Wat is er te doen in Zandvoort?

Van strand tot circuit: dit is wat Zandvoort zo leuk maakt!

Dagje Zandvoort Redactioneel door
Foto 1. Over de boulevard van Zandvoort! Foto: Rob Loos

31 maart 2022 Toerisme Zandvoort, Noord-Holland Zandvoort is al jaren een razend populaire badplaats in Noord-Holland. Niet gek, met een kilometerslang strand en prachtige duinen, op slechts een halfuurtje met de trein vanaf Amsterdam. Wat is er te zien en doen in Zandvoort? DagjeWeg.NL zocht het voor je uit!

Zand tussen je tenen

Niet te missen: het prachtige strand van Zandvoort. In de zomermaanden staan de toeristen te springen om een plekje op het negen kilometer lange zandstrand. Lekker bakken in de zon, afkoelen in de golven of een watersport uitproberen, het kan allemaal en dat maakt het strand zo populair. Leer bijvoorbeeld hoe je de golven van de Noordzee bedwingt bij Surfschool Surfana. De stranden worden zomers dagelijks opgeruimd en bovendien houdt de reddingsbrigade een oogje in het zeil. Zin in een ijskoud biertje? In totaal tel je ruim 35 strandpaviljoens langs de kust, bijvoorbeeld het hippe Ubuntu Beach. Hier kun je chillen en eten op z'n best.

Nationaal Park Zuid-Kennemerland strekt zich uit van Zandvoort tot IJmuiden. Huur een fiets of wandel door de wilde natuur van dit schitterende park. Wie weet spot je wel een hert of ree. Tip: huur een fiets van Behind The Beach en geniet onderweg van een picknick!

Racen op het circuit

Zandvoort en circuit worden vaak in één adem genoemd. Het Circuit Park Zandvoort is wereldberoemd en regelmatig worden er auto- en motorraces georganiseerd. Vanuit de duinen heb je een mooi uitzicht op de voorbij zoevende auto's. Zelf kun je ook plaatsnemen in een Porsche 911, Aston Martin V8 Vantage of Lamborghini Gallardo bij Bleekemolens Race Planet Zandvoort. Voel je een echte snelheidsduivel en laat dromen uitkomen! Daarnaast komen oude tijden weer tot leven in Zandvoort, want elk jaar staat de Historische Grand Prix op het programma. Prachtige oude racebolides betreden het heilige asfalt van het circuit en als klap op de vuurpijl rijden zo'n honderd historische wagens van het circuit naar het centrum.

Shoppen in Zandvoort

De diverse Zandvoortse zomermarkten zijn een ware trekpleister voor koopjesjagers en handelaren van heinde en verre. Meer dan driehonderd kramen slingeren over de boulevard en door het centrum van de stad. De Zomermarkt is erg leuk om kennis te maken met het winkelcentrum van Zandvoort, want bijna alle winkeliers hebben een kraam en bieden hun koopwaar met fikse kortingen aan. De markten worden bovendien altijd opgeleukt met diverse attracties en entertainment voor kinderen (en volwassenen natuurlijk).

Verse groenten, brood, chocolade, nootjes en bloemen scoor je op de weekmarkt, iedere woensdag in het centrum. Bovendien heeft Zandvoort vaak speciale markten, zoals boeken-, kunst- en rommelmarkten.

Historisch Zandvoort

Werkt het weer niet mee? Schuil voor regen en wind in het Zandvoorts Museum. Hier hangt de historie van Zandvoort aan de muren in de vorm van kunst, over het vissersdorpje van vroeger tot de populaire badplaats van nu. De kunstcollecties zijn steeds wisselend en sluiten altijd aan bij actuele evenementen. De ene keer zie je klederdracht en de volgende keer historische auto's. Voor kinderen is er een speciale speurtocht en knutselactiviteiten. Iedere eerste zaterdag van de maand staat een rondleiding door het oude centrum van Zandvoort gepland.

Logeren vlak bij het strand kan bij Center Parcs Park Zandvoort, verscholen in de duinen. Dit park heeft een subtropisch zwemparadijs, Market Dome, binnenspeelparadijs en trampolinepark voor als het regent en comfortabele vakantiehuisjes. Alle ingrediënten voor een fantastische vakantie!
Foto 2. Ga surfen bij surfschool Surfana. Foto: Surfschool Surfana
Foto 3. De populaire badplaats Zandvoort, gezien vanaf het strand. Foto: David Mark via Pixabay

Laatst gewijzigd: 2022-03-31 15:42:27 · Gepubliceerd: 31 maart 2022 - 10996