De leukste (tijdelijke) schaatsbanen deze winter

Waar schaatsen in Nederland? |  deel via WhatsApp | Nieuws door

Dagje schaatsen? Bekijk deze leuke ijsbanen

26 november 2021 Toerisme Landelijk Niets is gezelliger of romantischer dan de ijzers onderbinden en samen een dagje schaatsen. En daarna de inspanning belonen met een warme kop chocolademelk of een winterse snack. Broodje rookworst, anyone? Dit najaar, in het speciaal deze kerstvakantie, zijn er genoeg leuke schaatsbanen om te bezoeken. Veel ijsbanen verdwijnen in januari weer, dus pak je kans en steel de show op het ijs!

Foto 1. Schaats tussen de treinen in het Winter Station. Foto: Leen van Put / Spoorwegmuseum

Bind de schaatsen onder op deze ijsbanen

  • Plaswijckpark, Rotterdam. Hoezee, de winter is begonnen! Vanaf 1 december kun je schaatsen in Plaswijckpark. Deze overdekte schaatsbaan is ook voorzien van horeca, dus een kopje warme chocolademelk is binnen handbereik. Eigen schaatsen meenemen mag, maar je kunt ze hier ook gratis lenen.
  • Archeon, Alphen aan den Rijn. Beleef de winter en de kerst zoals ze dat in de middeleeuwen deden! In themapark Archeon is de eerste sneeuw al gevallen - en ligt er vanaf 11 december een prachtige ijsbaan voor je klaar. Bestel via DagjeWeg.NL Tickets kaartjes met 25% korting!
  • Winter Station Spoorwegmuseum, Utrecht. Schaats rondjes op de overdekte ijsbaan terwijl je historische locomotieven bewondert. Vanaf 25 december is het Spoorwegmuseum extra sfeervol tijdens het Winter Station.
  • Schaatsbaan Rotterdam. Glijd onder de regenboog door op Schaatsbaan Rotterdam. De 400-meterbaan heeft een opvallende overkapping met gekleurde lichten en als het weer het toelaat schaats je lekker in de openlucht. Er is ook een funbaan van 800 vierkante meter.
  • Cool Event Scheveningen, Scheveningen. Winterpret aan de Scheveningse kust! Kom vanaf begin november schaatsen voor een magisch verlicht Kurhaus op de schaatsbaan op het Kurhausplein.
  • Schaatsbaan op het Vrijthof, Maastricht. Maastricht is een van de meest sfeervolle steden van Nederland, vooral tijdens de feestdagen. Kom vanaf 29 november schaatsen op het Vrijthof, omgeven door duizenden lichtjes, gezellige attracties en lekker - winters - eten.
  • Ice*Amsterdam. Kom vanaf november schaatsen in hartje hoofdstad bij Ice*Amsterdam! De iconische 'iamsterdam' letters zijn inmiddels niet meer, maar vanaf de ijsbaan op het Museumplein heb je nog steeds een spectaculair uitzicht op het betoverend verlichte Rijksmuseum. Tel daar lekker eten en knusse muziek bij op en je hebt een compleet winterplaatje. Hartstikke gezellig en romantisch!
  • Nederlands Openluchtmuseum, Arnhem. De winter is altijd gezellig ouderwets in het Nederlands Openluchtmuseum! Kom hier vanaf 4 december lekker schaatsen, sleeën en genieten van een nostalgische winterdag vol leuke activiteiten voor het hele gezin.
  • De Scheg, Deventer. Schaats de winter in bij De Scheg in Deventer! Op deze gezellige en grote schaatsijsbaan is er ruimte voor kinderen, stelletjes en snelheidsduivels die een nieuw persoonlijk record neer willen zetten. Meer winterpret? Er is nog veel meer te doen bij De Scheg, blijf je gewoon gezellig plakken.

Dit vind je vast ook leuk

Foto 2. Waar in Nederland kun je tijdens de winter lekker schaatsen? Schaats bijvoorbeeld samen in Rotterdam! Foto: Schaatsbaan Rotterdam © Anonymous Gentlemen

Laatst gewijzigd: 2021-11-25 16:38:36 · Gepubliceerd: 2018-12-21 17:27:47 - 8619