Voorjaarsvakantie: dagje weg bij slecht weer

Wat is er te doen in de voorjaarsvakantie? |  deel via WhatsApp | Redactioneel door

Laat regen je dagje weg in de krokusvakantie niet verpesten

12 februari 2020 Toerisme Landelijk Hoera, eindelijk voorjaarsvakantie! Maar wat als slecht weer je dagje uit dreigt te verpesten? Geen nood aan de man: DagjeWeg.NL zet een aantal leuke indoor uitjes voor je op een rij. Bij deze uitstapjes zit je altijd goed, wat het weer ook is.

Foto 1. Spannende proefjes en spectaculaire demonstraties in NEMO deze voorjaarsvakantie. Foto: NEMO Science Museum © DigiDaan.

Samen speuren in Leeuwarden

Het Fries Landbouwmuseum staat dagelijks bol van de extra activiteiten in de krokusvakantie. Doe mee met allerlei leuke activiteiten, verken het museum met een spannende speurtocht en schuif aan bij kindertheatervoorstellingen. Het thema van dit jaar is 'water'. Kinderen leren hoe ze met water chocolademelk kunnen maken, waar we water eigenlijk allemaal voor nodig hebben en natuurlijk leer je alles over het boerenleven. In het Fries Landbouwmuseum ga op bezoek 'by de boer' en maak je kennis met de eeuwenoude agrarische geschiedenis van Fryslân. Want ja, Friesland en landbouw zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden!

Muzikaal sprookje in Utrecht

Koninklijke taferelen in Museum Speelklok in de voorjaarsvakantie! Vanaf 22 februari tot en met 1 maart speelt dagelijks om 14:00 uur de Prinses op de erwt in het vrolijke museum. Een sprookjesachtige voorstelling met een groen tintje, waarin de instrumenten van het museum natuurlijk een belangrijke rol spelen. In de voorstelling ontdek je hoeveel gevolgen zoiets kleins als een erwtje kan hebben. Ook vanaf 15 februari is er veel te doen in het muzikale museum. Maak je eigen muziekdoosje en bewonder de mooiste klokken en speeldozen in de Koninklijke Kamer. Tip: bestel tickets voor Museum Speelklok met korting!

Duik in Amsterdam het lab in

Vanaf 15 februari tot en met 1 maart 2020 zijn allerlei extra workshops en spannende demonstraties in NEMO Science Museum. Trek een witte labjas aan en ga in het Laboratorium met allerlei proefjes aan de slag als wetenschapper, ontdek hoe leuk het is om zelf iets te maken en bewonder de nieuwe permanente expo Humania. Er is meerdere keren per dag een demonstratie van oorzaak en gevolg: in de spectaculaire Kettingreactie leren bezoekers hier alles over. Een spetterende en interactieve demonstratie! In de voorjaarsvakantie is NEMO ook op maandag open.

Op maritiem avontuur in Rotterdam

Ga op een cruise deze voorjaarsvakantie! In het Maritiem Museum ontdek je hoe het is om op een cruise te gaan. Verken hutten, relax aan het zwembad en schuif aan voor een diner, net als op een echt cruiseschip. En elke dag kun je tussen 11:30 uur en 13:30 uur met een gratis rondleiding ontdekken hoe het vroeger was om te leven en te werken aan boord. Voor kinderen is er op 26 en 27 februari een leuke zangworkshop, waarin ze zeemansliederen en zeemeerminliedjes leren. Met als afsluiter een gezamenlijk concert. Tip: bestel tickets voor Maritiem Museum en krijg korting!

Indoor uitstapjes met korting

Ook leuk

Foto 2. Ontdek alles over het boerenleven in het Fries Landbouwmuseum. Foto: Fries Landbouwmuseum.

Laatst gewijzigd: 2021-02-18 08:46:09 · Gepubliceerd: 2019-02-06 15:26:41 - 6279