HISWA te water 2018: walhalla voor watersporters

HISWA te water 2018 |  deel via WhatsApp | Nieuws door

Neem gratis zeilles of peddel door de haven

2 september 2018 Toerisme Lelystad, Flevoland Maak je borst maar nat voor HISWA te water 2018. Er liggen honderden boten aangemeerd in Bataviahaven in Lelystad en er staan allerlei sportieve wateractiviteiten op het programma voor de 35e editie. Neem gratis zeilles, leer suppen of maak een proefvaart op je favoriete boot. Er zijn allerlei activiteiten voor kinderen - met en zonder zwemdiploma.

Foto 1. Doe mee met clinics en leer suppen, snelvaren en meer tijdens HISWA te water in Lelystad. Foto: HISWA te water.

Knallen in de Bataviahaven

HISWA te water 2018 begint spectaculair op de nieuwe locatie: woensdag 5 september opent het event voor watersportliefhebbers letterlijk met een knal. Om 12:00 uur vuurt Ina Adema, de burgemeester van Lelystad, samen met Volvo Ocean zeilster en Olympiër Annemieke Bes de beurs. Hoe? Met het afvuren van een kanon van het Batavialand Museum! Het is voor het eerst dat het event op deze locatie wordt gehouden. Directeur Arjen Rahusen: "De Bataviahaven Lelystad leent zich uitstekend voor ons watersportevenement. Vooral de nieuwe mogelijkheden om proefvaarten te kunnen aanbieden, de parkeermogelijkheden en de directe ligging aan het Markermeer werden bij de exposanten goed ontvangen. Ik ben er dan ook bijzonder trots op dat we deze eerste editie in Lelystad al meer exposanten mogen verwelkomen dan afgelopen jaar in Amsterdam!"

Voor watersporters en levensgenieters

HISWA te water is de ideale plek voor mensen die erover nadenken om een boot te komen. Van sloep tot motorboot: met meer dan 270 nieuwe boten is het een bron van inspiratie voor watersporters. Geen boot kopen maar wel dol op watersport? Dan is HISWA ook een walhalla. In de haven zijn er allerlei leuke activiteiten te doen. Zo kun je dit jaar voor het eerst proefvaren; iets wat mogelijk is door de nieuwe locatie aan het Markermeer. Meer actie? Doe dan mee aan de clinic snelvaren, vaar uit met de KNRM of leer manoeuvreren met de Zeezeilers. Voor kinderen is er ook genoeg te doen, zoals zeilen, suppen en kanovaren. Voor het hele gezin is er sowieso volop entertainment aan het water met workshops, terrassen, muziek en theater.

Handig om te weten

  • Locatie van HISWA te water 2018 is dit jaar de Bataviahaven in Lelystad;
  • Vanaf 5 tot en met 9 september;
  • Open vanaf 10:00 uur tot 18:00 uur. Vrijdagavond geopend tot 20:00 uur;
  • Entree voor volwassenen is € 12,50 en voor kinderen van zeven tot en met zeventien jaar € 5,-;
  • Bezoekers die met de auto komen kunnen eenvoudig parkeren op de parkeerterreinen van Batavia Stad Fashion Outlet voor € 3,- per dag - en je kunt er een voucher ophalen voor 10% korting tijdens het shoppen.
Foto 2. Bewonder honderden boten tijdens HISWA te water 2018. Foto: HISWA te water.

Laatst gewijzigd: 2018-09-04 10:18:11 · Gepubliceerd: 2 september 2018 - 2853