Zwoele tango's en politieke spelletjes in Evita de musical

Musicalnieuws op DagjeWeg.NL | Nieuws door

Brigitte Heitzer straalt opnieuw als Evita Perón

22 oktober 2018 Cultuur Landelijk Don't Cry For Me Argentina: Evita de musical is na tien jaar terug in het theater! In een tijd waar sterke en ambitieuze vrouwen veel in de spotlights staan, is de wereldberoemde musical relevanter dan ooit. Van beginnend actrice tot first lady van Argentinië: het levensverhaal van Evita Perón is een indrukwekkende rollercoaster.

Foto 1. Brigitte Heitzer speelt opnieuw de hoofdrol in de musical Evita. Foto: Evita de musical © Roy Beusker.

Evita de musical: het verhaal

De wereldberoemde musical van Tim Rice en Androw Lloyd Webber vertelt het waargebeurde verhaal van Eva 'Evita' Duarte. Het verhaal begint bij Evita als tiener. Ze woont in een klein dorpje en kan nauwelijks lezen en schrijven. Ze gooit het roer om, verhuist naar Buenos Aires en probeert actrice te worden. Ze gebruikt haar charmes om hogerop te komen: in 1944 ontmoet ze kolonel Juan Perón en weet ze op slinkse wijze zijn minnares uit the picture te werken. Nog geen twee jaar later trouwen ze en is ze ineens de first lady van Argentinië. Evita is dol op roem en glamour maar wil ook een goed rolmodel zijn en zet zich in voor goede doelen. Maar niet iedereen is van haar en Juan Perón gecharmeerd... De musical laat de hoogte- en dieptepunten uit haar leven zien. Van haar ambities als jonge vrouw, de high society waarin ze terechtkomt, de politieke reuring in Argentinië en haar tragische dood in 1952.

Brigitte Heitzer opnieuw in de hoofdrol

Door de jaren heen is de rol van Evita door grote sterren vertolkt, waaronder door Madonna in de Hollywoodfilm. In 2007 won Brigitte Heitzer in het programma 'Op zoek naar Evita' de hoofdrol van de Nederlandse versie van de musical - en speelde ze ook Evita in de Vlaamse versie. Elf jaar later staat ze weer op de planken als de politieke powervrouw. Musicalhunk meets theatrale rockster René van Kooten vertolkt de rol van Ché. Tijdens de Uitmarkt in Amsterdam lieten de twee sterren tijdens de Musical Sing-a-Long al een voorproefje zien met 'Oh wat een Circus' en het legendarische 'Huil niet voor mij Argentina'.

De première van Evita de musical is maandagavond 22 oktober 2018 in Carré. Daarna reist de voorstelling tot en met maart 2019 het hele land door.
Foto 2. De musical vertelt het verhaal van Evita Perón en reist heel Nederland door. Foto: Evita de musical © Roy Beusker.
Foto 3. Brigitte Heitzer als Evita en Paul Donkers als Juan Perón. Foto: Evita de musical © Roy Beusker.
Foto 4. René van Kooten als Ché. Foto: Evita de musical © Roy Beusker.
Laatst gewijzigd: 2018-12-04 11:51:07 · Gepubliceerd: 2018-10-16 09:50:55 - 1535