Verwonder je in een echte sprookjesstad

Kom naar het Sprookjesfestival | Nieuws door

Het is weer Sprookjesfestival in Arnhem, met heel veel gekkigheid

11 oktober 2018 Showbizz Arnhem, Gelderland Arnhem wordt even een heuse sprookjesstad. Want van 13 tot en met 21 oktober komen overal sprookjesfiguren tevoorschijn om het Sprookjesfestival te vieren. Kom ook en feest mee!

Foto 1. Wat is er aan de hand met prinses Arnerijntje? Kom naar het Sprookjesfestival in Arnhem en help mee dit uit te zoeken. Foto: Sprookjesfestival Arnhem/fotograaf Hans Withoos

Negen dagen vol sprookjes

Negen dagen lang staat Arnhem in het teken van sprookjes. Voor groot, maar zeker ook voor klein, is er van alles te beleven in de grootste sprookjesstad van Nederland. Een heuse sprookjesprinses, prinses Arnerijntje, is die dagen de baas en het thema dit jaar is 'Gekkigheid'. Je kunt tijdens het Sprookjesfestival honderden activiteiten bezoeken. Mooie prinsessen, hardwerkende kabouters, lieve wolven, rondspringende kikkers en grappige lakeien duiken op in de vele sprookjesvertolkingen. Modern en traditioneel. Met dans, muziek of prachtig verteld. Binnen, in theaters en op andere te gekke plekken. Maar ook buiten, zoals in het Kabouterbos achter de Molenplaats in Sonsbeek. Een plek om zeker even langs te gaan, want er is tijdens het festival elke dag iets te doen tussen de fantastische kabouterhuisjes.

Het begint meteen goed met een te gekke opening

Op zaterdag13 oktober om 13.00 uur is de (te) gekke opening van het Sprookjesfestival, bij het sprookjesachtige Museum en Landgoed Bronbeek in Arnhem. Met prinses Arnerijntje en een heleboel zingende en springende sprookjesfiguren. Er is iets raars gebeurd: prinses Arnerijntje is helemaal gek geworden, ze is betoverd door allerlei geuren en kleuren en ze is totaal de weg kwijt. Neem je eigen toverstokje mee en help mee om haar terug te toveren. Of maak ter plekke een toverstokje vol gekkigheid. De opening is gratis.

Een greep uit al die sprookjesachtige activiteiten

Wil je kabouters ontmoeten, zeemeerminnen of liever trollen? Het kan allemaal, want er is ontzettend veel te doen. Daarom hier vijf activiteiten die je niet wilt missen!
  • Het betoverende sprookjesbal is een theatershow voor de hele familie vol humor en spanning, waarbij ook de hulp van de kinderen wordt gevraagd.
  • Dol op zeemeerminnen? Ga dan naar de Kleine Zeemeermin musical, over een zeemeermin die verliefd wordt op een menselijke prins. Maar die woont op het land..... Kom verkleed naar dit bekende sprookje, want dan kun je meteen meedoen aan de verkleedwestrijd.
  • Ballet zoals je het nog nooit zag: Gekkigheid van Introdans. Introdans gebruikt alles om je op het verkeerde been te zetten. Alsof ze een magische doos openen, toveren de dansers allerlei vreemde types tevoorschijn in een geraffineerd spel met subtiele, absurdistische humor, dans, theater en inventiviteit. Speciaal voor het hele gezin. In het Stadstheater Arnhem.
  • Ook heel bijzonder is Loena's sterrennacht. Als het bijna donker is en je de sterren kunt zien flonkeren, wandelt Loena door de stille, slaperige stad. Eén voor één steekt ze de lampen aan en ontmoet ze steeds andere wonderlijke figuren. Een sprookjesachtige voorstelling met lichtbeelden, schaduwfiguren, poppen, een filmcamera en vooral: met prachtige muziek en liedjes.
  • Er zijn nog veel meer prachtige voorstellingen tijdens het Sprookjesfestival. Maar vergeet ook de speurtocht niet, die door de hele stad loopt. Een best wel gekke speurtocht, met kijkdozen. Kun jij ze allemaal vinden? Kijk voor meer informatie bij Het Sprookjesfestival.
Foto 2. Wat gaat er nu gebeuren? Kom ook kijken een wees zelf een prinses, ridder, tovenaar of wat je maar wilt. Foto: BeeArt.nl/Debby Gosselink
Foto 3. Eén van de prachtige kabouterhuisjes die je kunt vinden in het Kabouterbos. Foto: Sprookjesfestival Arnhem
Laatst gewijzigd: 2018-10-10 16:21:16 · Gepubliceerd: 2018-10-08 16:25:43 - 1262