Lammetjesdagen 2020: leukste dagje uit in de lente

Lammetjesdag op de Sint-Pietersberg | Redactioneel door

Ga op kraamvisite bij pasgeboren lammetjes

22 februari 2020 Natuur Landelijk Ze zijn hét symbool van de naderende lente en oh, wat zijn ze schattig! Wie wordt er nou niet blij van een paar kleine lammetjes, die nog wat onzeker op hun spillebeentjes de wijde wereld verkennen. Kom ze opzoeken en ga met het hele gezin naar een lammetjesdag en maak er een feestelijk dagje uit van op de boerderij of in de schaapskooi!

Foto 1. Lammetjes genieten van de lentezon. Foto: Geldersch Landschap & Kasteelen © Aleid Bosch.

Schapenselfie op de Sint-Pietersberg

MAASTRICHT - Op Hoeve Lichtenberg is het altijd gezellig druk op de Lammetjesdag. Vier op zondag 22 maart het lentefeestje mee en speel schapenspelletjes op de binnenplaats, laat je schminken als een lammetje en maak een heuse schapenselfie. Je kunt ook de toren van de hoeve beklimmen, waar je tot aan België kunt kijken. En mmm, wat is die lekkere geur? Dat zijn de vlaaien die de bakker in het bakhuis bakt!

Lammetjes in de schaapskooi

ERMELO - Verwelkom de pasgeboren lammetjes in de Ermelosche Schaapskooi Schapedrift! Op zaterdag 28 maart vier je hun geboorte mee op de Lammetjesdag. Er is een looproute die je meeneemt langs alle hokken waar de lammetjes te vinden zijn. Kinderen kunnen zich laten schminken, een rondje maken in de draaimolen en creatief aan de slag gaan in de knutseltent. Een huifkar maakt ritjes over de heide. Instappen maar!

Een kijkje op de boerderij

SOEST - In de mooie Eempolder ligt de boerderij van Pieter en Anneke Kuijer. Ieder jaar worden hier zeker honderd lammetjes geboren en ben je welkom om lammetjes te kijken. Knuffelen mag natuurlijk ook! Dit jaar zijn de Lammetjesdagen op zondag 29 maart, zondag 5, maandag 13 en zondag 19 april. De entreeprijs is € 7,50 per persoon, inclusief koffie, thee, limonade en iets lekkers. Er is een groot springkussen en je mag een kijkje nemen bij de melkrobot in de stal. Voor €2,- maak je een rondrit met een huifkar of tractor.

Lammetjes op de Brunssummerheide

HEERLEN - Ook op de Brunssummerheide zijn heel wat lammetjes geboren! De deuren van de schaapskooi staan op zondag 5 en zondag 19 april wagenwijd open voor iedereen die dol is op wollige, kleine lammetjes. Rond de schaapskooi worden allerlei leuke activiteiten georganiseerd. Kosten: €3,- voor volwassenen, €1,50 voor kinderen vanaf vier jaar. Leuk te combineren met een mooie wandeling over de heide.

180 lammetjes in Loenen

LOENEN - Zoveel lammetjes! Op de Loenermark vind je in het voorjaar zo'n 180 lammetjes, die je op de jaarlijkse Lammetjesdag in Loenen kunt bewonderen. Op zondag 15 maart zijn bezoekers welkom in de schaapskooi om de jonge diertjes te bekijken. Om het dierenwelzijn te waarborgen, mogen bezoekers niet bij de schapen komen. Rond de schaapskooi is er van alles te doen, zoals toekijken bij de demonstraties schapen drijven en een ponyritje maken. De boswachter neemt je mee op excursie door het gebied de Loenermark. Bij verschillende stands zijn streekproducten en lekkernijen te koop.

Maak je eigen wollen schaapje

DWINGELDERVELD – Wat eten we altijd bij een geboorte? Precies ja, beschuit met muisjes! Op zondagmiddag 12 april staan er beschuitjes voor je klaar bij schaapskooi Achter ’t Zaand in Lhee. Knuffel de lammetjes en leer alles over de schaapskudde en het ras. De vrij'wolligers' laten zien wat je allemaal kunt met de wol van het Drents heideschaap – waarna je zelf je eigen schaapje van wol maakt. De entree is €3,- voor volwassenen en €1,50 voor kinderen vanaf vier jaar.

Lammetjesfeest en Boerenmarkt op Erve de Pas

HAARLE – Beleef een heerlijke Tweede Paasdag op de boerderij! Op maandag 13 april ben je welkom bij Erve de Pas om lammetjes te knuffelen en in het stro te spelen. Hoe is het om schapen te weiden? Herder van Scheperij Salland laat zien hoe ze met haar honden de schapen bij elkaar drijft. Neem ook een kijkje bij de Boerenmarkt, waar lokale producten te koop zijn. Er is een kraam met pannenkoeken en broodjes knakworst – of eet iets lekkers bij Herberg de Pas.

Geitenlammetjes in Zeeland

KWADENDAMME - Wist je dat baby's van geiten ook 'lammetjes' heten? In boerderij Pollehof zijn er dit jaar 43 geitenlammetjes geboren. Op zaterdag 7 maart staat de staldeur voor je open om ze te bewonderen op de Lammetjesdag. Voor de kinderen is er een springkussen en volwassenen kunnen geitenkaas, kwark, yoghurt, karnemelk en boter bij de boer kopen.

Schapen drijven en rondje Posbank

RHEDEN – Op zondag 29 maart kun je de pasgeboren lammetjes bewonderen in het Gelderse Rheden. Er is van alles te doen: kinderen kunnen schaapjes kleuren, heksenbezems maken en broodjes bakken. Niet zonder zich te laten schminken natuurlijk. Er een mini-zweefmolen, een demonstratie schapen drijven, en met de huifkar kun je een rondje Posbank maken. Goed om te weten: om de lammetjes niet te overbelasten, kun je de lammetjes alleen aaien op vertoning van het op Lammetjesdag verkregen geboortekaartje van een geadopteerd lammetje. De adoptie van een lammetje is een van de belangrijkste inkomstenbronnen voor de Rhedense Schaapskudde.

Twentse lammetjes

DENEKAMP - Ook in Overijssel zijn er weer lammetjes geboren. Op zondag 19 april ben je welkom bij Schaapskooi Stroothuizen tijdens Lammetjesdag. Genieten van de lieve diertjes te midden van de bossen, vennen en heide: wat wil een mens nog meer? In de keuken is pannenkoeken, boerenijs en meer lekkers te verkrijgen. Een ideale zondagsbesteding op het platteland.

Lente in het Groene Hart

KAMERIK - Ook deze lente is het weer Lenteboerderij bij Boerderij De Boerinn. In de meivakantie ben je drie dagen welkom om de varkentjes, kuikens, cavia’s en konijnen te aaien. Er is van alles te doen, van skelteren tot boogschieten. Laat je schminken, ga los op het springkussen en beklim de uitkijktoren! Boerderij De Boerinn bestaat dit jaar 25 jaar, dus het is extra feestelijk. De entree is gratis, voor sommige activiteiten wordt wel een kleine bijdrage gevraagd. Let op: de exacte data van de Lenteboerderij zijn nog niet bekend.

Ook leuk:

Foto 2. Hallo! Foto: Pexels.com.

Kijk ook bij...

Laatst gewijzigd: 2020-02-25 11:18:39 · Gepubliceerd: 22 februari 2020 - 15998