NEMO Science Museum

NEMO Science Museum is het grootste science center van Nederland: voor iedereen die nieuwsgierig is! Hier vind je vijf verdiepingen vol spannende, leuke doe- en ontdekdingen. Alles in NEMO heeft te maken met wetenschap en technologie. Tentoonstellingen en films en in alle korte vakanties zijn er ook theatervoorstellingen, workshops en demonstraties. Je ruikt, hoort, voelt en ziet hoe de wereld werkt.

Na je bezoek aan NEMO weet je waarom bruggen zo sterk zijn, hoe je er over dertig jaar uitziet, waarom je zoveel op je ouders lijkt, hoe je water zuivert, wat er gebeurt als je zoent, hoe bliksem en satellieten werken en nog veel meer. Slim dus, zo'n dagje NEMO!

science center NEMO

Schoolreisjes

NEMO en onderwijs zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Bij NEMO Science Museum draait het om leren en ontdekken. Natuurlijk ook voor scholen! NEMO heeft een uitgebreid educatief aanbod voor scholen met gratis lesmateriaal.

Het dak op!

Op het gratis toegankelijke dakterras van Science Museum NEMO vind je niet alleen een prachtig uitzicht over de stad, maar ook een restaurant en de gratis tentoonstelling Energetica. Bedien de installaties en sculpturen en ervaar hoe water, wind en zon energie geven.

NEMO Science Museum in Amsterdam leent zich ook goed voor een familiedag. Deze activiteit is geschikt voor het hele gezin, kinderen, volwassenen en ouderen.

Science Center NEMO. Foto: NEMO Science Museum.

Met het hele gezin naar NEMO. Foto: NEMO Science Museum.

Science Center NEMO. Foto: NEMO Science Museum.

Science Center NEMO. Foto: NEMO Science Museum.

Science Center NEMO. Foto: NEMO Science Museum.

Vier je verjaardagsfeestje bij NEMO! Foto: NEMO Science Museum.