1

Lekker schaatsen! Hier kan het nu al

Wachten tot het vriest hoeft niet met deze leuke schaatsbanen

Hier kan je schaatsen Nieuws door
Foto 1. Schaatsen in oud-Hollandse sfeer op de schaatsbaan van het Nederlands Openluchtmuseum. Foto: Nederlands Openluchtmuseum.

archief oud artikel 25 november 2019 Toerisme Landelijk Hou jij ook zo van zwieren over het ijs? Dan is het moeilijk wachten tot het hopelijk gaat vriezen. Gelukkig hoeft dat ook niet, want er zijn veel schaatsbanen in Nederland waar je nu al pirouettes kan draaien of mooi overstappen in de bochten. Vijf tips voor een lekker winters dagje uit.

Schaatsplezier op ijsbaan De Scheg

DEVENTER - Of je de ijzers eens flink uit wilt staan, of het rustiger aan wilt doen: bij kunstijsbaan De Scheg is plek voor iedereen! Naast een mooie vierhonderd meter baan is er ook het IJsplein. Krabbelen achter een stoeltje is daar geen probleem. Dat maakt het ook zo leuk om hier met al je vrienden of familie heen te gaan. Zitten er een paar tussen die niet van schaatsen houden, dan gaan die lekker zwemmen in het zwembad van De Scheg.

Ook bij het Themapark Archeon kan je schaatsen! De hele kerstvakantie en elk weekend tot en met 18 januari 2020. Een winters dagje uit in de prehistorie, Romeinse tijd en middeleeuwen. Boek tickets met 25% korting!

Schaatsen in het Nederland van vroeger

ARNHEM - Het is weer wintertijd in het Nederlands Openluchtmuseum! Dat betekent schaatsen op de mooi verlichte schaatsbaan. In het Nederland van vroeger, toen winters nog echte winters waren en het zo hard en lang vroor dat de Elfstedentocht gereden kon worden! En daarna natuurlijk warme chocolademelk bij Koek en Zopie, zoals het ooit was. Je kan zelfs mee met een oude tram. Boek tickets met 25% korting.

Misschien toch liever curlen?

DRONTEN - Onderuit gaan en weer opkrabbelen: het hoort bij schaatsen. In Leisure World Dronten kan je lekker les nemen, terwijl de geoefende schaatsers om je heen zwieren op de grote buitenbaan. Misschien spot je wel een prof! Op deze mooie baan worden namelijk ook wedstrijden gereden. Het is trouwens niet alles schaatsbaan wat je hier ziet blinken, er zijn ook vier curling banen. Leuk: een curling clinic met je vrienden en dan natuurlijk een wedstrijd tegen elkaar.

Schaatsen voor het Rijksmuseum

AMSTERDAM - Een prachtige plek om te schaatsen is voor het Rijksmuseum in Amsterdam tijdens Ice*Amsterdam. Hier kom je helemaal in kerststemming, want bij de ijsbaan is ook een leuke, knusse kerstmarkt. Na het schaatsen kan je lekker uitrusten bij een vuurkorf, natuurlijk met een versgebakken wafel in je hand. Probeer daar maar eens nee tegen te zeggen, als de heerlijke geur je neus bereikt.

Ook met slecht weer

AMERSFOORT - Bang voor regen hoef je niet te zijn bij WinterparadIJS Amersfoort. Deze tijdelijke baan op het Eemplein in Amersfoort is namelijk overdekt. Bindt de ijzers onder en zoef er vandoor. Of doe mee aan de ijshockey competitie. Eerst een korte clinic en dan tegen de andere teams in flitsende, korte wedstrijden. Een avond vol ijspret dus. Extra veel sfeer is er op de avonden met live muziek.

Meer schaatspret

Foto 2. Zwieren en zwaaien voor Paleis Het Loo. Foto: Paleis Het Loo © Menno Mulder.
Foto 3. Lekker schaatsen op de ijsbaan van Archeon. Foto: Archeon.

Laatst gewijzigd: 2020-01-03 12:24:09 · Gepubliceerd: 25 november 2019 - 1896

Activiteiten Museumpark Archeon

Vanaf morgen te bezoeken

De Romeinen komen!


Tijdens het Romeins weekend vinden op Archeon diverse activiteiten plaats met een speciaal kampement waar het dagelijkse leven van de Romeinen te bewonderen is.

Binnen enkele weken te bezoeken

Zondagsbrunch


Op meerdere zondagen per jaar kun je bij Archeon genieten van een heerlijke zondagsbrunch met de hele familie.

Moederdagbrunch


Wil jij je moeder eens lekker verwennen! Dan regelt Archeon een heerlijke Moederdagbrunch voor jullie. Alle moeders worden deze dag extra in het zonnetje gezet en ontvangen een Moederdag goodiebag.

17e eeuws weekend


Komen jullie van 18 tot en met 20 mei naar het 17e eeuws weekend? Het wordt een weekend om niet te vergeten!