferen en nemen ze Griekse beelden onder de loep. Dit alles aan de hand van een speurboekje dat kinderen gratis krijgen bij een entreeticket.

Codes kraken met een speurboekje

In dit boekje staan zoekopdrachten voor kunstwerken in het museum. Kunstwerk gevonden? Zoek dan snel het cijfer dat erbij hoort, dat weer moeten matchen met de codes en puzzeltjes uit het boekje. Aan het eind van de route hebben kinderen op deze manier uitgevogeld wie van de verdachte de echte boef is, wat de boef van plan was en wanneer de roof gaat plaatsvinden. Vertel het snel aan de professor! Dan maak je iedere maand kans op een mooie prijs, en eeuwige roem natuurlijk.

Goed om te weten:

  • Wat? Kinderspeurroute 'Kunstdetective';
  • Waar? In het Rijksmuseum van Oudheden in Leiden;
  • Wanneer? De route is te volgen van 7 juli tot en met 8 augustus 2018. Het museum is dagelijks geopend van 10:00 uur tot 17:00 uur;
  • Hoe duur? Een toegangskaartje voor volwassenen kost € 12,- en voor kinderen van vijf tot en met zeventien jaar € 4,-. De route is gratis bij een geldig museumkaartje.
Foto 2. Ben jij een echte speurneus? Foto: Rijksmuseum van Oudheden © Ilona Hartensveld
Foto 3. Ontmasker jij de dief? Foto: Rijksmuseum van Oudheden

Kijk ook bij...

Laatst gewijzigd: 2018-07-09 09:34:27 · Gepubliceerd: 2018-07-04 16:15:24 - 553