Feest in de haven van Maritiem Museum

Vaar mee op een ijsbreker en kijk binnen op een woonboot

Op avontuur in de haven van Maritiem Museum Rotterdam Nieuws door
Foto 1. Foto: Maritiem Museum Rotterdam

archief oud artikel 31 augustus 2018 Cultuur Rotterdam, Zuid-Holland Het Maritiem Museum neemt een voorproefje op de Wereldhavendagen en viert feest van 1 tot en met 9 september in de museumhaven. Een echt maritiem feestje, met werkende kranen, zakkensjouwers en vaartochten op historische schepen. Vier het feestje mee!

Activiteiten op 1 en 2 september

Het Maritiem Museum is op dreef en maakt er twee weekenden aaneen een feestje van! In de Leuvehaven is het een gezellige drukte en liggen heel wat schepen aangemeerd. Kijk op 1 en 2 september binnen in de woonboot Robbedoes; in 2016 uitgeroepen tot Woonboot van het Jaar. Het verschil met de Annigje, een historisch binnenvaartschip, is groot. Op de Annigje is te zien hoe een binnenvaartschip er honderd jaar geleden van binnen uitzag. Een ander bijzonder schip in de Museum Haven is de ijsbreker Christiaan Brunings die vanuit Het Scheepvaartmuseum te gast is in Rotterdam. Op 1 en 2 september mogen bezoekers meevaren als deze stoere ijsbreker de Nieuwe Maas op gaat.

Wereldhavendagen: gratis naar het Maritiem Museum

Tijdens de Wereldhavendagen op 8 en 9 september is de toegang tot het Maritiem Museum Rotterdam gratis! Ook dan ligt de Museum Haven vol met schepen, zoals de stoomslepers Dockyard V, Volharding 1 en motorsleepboot de Havendienst 2. Bezoekers kunnen meevaren en in de haven aan allerlei activiteiten meedoen. Vlag seinen, lading hijsen of een eigen windvanger maken: het wordt een drukke dag in de haven. Ook de Christiaan Brunings ligt op 8 en 9 september in de haven en bezoekers mogen aan boord kijken.

Bezoekersinformatie

Maritiem Museum is op dreef duurt van 1 tot en met 9 september. In de weekenden van 1 en 2 september en 8 en 9 september staan er allerlei activiteiten op het programma.
Let op: alleen op 8 en 9 september is de toegang gratis.

Meer maritieme uitjes vind je hier:
Foto 2. Foto: Maritiem Museum Rotterdam
Foto 3. Foto: Maritiem Museum Rotterdam

Laatst gewijzigd: 2018-08-30 22:22:08 · Gepubliceerd: 31 augustus 2018 - 775

Activiteiten Maritiem Museum Rotterdam

Nu te bezoeken

Bestemming havenstad


Ontdek het verleden, heden en de toekomst van Rotterdam. Stap in een virtuele metro en reis van dam tot wereldhaven. Je komt erachter, hoe de Rotterdamse haven uitgroeide tot de grootste van Europa.

Offshore Experience


Ervaar zélf hoe boormeesters, kraanmachinisten, windmolenspecialisten en helikopterpiloten hun uitdagende werk midden op zee weten te klaren. En denk mee over de energiewinning van morgen. De wind...