1

The Hague HighLights: hotspots Den Haag baden in licht

Haagse iconen Ridderzaal en Kurhaus magisch verlicht

The Hague HighLights Nieuws door
Foto 1. Bewonder videoprojecties op de Ridderzaal en het Kurhaus tijdens The Hague HighLights. Foto: The Hague HighLights, Mr. Beam.

archief oud artikel 6 november 2018 Toerisme Den Haag, Zuid-Holland Den Haag staat vol prachtige gebouwen die symbool staan voor de rijke geschiedenis van ons land en onze politieke hoofdstad. Tijdens lichtfestival The Hague HighLights staan deze architectonische iconen letterlijk in de spotlights. Bewonder stralende videoprojecties op de Ridderzaal en het Kurhaus van 8 november tot en met 8 december. Sfeervol en nog leerzaam ook!

Kurhaus: Keys of Light

De pianoinstallatie Keys of Light geeft Scheveningen extra klank en kleur! Bijzonder: dit is niet zomaar een lichtshow, maar een interactieve beleving. Er staat voor het Kurhaus namelijk een vleugel klaar, waar iedereen achter mag kruipen. Je pianospel beïnvloedt hoe de show eruitziet. Zolang je speelt worden er animaties op het Kurhaus geprojecteerd. Elke show is dus anders, afhankelijk van wie er piano speelt. Er zijn ook bijzondere gastpianisten uitgenodigd om mooie shows neer te zetten.

Ridderzaal: Old Masters, New Heroes

In het Haagse museumkwartier maak je een reis langs de mijlpalen van onze democratie. De videoprojectie Old Masters, New Heroes werpt nieuw licht op de geschiedenis van Den Haag. Al achthonderd jaar is het Binnenhof het hart van onze democratie. Een record: nergens ter wereld is een regeringscentrum al zo lang operationeel. De lichtprojecties op de Ridderzaal laten de sterke band tussen de monarchie, kunst en cultuur zien. En je ontdekt waarom Den Haag eigenlijk is gekozen als politieke hoofdstad. Waarom eigenlijk niet Amsterdam? De show is laagdrempelig, zodat het leuk is voor het hele gezin.

Scheveningen Light Air Show

Voor het eerst in Nederland: de Scheveningen Light Air Show. Een vliegende aerobic show met vuurwerk op zaterdag 1 december, vanaf 15:45 uur voor de Scheveningse kust. In de avondschemering presenteren vliegtuigen en een helikopter een adembenemende Light Air Show boven zee.
  • Ook bijzonder: de Scheveningen Light Walk op zaterdag 8 december. Doe mee aan een wandeltocht door de Haagse badplaats en kom onderweg spectaculaire licht-, geluid- en vuuracts tegen.
Foto 2. De meest iconische gebouwen van Den Haag staan letterlijk in de spotlights. Foto: Arjan de Jager.
Foto 3. The Hague HighLights brengt de eerste Light Air Show naar Nederland. Foto: Paul Johnson Flightline UK.

Laatst gewijzigd: 2018-11-06 11:40:57 · Gepubliceerd: 6 november 2018 - 2359