1

Winters genieten op deze tijdelijke ijsbanen

Zwieren, stuntelen en vallen: tijd om de schaatsen uit de schuur te halen

Waar schaatsen in Nederland?   Nieuws door
Foto 1. Zwieren en zwaaien op de ijsbaan. Foto: Nederlands Openluchtmuseum © Mike Bink

7 december 2022 Toerisme Landelijk Niets is gezelliger of romantischer dan de ijzers onderbinden en samen een dagje schaatsen. En daarna de inspanning belonen met een warme kop chocolademelk of een winterse snack. Broodje rookworst, anyone? Deze winter zijn er genoeg leuke schaatsbanen om te bezoeken. Veel ijsbanen verdwijnen in januari weer, dus pak je kans en steel de show op het ijs!

Schaatsen in het Plaswijckpark

Rotterdam, Zuid-Holland Hoezee, de winter is begonnen! Vanaf 19 november kun je schaatsen in Plaswijckpark. Deze overdekte schaatsbaan van 500m2 is ook voorzien van horeca, dus een kopje warme chocolademelk is binnen handbereik. Eigen schaatsen meenemen mag, maar je kunt ze hier ook gratis lenen.

Foto 2. Kinderen op de schaatsbaan tussen de treinen. Foto: Spoorwegmuseum, Winter Station

Schaats je warm in de middeleeuwen

Alphen aan de Rijn, Zuid-Holland Beleef de winter en de kerst zoals ze dat in de middeleeuwen deden! In themapark Archeon ligt er vanaf 17 december een prachtige ijsbaan van wel 425m2 voor je klaar. Koop je een ticket tijdens Vier de Winter? Dan heb je gelijk toegang tot de ijsbaan.

Winter Station bij het Spoorwegmuseum

Utrecht Schaatsen tussen de treinen! Ontelbaar veel lampjes, kerstdecoraties en een antieke carrousel zorgen bij het Spoorwegmuseum voor een magische kerstsfeer. Kom heerlijk schaatsen op de echte ijsbaan die vanaf 17 december is geopend. Naast de baan is er uiteraard een koek en zopie kraam waar je even kunt opwarmen. Schaatsen kun je gratis lenen van het museum. Voor de kleinsten is er een aparte krabbelbaan, waar ze ongestoord het schaatsen kunnen oefenen. Vanaf 24 december opent ook het Winter Station voor nóg meer winters plezier.

Foto 3. Schaats rondjes om een stoomlocomotief. Foto: Spoorwegmuseum

Ice*Amsterdam

Amsterdam, Noord-Holland Kom vanaf november schaatsen in hartje hoofdstad bij Ice*Amsterdam! De iconische 'iamsterdam' letters zijn inmiddels niet meer, maar vanaf de ijsbaan op het Museumplein heb je nog steeds een spectaculair uitzicht op het betoverend verlichte Rijksmuseum. Tel daar lekker eten en knusse muziek bij op en je hebt een compleet winterplaatje. Hartstikke gezellig en romantisch!

Schaatsen tijdens Magisch Maastricht

Maastricht, Limburg Maastricht is een van de meest sfeervolle steden van Nederland, vooral tijdens de feestdagen. Kom vanaf 1 december schaatsen op het Vrijthof, omgeven door duizenden lichtjes, gezellige attracties en lekker eten. Combineer je dag met een bezoekje aan de kerstmarkt, het carrousel of laat je verwonderen door de lichtjesroute.

Foto 4. Schaatsen tijdens Magisch Maastricht op de Vrijthof. Foto: VVV Maastricht Marketing © Johannes Timmermans

IJspret in het Brabantse Uden

Uden, Noord-Brabant Maak je op voor een echt Brabants winterfeest! Na twee jaar afwezig staat Uden on Ice weer voor de deur. Van 16 december tot en met 8 januari is de schaatsbaan van 900m2 weer op de Markt in Uden te vinden. Zwier rond op het ijs, zjoef van de Icetubebaan, daag je vrienden uit voor een potje curling of drink een heerlijke warme chocomel in het horecapaviljoen. Een winterspektakel voor het hele gezin!

Winters genieten aan zee

Scheveningen, Zuid-Holland Winterpret aan de Scheveningse kust! Kom vanaf 12 november schaatsen voor een magisch verlicht Kurhaus op de schaatsbaan op het Kurhausplein. De schaatsbaan is wel 600m2 groot en overdekt. Breng ook meteen een bezoekje aan de Ice Expo, waar je ijssculpturen kunt bewonderen. Zo heb je een compleet winters dagje uit!

Foto 5. Schaatsen met uitzicht op De Pier van Schevening. Foto: Cool Events Scheveningen

Er zijn nog meer schaatslocaties!

Foto 6. Zwieren en zwaaien op de ijsbaan. Foto: Nederlands Openluchtmuseum © Mike Bink

Laatst gewijzigd: 2022-12-16 15:25:54 · Gepubliceerd: 2018-12-21 17:27:47 - 11433