1

Laat het sneeuwen op het Kerstival

Bewonder de kerststal en doe mee met leuke activiteiten

Museum Catharijneconvent Nieuws door
Foto 1. Op het Kerstival in het Catharijneconvent is er de hele kerstvakantie van alles te doen en te zien. Zoals deze prachtige kerststal. Foto: Kris van Veen

archief oud artikel 22 december 2018 Cultuur Utrecht, Utrecht Een festival in een eeuwenoud klooster? Nee, een Kerstival! In het Catharijneconvent in Utrecht stap je de hele kerstvakantie binnen in een sfeervolle kerstwereld. Hier loop je van een prachtig achttiende-eeuwse Napolitaanse kerststal naar een moderne schommel waarmee je het zelf kan laten sneeuwen. Er is heel veel te zien en te doen tijdens het Kerstival van 22 december 2018 tot en met 6 januari 2019.

Hier sneeuwt het!

Volgens de weersvoorspellingen krijgen we dit jaar een warme en groene kerst. Toch kan je genieten van sneeuw in de kerstvakantie, want op het Kerstival in het Museum Catharijneconvent kun je het zelf laten sneeuwen op een speciale schommel! Het is één van de vele leuke kerstactiviteiten op het Kerstival. Knutsel bijvoorbeeld een kerstversiering in elkaar, of doe mee met de leuke spelletjes van Circus Snor. Laat de knikkers maar rollen over de knikkerbaan! Wie kan van de lekkere koekjes afblijven die er liggen om versierd te worden?

Betoverend mooi

Je hoeft niet meteen van alles te doen op het Kerstival. Het is ook heerlijk om te dwalen door het oude klooster. Je komt overal wel iets tegen om even stil bij te staan. Een prachtige achttiende-eeuwse Napolitaanse kerststal bijvoorbeeld. Het is meer een Italiaans dorpje vol dorpelingen die met hun eigen zaken bezig zijn rondom de de stal. Net zo bijzonder is de mooie toverlantaarn, de 'televisie' van vroeger. Terwijl een verteller het kerstsprookje vertelt van het meisje met de zwavelstokken, 'tovert' de lantaarn er prachtige beelden bij op de muur. Bewonder alles op de kersttentoonstelling en stap daarna op de fiets om allemaal lichtjes te laten branden.

Foto 2. Op de fiets onder de lichtjes van de houten wensboom. Foto: Kris van Veen
Foto 3. Maak zelf sneeuw terwijl je schommelt! Foto: Kris van Veen

Laatst gewijzigd: 2019-01-07 08:46:05 · Gepubliceerd: 22 december 2018 - 2106