Feesten met de kids: de leukste kindvriendelijke festivals

Dagje uit in de zomervakantie |  deel via WhatsApp | Nieuws door

Dit zijn de leukste zomerfestivals voor het hele gezin

18 juli 2018 Toerisme Landelijk Zomervakantie! Ga gezellig met de kinderen naar een festival. Er staan genoeg kindvriendelijke festivals op het programma. Muziek, theater, foodtrucks, spelletjes en knutselbussen: deze festivals zijn een dagje uit voor het hele gezin.

Foto 1. Er is genoeg voor kinderen te doen op theaterfestival De Parade. Foto: Sofia Simao.

Festivaltheater De Parade

Een rondreizend theaterfestival in de sfeer van vroeger, met entertainment van nu. Theaterfestival De Parade is leuk voor het hele gezin! Er is een KinderParade, een programma met kindershows en -activiteiten. Knutselen, poffertjes bakken, samen dansen in de Silent Disco. Er zijn speciale voorstellingen voor kinderen, maar er zijn op De Parade ook zat theatervoorstellingen die leuk zijn voor het hele gezin. Daarnaast is er natuurlijk de eyecatcher van het festival: de nostalgische zweefmolen. Kinderen tot en met zeventien jaar hebben gratis toegang.

Theater Avenue

Een gezellig festival met theater, dans, lekker eten en drinken, muziek en cabaret: Theater Avenue. In het Sonsbeek Park lijkt het wel kermis! Wandel van de ene voorstelling de andere in of plof neer in het gras en geniet van de sfeer en alle shows om je heen. Overal staan creatievelingen die hun skills laten zien of hun show aan de man proberen te brengen. Er staan in het park nostalgische theatertenten en openluchttenten opgesteld waar non-stop iets leuks op de planken staat. Speciaal voor kinderen zijn er kindershows zoals Ridder Florian en De Zingende Zeemeerminnen. Ook tovert de Schmink Mevrouw kinderen graag om tot een wandelende show vol kleur en glitters. Entree is gratis; voor sommige voorstellingen betaal je een klein bedrag.

Eten op Rolletjes

Foodfestival Eten op Rolletjes staat vooral bekend om het lekkere eten. Gezonde salades, lekker dikke hamburgers; je hebt er van alles. Maar er is ook lekker veel te doen! Neem een picknickkleedje en een bellenblaas mee en strijk met de family op het gras neer of schuif met z'n allen bij een van de picknicktafels aan om te eten en te kleuren. Er zijn muziekoptredens, theatervoorstellingen en speciaal voor kinderen is er een zweefmolen en een knutselbus. Hier kunnen ze lekker knutselen en spelen. Entree is gratis; alleen voor het eten betaal je met muntjes.

Tuckerville

Zo charmant als countryzangeres DeLange zelf is, zo innemend is haar festival Tuckerville. Hier vind je muziek met een folk en country tintje. Dit jaar staan onder anderen Ilse DeLange, Carrie Underwood (superster uit the USA), Danny Vera en George Ezra op de bühne. Het festival is heerlijk relaxed: in het hart van Twente, op fietsafstand van Enschede. Omgeven door bos, meertjes en heide. Schommelen in het bos, pootjebaden, kampvuurtje aan het water. Er zijn ook lekker veel foodtrucks. Voor kinderen is er Kidsville: een terrein compleet gewijd aan kinderen. Theatervoorstellingen, Mini Tractor Race, Vossenjacht, linedancing. Je zou willen dat je zelf nog kind was. Kids tot acht jaar hebben gratis entree. Voor kinderen tot en met vijftien jaar is er een beperkt aantal Kindertickets vanaf € 17,50.

Lepeltje Lepeltje

Op Lepeltje Lepeltje vind je meer dan dertig foodtrucks met lekkernijen uit verschillende culturen. Diezelfde afwisseling zie je ook in de rest van het programma terug. Het festival is een populaire plek voor singer-songwriters en bandjes. Soul, funk, typisch Afrikaans: er staat van alles op de planken. Kinderen kunnen hun eigen ranja brouwen in de Limonadefabriek en meedoen aan leuke workshops. Of ga lekker crea aan de slag in een van de knutselhoeken. Er is onwijs veel te doen voor kinderen: er is zelfs kinderyoga! Entree is gratis; alleen voor het eten betaal je met muntjes.

Bekijk wat er nog meer met de kinderen te doen is deze zomervakantie.
Foto 2. Chillen in het park tijdens Duizel in het Park. Foto: Floris Vink, Simple Studio.
Foto 3. Duizel in het Park. Foto: Floris Vink, Simple Studio.

Laatst gewijzigd: 2018-08-06 16:09:11 · Gepubliceerd: 2018-07-17 12:11:12 - 1061