Voorjaarsvakantie: dagje weg bij slecht weer

Wat is er te doen in de voorjaarsvakantie? | Redactioneel door

Laat regen je dagje weg in de krokusvakantie niet verpesten

10 februari 2019 Toerisme Landelijk Hoera, eindelijk voorjaarsvakantie! Maar wat als slecht weer je dagje uit dreigt te verpesten? Geen nood aan de man: DagjeWeg.NL zet een aantal leuke indoor uitjes voor je op een rij. Bij deze uitstapjes zit je altijd goed, wat het weer ook is.

Foto 1. Spannende proefjes en spectaculaire demonstraties in NEMO deze voorjaarsvakantie. Foto: NEMO Science Museum © DigiDaan.

Naar poffertjes speuren in Leeuwarden

Het Fries Landbouwmuseum staat dagelijks bol van de extra activiteiten in de krokusvakantie. Volg een speurtocht en ontdek welke ingrediënten je nodig hebt om poffertjes te maken en bezoek op 19, 20 en 21 februari een kindervoorstelling over het boerenleven. In het museum ontdek je van alles over de geschiedenis van Fryslân, die natuurlijk onlosmakelijk met landbouw verbonden is. Welke planten en dieren houden Friezen het liefst? En wat maakt een mens nou typisch Fries? Ook ontdek je hoe het Friese landschap door de jaren heen is veranderd.

Vrolijke robots in hartje Utrecht

Ontmoet muzikale robots bij Museum Speelklok in de voorjaarsvakantie. Vanaf 23 februari tot en met 3 maart speelt de familievoorstelling STOPKNOP! in het vrolijke museum. Een modern sprookje over een man die de strijd aangaat met zijn robot. De robot maakt namelijk zijn kruiswoordpuzzels, doet de was, ruimt de kamer op. Zo blijft er niets over om te doen! Maar ja, waar is de stop-knop? In het museum zijn sowieso allerlei muzikale robots te zien en te horen: tot en met 3 maart 2019 is de tentoonstelling Robots love Music nog te zien. Tip: bestel tickets voor Museum Speelklok met korting!

Duik in hartje Amsterdam het lab in

Vanaf 16 februari tot en met 3 maart 2019 zijn allerlei extra workshops en spannende activiteiten in NEMO Science Museum. Trek een witte labjas aan en ga in het Laboratorium met allerlei proefjes aan de slag als wetenschapper, maak je eigen wiskundig figuur of bouw zelf een sorteermachine. Er is meerdere keren per dag een demonstratie van oorzaak en gevolg: met een spectaculaire kettingreactie leren bezoekers hier alles over tijdens een interactieve demonstratie.

Indoor uitstapjes met korting

Is het toch mooi weer? Bekijk deze leuke dagjes uit bij mooi weer in de voorjaarsvakantie.
Foto 2. Ontdek alles over het boerenleven in het Fries Landbouwmuseum. Foto: Fries Landbouwmuseum.
Foto 3. Leuk! Ontmoet en speel met muzikale robots in Museum Speelklok. Foto: DagjeWeg.NL.
Laatst gewijzigd: 2019-02-11 21:38:20 · Gepubliceerd: 2019-02-06 15:26:41 - 2477