Waarom je wél naar WILDLANDS moet gaan

WILDLANDS Adventure Zoo Emmen |  deel via WhatsApp | Nieuws door

Er is veel verbeterd in WILDLANDS - en de entreeprijs is verlaagd

26 februari 2019 Toerisme Emmen, Drenthe Na miljoenenverlies vaart WILDLANDS in Emmen een nieuwe koers. Meer dieren, een betere looproute en lagere toegangsprijzen moeten het tij keren voor het dierenpark. Tijd voor een positief geluid over dit toch echt mooie en ruim opgezette park. In alle beoordelingen van bezoekers zijn namelijk heel veel redenen te vinden waarom je wél naar WILDLANDS moet gaan!

Foto 1. In januari kwamen er twee leeuwenwelpjes ter wereld in WILDLANDS. Ze heten Zuna en Kimani. Foto: WILDLANDS

Bijna drie jaar geleden opende het nieuwe WILDLANDS in Emmen. Een compleet nieuwe dierentuin, of eigenlijk een adventure zoo, die het oude Dierenpark Emmen moest overtreffen. Maar wat bleek? WILDLANDS kon de verwachtingen van het publiek niet waarmaken. De negatieve recensies stapelden zich online op en ook de bezoekersaantallen bleven achter. In 2017 leed het park een verlies van bijna 2 miljoen en 2018 was een rampjaar, met een verlies van ruim 8 miljoen.

Kritiek van bezoekers

Ook op DagjeWeg.NL stroomden in 2016 de beoordelingen binnen voor WILDLANDS. Helaas was ook hier de toon negatief en waren de meeste mensen teleurgesteld. In vergelijking met het oude Dierenpark Emmen voldeed het nieuwe park niet aan hun verwachtingen. De kritiek die het park voornamelijk kreeg, was een te hoge toegangsprijs, te weinig dieren, geen goede looproute, geen informatieborden en veel hoge muren. Veel van deze punten die bezoekers als negatief ervoeren zijn inmiddels aangepakt en daarom verdient WILDLANDS een tweede kans. Online lijken de reviews ook positiever te worden. Van de laatste tien beoordelingen op DagjeWeg.NL zijn acht bovengemiddeld positief en ook op Zoover en Tripadvisor zijn de meeste bezoekers goed te spreken over het park. Lees hier de laatste recensies:

Veel verbeterd in WILDLANDS

Eind 2018 maakte de directie van WILDLANDS bekend dat de titel adventure zoo verdwijnt en dat het park zich weer als dierentuin gaat profileren. Ook wordt er beter naar de bezoekers geluisterd en worden een aantal dingen aangepakt. Dit zijn de vernieuwingen die het park sinds eind 2018 heeft doorgevoerd.

  • De reguliere entreeprijs van WILDLANDS is verlaagd. Vorig jaar kostte een kaartje 30 euro aan de kassa en online 27,50 euro voor bezoekers vanaf tien jaar. Nu betalen bezoekers 27,50 euro aan de kassa en 22,50 euro op internet. Dit is een vergelijkbare online prijs als die van andere dierentuinen - WILDLANDS is zeker niet meer de duurste;
  • Al in 2016 zijn er in het park informatieborden geplaatst, om bezoekers te helpen bij het spotten van alle verschillende dieren. Door meer informatieborden te plaatsen wil WILDLANDS voorkomen dat bezoekers dieren mislopen;
  • De looproute wordt aangepast, waardoor je niet meer terug hoeft te lopen naar het centrale plein. In Nortica kun je de oversteek maken naar Serenga. Dit staat voor 2019 op de planning; hoe dat eruit gaat zien is nog niet definitief besloten;
  • Er komen meer diersoorten bij. De dierentuin laat weten dat er nog niets definitief is, maar dat er zeker aansprekende dieren bij komen.
Tel al deze vernieuwingen en de positieve reviews op DagjeWeg.NL en andere beoordelingssites bij elkaar op en je hebt genoeg reden om nog eens - of voor het eerst - naar WILDLANDS te gaan.

Meer informatie over WILDLANDS

WILDLANDS Emmen is de opvolger van het bekende Dierenpark Emmen. Op een nieuwe locatie, aan de rand van de stad, verkennen bezoekers drie verschillende werelden met een uiteenlopend klimaat. Jungola is de jungle, met veel groen, touwbruggen, een boottocht en olifanten, slingerapen en vlinders. Serenga is de savanne. Ga op safari en ontmoet giraffen, leeuwen, bavianen en stokstaartjes. In Nortica is de koude natuur de baas en zwemmen ijsberen en pinguïns rond. Naast dieren spotten en spelen kun je in WILDLANDS een rondje maken in de achtbaan Tweestryd en in een 4D-simulator ga je op expeditie in een poolgebied.
Foto 2. Dieren staan weer centraal in WILDLANDS. Achtbaan Tweestryd is een leuke extra. Foto: WILDLANDS
Foto 3. Spot de speelkameraadjes Mauk en Manoa in de Olifantenvallei. Foto: WILDLANDS

Kijk ook bij...

Laatst gewijzigd: 2019-08-11 20:26:24 · Gepubliceerd: 2019-02-26 11:57:05 - 6268