Top 10 schaatsbanen in de kerstvakantie

Waar schaatsen in Nederland? | Nieuws door

Dagje schaatsen? Tien leuke ijsbanen op een rij

24 december 2018 Toerisme Landelijk Niets is gezelliger of romantischer dan de ijzers onderbinden en samen een dagje schaatsen. En daarna de inspanning belonen met een warme kop chocomelk of een winterse snack. Broodje rookworst, anyone? In de kerstvakantie zijn er genoeg leuke schaatsbanen om te bezoeken. Veel ijsbanen verdwijnen in januari weer, dus pak je kans en steel de show op het ijs!

Foto 1. Waar in Nederland kun je tijdens de kerstvakantie lekker schaatsen? Check de top 10. Schaats bijvoorbeeld samen onder de Euromast! Foto: IJsvrij Park Festival © Annemieke van der Togt.

Top 10 ijsbanen

  • Nederlands Openluchtmuseum. Het is winter in het Nederlands Openluchtmuseum! Kom lekker schaatsen, sleeën en genieten van een ouderwets gezellige winterdag. Bestel via DagjeWeg.NL Tickets kaartjes met 25% korting!
  • Archeon. Beleef de winter en de kerst zoals ze dat in de middeleeuwen deden! In themapark Archeon is de eerste sneeuw al gevallen - en ligt een prachtige ijsbaan voor je klaar. Bestel via DagjeWeg.NL Tickets kaartjes met 25% korting!
  • Winter Station in het Spoorwegmuseum. Schaats rondjes op de overdekte ijsbaan terwijl je historische locomotieven bewondert. De hele kerstvakantie is het Spoorwegmuseum extra sfeervol en winters! Lees meer over het Winter Station.
  • Cool Event Scheveningen. Winterpret aan de Scheveningse kust! Kom schaatsen voor een magisch verlicht Kurhaus. Sla ook zeker De Pier niet over; hier staat een gigantische ijsglijbaan en hier bezoek je de Ice Expo, vol prachtige ijssculpturen. Exclusief: koop een passe-partout met korting!
  • Schaatsbaan op het Vrijthof. Maastricht is een van de meest sfeervolle steden van Nederland, vooral tijdens de feestdagen Kom schaatsen op het Vrijthof, omgeven door duizenden lichtjes, gezellige attracties en lekker - winters - eten. Lees meer over Magisch Maastricht.
  • Ice*Amsterdam. Kom schaatsen in hartje hoofdstad bij Ice*Amsterdam! De iconische 'iamsterdam' letters zijn inmiddels niet meer, maar vanaf de ijsbaan op het Museumplein heb je nog steeds een spectaculair uitzicht op het betoverend verlichte Rijksmuseum. Tel daar lekker eten en knusse muziek bij op en je hebt een compleet winterplaatje. Hartstikke romantisch!
  • Groningen On Ice. De schaatsbaan op de Grote Markt is een must voor jong en oud. Je kunt hier in het centrum van Groningen lekker schaatsen, meezingen met kerstklassiekers én je schaatskaart verzilveren bij grand café De Drie Gezusters.
  • De Scheg. Schaats de winter in bij De Scheg in Deventer! Op deze gezellige en grote schaatsijsbaan is er ruimte voor kinderen, stelletjes en snelheidsduivels die een nieuw persoonlijk record neer willen zetten. Meer winterpret? Er is nog veel meer te doen bij De Scheg, blijf je gewoon gezellig plakken.
  • Winter Tivoli. In Amusementspark Tivoli is er nog maandenlang winterpret te beleven. Kom schaatsen op de kinderschaatsbaan - ideaal voor kleintjes die zich voor het eerst op glad ijs bevinden - en geniet van extra winterentertainment. Voor kinderen zijn er ook attracties en is er een binnenspeeltuin.
  • IJsvrij Park Festival. Ook al heet het IJsvrij Park Festival, er ligt toch écht ijs onder de Euromast deze kerstvakantie. Kom met familie, vrienden of met je date schaatsen in hartje Rotterdam, met uitzicht op het beroemdste gebouw van de stad. In het IJsvrij Café warm je je tussendoor op aan chocolademelk. Gezellig!

Ook leuk in de kerstvakantie

Foto 2. Schaatsen op bijzondere locaties: in de kerstvakantie heb je keuze genoeg, zoals op het IJsvrij Park Festival in Rotterdam. Foto: IJsvrij Park Festival © Annemieke van der Togt.
Laatst gewijzigd: 2019-01-03 08:55:27 · Gepubliceerd: 2018-12-21 17:27:47 - 5059