Must see musicals van 2018-2019

Musicalnieuws en recensies op DagjeWeg.NL | Redactioneel door

Van MAMMA MIA! tot Soof de Musical: dit staat er op de planken in 2018-2019

17 september 2018 Cultuur Landelijk Van swingende klassiekers die terugkeren op de planken tot series en films omgetoverd tot muzikale theatervoorstellingen: deze musicals in 2018-2019 wil je niet missen! Wij zetten een aantal theatrale aanraders voor je op een rij.

Foto 1. Tanja, Donna en Roos als zangtrio Donna and the Dynamo's in de hitmusical MAMMA MIA! in Utrecht. Foto: Stage Entertainment Nederland © Brinkhoff / Mögenburg.

MAMMA MIA! de musical

Mamma mia, here we go again! De vrolijke musical MAMMA MIA! is terug van weggeweest. Het verhaal zit vol klassiekers van ABBA en vertelt het verhaal van de alleenstaande Donna en haar dochter Sophie. In haar jonge jaren had Donna drie grote liefdes - allemaal mogelijke vaders van Sophie. Nu Sophie volwassen is en op het punt staat om te trouwen met haar grote liefde Sky, wil ze niets liever dan ontdekken wie haar vader is zodat hij haar kan weggeven. Stiekem nodigt ze de drie oude vlammen van haar moeder uit voor de bruiloft. Alleen weten de drie mannen zelf niet dat ze haar vader zouden kunnen zijn... Tel daar Donna's vriendinnen en gigantische hits als Dancing Queen en Super Trouper bij op en je hebt een feestje! De musical is vanaf september 2018 exclusief in het Beatrix Theater in Utrecht te zien. Antje Monteiro kruipt in de huid van Donna en Jolijn Henneman speelt dochter Sophie. Lees de recensie van MAMMA MIA! de musical.

Evita de musical

Politieke powervrouwen zijn ons tegenwoordig niet vreemd, maar Evita Perón was in haar tijd een unieke en omstreden vrouw. De wereldberoemde musical van Tim Rice en Androw Lloyd Webber komt terug naar Nederland en vertelt het verhaal van Eva Duarte, die van B-actrice uitgroeide tot first lady van Argentinië. Geliefd door het volk, veracht door de elite. De musical was al eerder een hit. Door het programma 'Op zoek naar Evita' bemachtigde Brigitte Heitzer in 2007 de hoofdrol. Nu, járen later, schittert ze opnieuw als Evita in het theater. René van Kooten vertolkt de rol van Ché. Evita de musical reist vanaf 6 oktober 2018 door Nederland. Lees meer over het verhaal van Evita de musical.

The Addams Family de musical

Vroeger op de buis, nu op de bühne: The Addams Family. Pia Douwes kruipt in de huid van Morticia en Johhny Kraaijkamp speelt Gomez, haar toegewijde echtgenoot. Op de Uitmarkt lichtte de cast al een tipje van de sluier op. De musical draait om familie, maar heeft wel - hoe kan het ook anders - een macaber tintje. Met een klassiek live orkest, indrukwekkende decors en een sterrencast. Het verhaal heeft wel een twist: de Addams kinderen zijn in de show volwassen. Wednesday Addams neemt een doodnormale Hollandse jongen mee naar huis om kennis te maken met haar familie. Maar dat gaat natuurlijk niet van een leien dakje... De show reist vanaf 22 november 2018 door Nederland.

All Stars de Musical

Je kent de iconische televisieserie en films vast nog wel. All Stars volgt een vriendengroep die amateurvoetbal speelt. Alle mannen zijn compleet verschillend maar staan altijd voor elkaar klaar en vormden als broekies al één hecht team. Elke zondag staan de mannen van Swift Boys 8 op het veld - en staan hun eigenwijze vrouwen liever niet, of met tegenzin, langs de lijn. In de feelgood musical bereiden Hero, Mark, Johnny, Willem, Paul, Bram en Peter zich voor op hun vijfhonderdste wedstrijd. De aftrap is 14 oktober 2018 in het Nieuwe Luxor Theater in Rotterdam. Daarna reist de musical langs verschillende theaters. Jim Bakkum vertolkt de rol van Hero en Lucas Hamming speelt de eigenwijze Johnny.

Soof de Musical

Een ietwat chaotische maar super getalenteerde jonge vrouw die zich onhandig maar met charme door het leven en haar relaties worstelt. Soof is dankzij de films en serie inmiddels omgedoopt tot de Nederlandse Bridget Jones. Vanaf november 2018 reist ze met haar keuken langs verschillende theaters in Nederland. Behalve dat ze lief en leed deelt op de bühne krijg je ook nog écht iets lekkers voorgeschoteld. Je schuift voor je gevoel als vriend of vriendin bij Soof in haar keuken aan en geniet van de hartverwarmende musical en een lekker hapje tegelijk!

Anastasia de Musical

Als opvolger van The Lion King in Scheveningen werkt Stage Entertainment aan Anastasia de Musical. De romantische musical - eerder al een hit op Broadway - vertelt het geheimzinnige levensverhaal van wees Anya, die vermoedt dat ze de laatste Russische Tsarendochter is. Ze duikt in haar familiegeschiedenis, maar wordt op de hielen gezeten door een meedogenloze Sovjet officier. Tijdens haar zoektocht wordt ze verliefd op Dimitri. Wie is er echt te vertrouwen? En is Anya gewoon een wees of is ze écht Anastasia Romanov? Wanneer de musical precies te zien zal zijn is nog niet bekend. The Lion King is nog tot en met 21 juli 2019 te zien.

CATS in originele uitvoering in Nederland

Een legendarische musical van Andrew Lloyd Webber: CATS. Het is in 2018 precies dertig jaar geleden dat de musical voor het eerst in ons land op de planken stond en menig musicalhart veroverde. Ter ere van dat jubileum spint de show vrolijk verder, maar dan in de originele uitvoering. De Londense West End productie (the best of the best) komt naar Nederland! Het is voor het eerst dat de musical-klassieker in ons land in het Engels wordt opgevoerd. Memory is dus écht Memory en de complete show is Engelstalig. Er is Nederlandse boventiteling voor wie bang is anders iets te missen. De show is maar tijdelijk in Nederland te zien, dus je moet er snel bij zijn.

Ook nog te zien

Foto 2. Dit theaterseizoen ook nog te zien in Scheveningen: de hitmusical The Lion King. Foto: Stage Entertainment © Deen van Meer.
Laatst gewijzigd: 2018-11-28 11:29:25 · Gepubliceerd: 2018-09-18 13:34:17 - 10415