Lammetjesdagen 2019: leukste dagje uit in de lente

Boerderij De Boerinn | Redactioneel door

Ga op kraamvisite bij pasgeboren lammetjes

5 maart 2019 Natuur Landelijk Ze zijn hét symbool van de naderende lente en oh, wat zijn ze schattig! Wie wordt er nou niet blij van een paar kleine lammetjes, die nog wat onzeker op hun spillebeentjes de wijde wereld verkennen. Kom ze opzoeken en ga met het hele gezin naar een lammetjesdag en maak er een feestelijk dagje uit van op de boerderij of in de schaapskooi!

Foto 1. Lammetjes genieten van de lentezon. Foto: Aleid Bosch / Geldersch Landschap & Kastelen

Lente in het Groene Hart

KAMERIK - Ieder jaar viert Boerderij De Boerinn dat het weer lente is. Tijdens Lenteboerderij op 2, 3 en 4 mei is iedereen welkom om jonge dieren te komen aaien, waaronder varkentjes, kuikens, cavia's, konijnen en natuurlijk lammetjes. Verder zijn er allerlei leuke spellen, dus daag je ouders uit tot het boerentoernooi en zet de snelste tijd neer tijdens het steppen, zaklopen en kruiwagenracen. Het complete programma van de Lenteboerderij is nog niet bekend.

Lammetjes in de schaapskooi

ERMELO - In de Ermelosche Schaapskooi Schapedrift zijn meer dan tweehonderd lammetjes geboren! Kom hun geboorte meevieren op 30 maart, op de Lammetjesdag. Er is een looproute die je meeneemt langs alle hokken waar de lammetjes te vinden zijn. In het weiland ben je getuige van demonstraties schapen drijven. Verder zijn er poppenkastvoorstellingen en word je geschminkt. Ook is er een draaimolen en mag je mee op de huifkar.

Een kijkje op de boerderij

SOEST - In de mooie Eempolder ligt de boerderij van Pieter en Anneke Kuijer. Ieder jaar worden hier zeker honderd lammetjes geboren en ben je welkom om lammetjes te kijken. Knuffelen mag natuurlijk ook! Kom langs op 7, 14, 22 en 28 april, de entreeprijs is € 7,50 per persoon. Dit is inclusief koffie, thee, limonade en iets lekkers. Je mag ook een kijkje nemen in de andere stallen. Bovendien is er een groot springkussen en zijn er demonstraties schaapscheren.

Doe de lentespeurtocht

HEERLEN - Ook op de Brunssummerheide zijn heel wat lammetjes geboren! De deuren van de schaapskooi staan op 27 maart en 30 maart wagenwijd open voor iedereen die dol is op wollige, kleine lammetjes. De kudde van de herder is bijna duizend schapen groot, dus verwacht heel wat jonkies! Rond de schaapskooi worden allerlei leuke activiteiten georganiseerd. Kosten: € 2,50 per persoon.

Lammetjes op de Veluwe

UGCHELEN - Ook de schaapskooi van Hoog Buurlo op de Veluwe is weer een aantal wollige inwoners rijker. De jonge lammetjes laten zich zien, maar voor de echte 'knuffelschapen' moet je buiten zijn op de Lammetjesdag op 17 maart. De schaapsherder is ook aanwezig en vertelt over het hoeden van de schapen met een hond. Voor kinderen is er een speurtocht. Trek gekregen? Bij de horecakraam scoor je warme koffie, thee of chocolademelk. Ook leuk: bak zelf een broodje aan een stok boven het kampvuur.

180 lammetjes in Loenen

LOENEN - Zoveel lammetjes! Op de Loenermark vind je in het voorjaar zo'n 180 lammetjes, die je op de jaarlijkse Lammetjesdag in Loenen kunt bewonderen. Op zondag 24 maart zijn bezoekers welkom in de schaapskooi om de jonge diertjes te bekijken. Om het dierenwelzijn te waarborgen, mogen bezoekers niet bij de schapen komen. Rond de schaapskooi is er van alles te doen, zoals toekijken bij de demonstraties schapendrijven en een ponyritje maken. De boswachter neemt je mee op excursie door het gebied de Loenermarkt. Bij verschillende standjes zijn streekproducten en lekkernijen te koop.

Ook leuk:

Foto 2. Hallo! Foto: Pexels.com
Laatst gewijzigd: 2019-03-06 11:00:18 · Gepubliceerd: 5 maart 2019 - 13546