Vernieuwd Anne Frank Huis is weer open

Anne Frank Huis klaar voor nieuwe generatie

Anne Frank Huis Nieuws door
Foto 1. Na twee jaren verbouwen is het Anne Frank Huis klaar voor een nieuwe generatie bezoekers. Foto: © Anne Frank House / Photographer: Cris Toala Olivares.

archief oud artikel 22 november 2018 Toerisme Amsterdam, Noord-Holland Het is het beroemdste dagboek ooit: Het dagboek van Anne Frank. Miljoenen mensen van over de hele wereld reizen jaarlijks af naar Amsterdam om het Achterhuis te bezoeken. Na twee jaar vernieuwingswerkzaamheden is het Anne Frank Huis vanaf vandaag klaar voor een nieuwe generatie bezoekers. Op donderdagochtend 22 november opent koning Willem-Alexander het vernieuwde museum inclusief nieuwe entree, garderobe, educatieve ruimte en een nieuwe route.

Anne Frank Huis: wat is er vernieuwd?

Het authentieke karakter van het huis is bewaard gebleven; de ervaring en betekenis staan natuurlijk voorop. Toch is er best veel veranderd:

  • De museale route is aangepast. Waar je voorheen zonder logische volgorde het leven van Anne doorliep, beleef je de museumroute nu op chronologische volgorde;
  • Er is een nieuwe entree en er is eindelijk een garderobe - wel zo handig voor toeristen die van ver komen én ook beter voor het behouden van de collectie. Druppende regenjassen die items zouden kunnen beschadigen zijn vanaf nu geen probleem meer;
  • Het museum is een educatieve ruimte rijker: er wordt nu meer verteld over wat er in de jaren dertig in Duitsland en tijdens de Jodenvervolging in Nederland is gebeurd. Je komt nog meer te weten over het leven van Anne Frank, de andere onderduikers in het Achterhuis en hun helpers;
  • Er is een audiotour in negen talen. Zo kunnen bezoekers in hun eigen taal meer over de onderduikgeschiedenis leren. In de audiotour horen bezoekers ook quotes uit het dagboek terug.

Anne Frank blijft inspireren

Het levensverhaal van Anne Frank blijf fascineren en inspireren, van generatie op generatie. Veel van de bezoekers van het Anne Frank Huis zijn jonger dan 25 jaar en komen uit landen buiten Europa. Het museum vindt het daarom belangrijk om in het Anne Frank Huis dieper in te gaan op de historische context en de achtergronden van het levensverhaal van Anne Frank. De bezoekersaantallen blijven groeien: jaarlijks ontvangt het Amsterdamse museum meer dan 1,2 miljoen bezoekers.

Het Anne Frank Huis is dagelijks open, behalve tijdens Jom Kipoer. Tickets zijn alleen online met tijdslot te boeken.
Foto 2. De kamer van Anne Frank en Fritz Pfeffer in het Achterhuis. Foto: © Anne Frank House / Photographer: Cris Toala Olivares.

Laatst gewijzigd: 2018-11-22 09:27:21 · Gepubliceerd: 2018-11-22 09:22:59 - 724