Knuffelen met luipaarden in Beekse Bergen?

Beekse Bergen organiseert ludieke actie

Safaripark Beekse Bergen Nieuws door
Foto 1. Een jachtluipaard in Beekse Bergen. Foto: Safaripark Beekse Bergen

archief oud artikel 18 juli 2018 Opmerkelijk Hilvarenbeek, Noord-Brabant De rangers van Safaripark Beekse Bergen worden nog dagelijks door bezoekers aangesproken over het voorval bij de jachtluipaarden in mei, waarbij een Frans gezin uit de auto stapte. Zeker nadat grappenmakers het Facebook-evenement 'Knuffelen met luipaarden in Beekse Bergen' aanmaakten en 100.000 mensen zich hiervoor aanmeldden. Speciaal voor deze mensen organiseert Beekse Bergen op donderdag 19 juli een ludiek evenement.

Evenement op Facebook

Dagenlang was het onderwerp van gesprek: het Franse gezin dat bij de jachtluipaarden in Beekse Bergen besluit om uit de auto te stappen en werd belaagd door de cheeta's. De Utrechtse Jasper de Hoog doet er nog een schepje bovenop door een satirisch Facebook-evenement aan te maken onder de naam 'Knuffelen met luipaarden in Beekse Bergen'. Ruim 10.000 geven aan dat ze geïnteresseerd zijn. Het evenement vindt, met een knipoog, plaats op 19 juli. Om precies te zijn van 14.33 uur tot 17.33 uur, maar 'de eindtijd is nog niet helemaal zeker, het zou om bepaalde redenen wat korter kunnen duren....'.

Ludieke actie Beekse Bergen

Safaripark Beekse Bergen organiseert speciaal voor alle mensen die geïnteresseerd zijn in het evenement een 'ludieke activiteit die met knuffelen en jachtluipaarden te maken heeft'. Wat er precies op de planning staat, houdt het park nog even geheim. "Natuurlijk kan er helemaal niet écht worden geknuffeld met jachtluipaarden. Maar gezien de enorme interesse willen wij met een ludieke actie in samenwerking met Stichting Wildlife en Stichting Spots aandacht vragen voor deze bijzondere diersoort, die in de natuur wordt bedreigd in zijn voortbestaan. We gaan nog niet verklappen wat we precies gaan doen... Maar jachtluipaard-knuffels worden donderdag natuurlijk ook verkocht voor het goede doel", zegt Niels de Wildt, General Manager van Beekse Bergen. Benieuwd? Zorg dat je donderdag 19 juli 2018 op de stoep staat bij Beekse Bergen!

Foto 2. Het Franse gezin werd belaagd door de luipaarden nadat ze uitstapten. Foto: Videostill Youtube

Laatst gewijzigd: 2018-07-18 12:27:09 · Gepubliceerd: 18 juli 2018 - 769