Ga vaker de natuur in!

Dagje uit in de natuur met Staatsbosbeheer | Nieuws door

Staatsbosbeheer heeft buitengewone belevenissen in petto

31 december 2018 Natuur Landelijk Een goed voornemen voor 2019? Staatsbosbeheer heeft een idee: ga meer naar buiten! In de natuur beleef je buitengewone dingen, zie je de dieren van een andere kant en kom je tot rust. Iedere maand heeft een eigen buitengewone belevenis in petto, te beginnen met januari en februari. Wie alle twaalf maanden weet af te vinken, is aan het einde van 2019 een boel ervaringen rijker.

Foto 1. Geniet van de stilte in januari. Foto: © Staatsbosbeheer

De kalender van Staatsbosbeheer is twaalf maanden lang gevuld; iedere maand met een nieuwe belevenis. Wil je meer de natuur in? Dan is dit een mooie gelegenheid om dat goede voornemen vol te houden. Begin in januari met een stiltewandelingen, doe wild in april, beleef de nacht in juli en krijg vieze handen in november. Zo heeft elke maand zijn eigen buitengewone belevenis!

Zoek de stilte

Januari is de maand van rust en bezinning. De drukke feestdagen zijn achter de rug en een lege maand strekt zich voor ons uit. Ook de natuur is stil en wacht op een nieuw seizoen, soms verstopt onder een laagje sneeuw. Wandel mee tijdens één van de stiltewandelingen van Staatsbosbeheer en geef je brein alle tijd om te mijmeren. Terwijl de geluiden van de natuur op je inwerken, kom je tot nieuwe inzichten of kun je juist je gedachten een halt toe roepen. Sommige wandelingen zijn volledig in stilte en andere hebben alleen een stiltemoment. Dwaal door de Chaamse bossen en sta stil bij de goede voornemens voor 2019 of wandel door het veenlandschap van Westzaan, met een moment van stilte.

Bekijk hier alle stiltewandelingen van Staatsbosbeheer in januari.

Als de hazen boksen

Wist je dat hazen boksen? Tijdens de paartijd in februari gaat het er heftig aan toe bij de hazen. De mannetjes vechten dan om de gunst van de vrouwtjes en aarzelen niet om daarbij een aantal rake klappen uit te delen aan de concurrentie. Zo'n kickboksgevecht tussen twee mannetjeshazen is een boeiend schouwspel! Ga op zoek naar de hazen in ons land en ga mee met Staatsbosbeheer. Naar het Bentwoud, Junner-Koeland of Zeevang? Hier vind je alle excursies op zoek naar hazen van Staatsbosbeheer.

Meer activiteiten van Staatsbosbeheer

In de maanden die volgen komen er speciale activiteiten bij. Elke maand een bijzondere belevenis! Alle activiteiten en excursies van Staatsbosbeheer vind je op de kalender van DagjeWeg.NL; houd deze dus in de gaten. En ga een dagje uit in de natuur!
Foto 2. Verken de natuur om je heen! Foto: © Staatsbosbeheer
Laatst gewijzigd: 2018-12-31 16:36:36 · Gepubliceerd: 2018-12-31 12:39:58 - 875