Zomeravond vol luchtballonnen

Ballonfiësta Barneveld 2019 |  
Nieuws door
Foto 1. Genieten van de Nightglow tijdens Ballonfiësta Barneveld. Foto: Ben Bläss

Ballonfeesten in Barneveld, Oldenzaal en Hoensbroek

31 juli 2022 Toerisme Landelijk Wanneer de temperaturen milder worden en de wind zachter, verschijnen de eerste luchtballonnen aan de hemel. Nog even, in augustus en begin september, schitteren ze als nooit tevoren op de ballonfeesten. Van Barneveld tot Oldenzaal stelen de verlichte luchtballonnen, in de gekste vormen, de show.

Het oudste ballonfeest van Nederland

BARNEVELD - Barneveld en de wijde omgeving zet Ballonfiësta Barneveld steevast in de agenda. Dit schitterende evenement is het oudste ballonfeest van Nederland en bestaat al sinds 1982. Van 17 tot en met 20 augustus gaan de luchtballonnen weer de lucht in bij Kasteel Schaffelaar op de Koeweide. Dit jaar varen onder meer Calimero, het Kuiken van Barneveld, een smurf en zelfs The Flying Dutchman door de lucht in. En als het donker is, schitteren ze allemaal in de Nightglow: een licht- en lasershow met muziek.

Vol programma voor Twente Ballooning

OLDENZAAL - In het hart van Twente zorgt het jaarlijkse evenement Twente Ballooning voor vermaak in de lucht én op de grond. Iedere dag, van 24 tot en met 27 augustus, stijgen 35 luchtballonnen op in Recreatiepark Het Hulsbeek. Een prachtig gezicht! Struin tijdens de avond over de gezellige fair en bewonder mooie oldtimers in de oldtimershow. Of neem een kijkje in een luchtballon. Kinderen vermaken zich op de Mega Kidsplayground. Het hoogtepunt van het evenement is de Nightglow op vrijdag 26 augustus, met een lichtshow, muziek en vuurwerk.

Ballonnen rond Kasteel Hoensbroek

HOENSBROEK - Tegen het decor van Kasteel Hoensbroek stijgen op 23, 24 en 25 september zo'n vijftien ballonnen op tijdens Parkstad Ballon Festival. Behalve de mooie locatie en de luchtballonnen is er meer te zien tijdens dit mooie evenement. Neem een kijkje in een ballon of waag zelf een ballonvlucht! Voor kinderen zijn er verschillende spellen en activiteiten.

In augustus staan er door het hele land veel evenementen op het programma. Bekijk de UITagenda van DagjeWeg.NL voor actuele activiteiten en evenementen.
Foto 2. 'Special shapes' gaan de lucht in tijdens Ballonfiësta Barneveld. Foto: Ben Bläss

Laatst gewijzigd: 2022-07-28 17:22:58 · Gepubliceerd: 31 juli 2022 - 5221