Muziek, feesten en sfeer: dit zijn de 5 leukste kleinere festivals van 2020

Festivals en evenementen |  deel via WhatsApp | Nieuws door

Relax heerlijk aan de waterkant of stap in een magisch bos

4 maart 2020 Toerisme Landelijk Festivalliefhebbers opgelet: de tickets voor veel festivals zijn al in de verkoop! Hoogste tijd om de knoop door te hakken en te beslissen waar je heen wilt. Ga je voor de allergrootste en bekendste festivals of wil je weleens wat anders? Bekijk dan eens deze 5 kleinere festivals met een heel eigen sfeer.

Foto 1. Stap in de betoverende sfeer van vijf kleinere festivals. Echte aanraders, zoals het magische bos van Into the Woods. Foto: Nikki Arendse

1. DGTL

AMSTERDAM - Is jouw jam een festival waar je ‘s nachts amper je tent van binnen ziet, om de volgende dag er gewoon weer volop tegenaan te gaan? Dan is het DGTL Festival helemaal iets voor jou! Twee dagen feesten op 11 en 12 april tijdens het paasweekend op de NDSM-werf in Amsterdam. Met muziek, muziek en nog eens muziek. Echte diehard festivalgangers zien hun tent helemaal niet, want er is ook dit jaar weer een nachtprogramma. Op DGTL kun je los gaan zonder schuldgevoel over het milieu, want alles wordt gerecycled en de hap is helemaal vega. Toch even bijkomen? Stap dan in de shuttlebus naar je tipi op de officiële DGTL-camping of ga voor kaartjes inclusief hotel. Wees snel, want de kaarten voor dit festival gaan hard; de weekendkaarten zijn zelfs al op! Vanaf achttien jaar.

2. Burning Man in Nederland!

APELDOORN - Jazeker! Het beroemde festival midden in de Nevada woestijn heeft een tegenhanger in Nederland. Maar dan aan de waterkant en onder een andere naam: Where the Sheep Sleep. Dit festival is met geen ander festival te vergelijken, omdat het hier gaat om zelfexpressie. En om geven. Hier kun je de unieke ervaring hebben dat een wildvreemde opeens op je afstapt met een cadeautje voor je. Maak van 25 tot en met 29 juni samen kunst, geniet van optredens en vooral: wees hier je beste zelf. Er wordt niets verkocht, dus je moet wel zelf voor je eten en drinken zorgen. En ja... aan het eind van het festival is er vuur. Je kunt kiezen uit verschillende campings, elk met een eigen thema. Een daarvan is speciaal voor gezinnen met kinderen. Want ook die mogen zich hier uitleven! Let op: de laatste kaarten komen op 14 maart online, rond 12:00 uur!

3. Mandala Festival

WANROIJ - Bij het Mandala Festival relax je op het strand, zwem je in de recreatieplas of dans je op zomerse muziek vanuit de hele wereld. Naast muziek is er ook kunst en theater. Zet je tent waar je maar wilt, want hier zijn camping en festival één. Of huur een van de chaletten op het terrein, als je liever wat meer luxe wilt. Ook kinderen zijn van harte welkom. Nog sterker: het idee en de naam voor dit festival komen van een vierjarig meisje. Haar vader was zo onder de indruk van haar ideeën, dat hij besloot het festival echt te organiseren. Het is dit jaar van 2 tot en met 5 juli, maar de donderdag is een beetje een buitenbeentje. Dan is er nog geen muziek en kun je in alle rust workshops volgen en genieten van kunst en de natuur, voor de party echt losbarst op vrijdag.

4. Welcome to The Village

LEEUWARDEN - Bezoek het mooiste festivaldorp van Nederland, prachtig gelegen in de bossen aan een waterplas. Welcome to The Village is een duurzaam feest, want 'dorpelingen' komen al een week voor het festival aan om te zorgen voor decors van tweedehands materialen. Ook wordt samengewerkt met de boeren uit de omgeving voor het lekkerste lokale eten. In het mooie festivaldorp dat zo ontstaat kun je op 17, 18 en 19 juli helemaal losgaan op muziek van gevestigde festivalhelden en aanstormend talent. Dit jaar is De Staat de headliner! Even helemaal moe gedanst? Geniet dan van kunst, theater en dansvoorstellingen. Nestel jezelf op de camping en denk ook meteen mee over de samenleving van de toekomst.

5. Into the Woods

AMERSFOORT - Dit festival is waarschijnlijk het meest bekend van onze aanraders, maar qua sfeer en setting past Into the Woods helemaal in dit rijtje. Ook hier stap je even uit de echte wereld, nu in een sprookjesbos waar de kunst en vooral de prachtige belichting zorgen voor een magische sfeer. Overal waar je kijkt hangen of staan creaties: van bizarre objecten in de bomen tot verrassende kraampjes. Hier dans je uitgelaten op elektronische muziek van vooruitstrevende dj’s, verspreid over zes podia die allemaal hun eigen sound en unieke sfeer hebben. Daartussen vind je genoeg plekjes om te ontspannen en te genieten van de onwerkelijke sfeer om je heen. En om misschien even iets heel anders te doen, zoals bijvoorbeeld een vossenjacht. Into the Woods is voor achttien jaar en ouder en is op 11 en 12 september. Een slaapplek moet je helaas elders zoeken. Hou goed in de gaten wanneer de kaartverkoop begint, want de verkoop gaat razendsnel!

Er is enorm veel te doen in Nederland! Probeer eens wat uit en ga voor een leuk uitstapje met korting.
Foto 2. Popfestival Welcome to The Village in Leeuwarden bij nacht. Foto: Ruben van Vliet
Foto 3. Uit je dak tijdens het festival Into the Woods. Foto: Nikki Arendse
Foto 4. Met zijn allen genieten van muziek. Foto: by Free-Photos on Pixabay

Kijk ook bij...

Laatst gewijzigd: 2021-02-18 08:44:42 · Gepubliceerd: 2019-03-04 11:35:32 - 2580