1

De leukste openluchtbioscopen in de zomer van 2019

Kijk een film onder de sterrenhemel

Alle bioscopen in Nederland Nieuws door
Foto 1. Films kijken in de buitenlucht. Foto: Vue Openlucht Filmfestival - Accres

archief oud artikel 26 juli 2019 Cultuur Landelijk Zwoele zomeravonden, een koelbox vol koud drinken, een bak popcorn en een kleedje. Meer heb je niet nodig voor een avondje filmkijken in de open lucht! Terwijl het begint te schemeren, verschijnen de eerste hoofdpersonen op het scherm en als de sterren fonkelen rolt de aftiteling voorbij. Heerlijk zomers! DagjeWeg.NL zet 10 openluchtbioscopen in de zomer van 2019 op een rijtje!

Pop Up Cinema in Zwolle

Zwoele filmweekenden in Zwolle. Op het Celeplein kun je weer naar de Pop Up Cinema van Het Fraterhuis. Er draaien nog films op 26 en 27 juli, op 2 en 3 augustus, op 23 en 24 augustus en op 13 en 14 september. Hoe warm of koud het ook is, de film gaat altijd door. Moet er echt gestopt worden, zoals bijvoorbeeld bij onweer, dan draait de film binnen verder.

Vue Openlucht Filmfestival Apeldoorn

Negen avonden lang vette (en nieuwe!) films: dat is het Vue Openlucht Filmfestival in Apeldoorn. Op de Bosweide van Stadspark Berg & Bos draaien verschillende films, van de Toy Story 4 en de nieuwe versie van The Lion King tot de prachtige Nederlandse natuurfilm Wild. Er is zelfs een voorpremière: van de film Anne, een mysterieuze en spannende thriller. Het Vue Openlucht Filmfestival vind plaats van 22 tot en met 31 augustus.

Terschelling Openlucht Filmfestival

Feelgood movies met de zee op de achtergrond, dat is het Terschelling Openlucht Filmfestival. De buiteneditie van de beroemde Terschellinger Filmdagen geeft je de ultieme summer vibes, want het is op het strand! Neem een trui mee en een klapstoeltje, of plof neer in het zand. Reserveren hoeft niet, er is altijd plek. Het Terschelling Openlucht Filmfestival is van 3 tot en met 9 augustus.

Pluk de Nacht Open Air Film Festival

Van animatie tot road movie en van tragische documentaires tot absurde komedies: de programmering van Pluk de Nacht Open Air Film Festival is ieder jaar weer een feestje. Alle films die te zien zijn, gooiden hoge ogen op internationale filmfestivals maar haalden de Nederlandse bioscopen niet. Bereid je dus voor op onverwachte pareltjes! Entree is gratis. Je steunt de organisatie door op locatie een drankje en hapje te kopen. Reserveer wel vooraf een plekje! Pluk de Nacht is van 13 tot en met 23 augustus in Amsterdam.

Pleinbioscoop Rotterdam

Reken maar op een heleboel goede films bij Pleinbioscoop Rotterdam! Bijzondere films als The Favourite, Yesterday en They shall not grow old, maar ook bekende films als Rocketman en Captain Marvel en de klassieker Terminator 2. Ook aan de kleintjes is gedacht: iedere woensdag-, zaterdag- en zondagmiddag draaien kinder- en jeugdfilms, inclusief popcorn, snoephuis en kaartjes laten scheuren. Pleinbioscoop is van 7 tot en met 25 augustus in het Museumpark in Rotterdam.

Openluchtfilm op de Markt in Almere

Of je nou op reis gaat of niet, een avondje Openluchtfilm op de Markt in Almere is sowieso een heel avontuur. Neem plaats op een Markt die is omgetoverd tot Italiaanse Plaza en reis met de film naar Bella Italia. Er kan nog tot 1 augustus gestemd worden op vier films, dus het is nog even onbekend welke het wordt. Toegang is gratis en bij slecht weer verhuis je naar de theaterzaal van Corrosia Theater, Expo & Film. Openluchtfilm op de Markt is op 23 augustus 2019 vanaf 21:30 uur. Mis ook het gezellige voorprogramma niet met muziek en hapjes en drankjes, vanaf 18:30 uur.

Cinema Soestdijk

Film kijken in de tuin van een koninklijk optrekje, dat klinkt niet verkeerd. Tijdens Cinema Soestdijk kijk je prinsheerlijk film in de tuin van het Paleis Soestdijk. Neem je eigen picknickmand mee voor een heerlijk ontspannen avond. Het programma: donderdag 29 augustus Dirty God, vrijdag 30 augustus The Paradise Suit, zaterdag 31 augustus Singel 39, donderdag 5 september Take me somewhere nice en vrijdag 6 september Niemand in de stad.

Pleinbioscoop in Beatrixpark Schiedam

Dit jaar strijkt Pleinbioscoop Rotterdam neer in Schiedam. In het romantische Beatrixpark kun je van 12 tot en met 14 september bijzondere films zien tijdens Pleinbioscoop Schiedam. Er worden op drie grote scherms tegelijk films vertoond, dus maak je keus. Welke films op het grote doek verschijnen is nog even een verrassing. Dus spring op je fiets, neem je picknickkleedje mee en strijk neer in het Schiedamse groen.

Film kijken op De Brink in Deventer

Een prachtig plein vol terrasjes, met voor één van de historische panden een groot filmdoek: welkom bij Film op de Brink in Deventer. Ook dit jaar kun je in deze openluchtbioscoop weer een mengeling zien van Oscarwinnaars en arthousefilms. Met op donderdag 24 augustus kostuumdrama The Favourite, op vrijdag 25 augustus feelgoodmovie Le Grand Bain en op zaterdag 24 augustus roadmovie Green Book, winnaar van de Oscar voor beste film. Dus plof neer op een terrasje of in een van de vijfhonderd stoelen voor het scherm, of neem je eigen stoel of kleedje mee.

BUT Film Festival in Breda

Zombiefilms, enge ziektes en bizarre oorlogsfilms: BUT Film Festival is niet voor watjes. Dit B-Movie, Underground & Trash Filmfestival toont films die over the top, extravagant en bizar zijn. Dat kan bloederig, surrealistisch uitpakken, maar ook net zo goed komische horror of een foute vechtfilm zijn. Naast films zijn er kunst, optredens en workshops. BUT Film Festival is van 28 augustus tot en met 1 september.

Foto 2. Romantisch films kijken in de tuin van Paleis Soestdijk. Foto: Paleis Soestdijk

Laatst gewijzigd: 2022-07-11 09:48:19 · Gepubliceerd: 26 juli 2019 - 3560