Lammetjesdagen 2023: leukste dagje uit in de lente

Ga op kraamvisite bij pasgeboren lammetjes

Lammetjesdagen 2023   Redactioneel door
Foto 1. Kom je een kijkje nemen bij de pasgeboren lammetjes? Foto: Unsplash License © Tim Marshall

1 maart 2023 Natuur Landelijk Ze zijn hét symbool van de naderende lente en oh, wat zijn ze schattig! Wie wordt er nou niet blij van een paar kleine lammetjes, die nog wat onzeker op hun spillebeentjes de wijde wereld verkennen. Kom ze opzoeken en ga met het hele gezin naar een lammetjesdag en maak er een feestelijk dagje uit van op de boerderij of in de schaapskooi!

Drukte rondom de Sallandse Heuvelrug

Sallandse Heuvelrug, Overijssel - Zet maar gauw een groot kruis in je agenda voor 4 en 5 maart. Op die dagen beleef je namelijk een dartelend weekend rondom Nationaal Park Sallandse Heuvelrug! Op 4 maart is het lammetjesdag bij de Schaapskudde van Scheperij Salland. Van 13:00 uur tot 16:00 uur staan de deuren open om heerlijk te knuffelen met de pasgeboren schapen. Ook is er een demonstratie schapendrijven en vachtvilten. Op 5 maart kun je op kraamvisite bij Schaapskudde Sallandse Heuvelrug. Van 12:00 uur tot 16:00 uur ben je van harte welkom om te komen kijken. De toegang is hier gratis en er zijn leuke randactiviteiten op het erf.

Lammetjes aaien in Twente

Enschede, Overijssel - Spreek op woensdagmiddag 8 maart maar niks af, want je bent gelijk uit school welkom bij Hof Espelo. Of nog leuker: neem je vriendjes mee! Want op de Twentse boerderij zijn de eerste lammetjes al geboren. Kijk voorzichtig om het hoekje van de stal en luister naar de verhalen van de boerin. Zij vertelt je alles over de geboorte en de levensloop van de schapen. Om zoveel mogelijk kinderen de kans te geven om te knuffelen, zijn er tijdvakken. Reserveer dus van tevoren je ticket! Er wordt een vergoeding van €3,- euro per persoon gevraagd. Komt 8 maart je niet uit? Geen zorgen! Er is ook een Lammetjesdag op 15 maart.

Ieder weekend feest

Epen, Limburg - Bij Schaapskooi Mergelland zijn ze al vanaf januari bezig met Lammetjesdagen. Nog tot en met 26 maart kun je iedere woensdag, zaterdag en zondag met lammetjes knuffelen. Met een beetje geluk ben je er zelfs bij als er één geboren wordt! Vanaf maart krijg je ook de kans om een lammetje de fles te geven. De entree voor volwassenen is €5,- euro, hierbij zit koffie of thee inbegrepen. Kinderen tot en met twaalf jaar betalen €2,- euro.

Beschuit met muisjes in Bennekom

Bennekom, Gelderland - Op zaterdagmiddag 18 maart eet je beschuit met muisjes bij Grebbeveld Schapen &zo. Van 13:00 uur tot 17:00 uur is er van alles te beleven op het terrein. Uiteraard kun je lammetjes knuffelen en aaien of lekker spelen op het terrein. Ook zijn er knutselmogelijkheden, schapendrijf demonstraties, heerlijke hapjes en drankjes en een heus strokasteel! Let op: een ticket reserveren is verplicht en kost je €5,- euro per ticket. Hier zit wel een muntje bij inbegrepen voor een hapje of drankje. Op de dag zelf is er geen kaartverkoop.

Schapenselfie op de Sint-Pietersberg

Maastricht, Limburg - Op Hoeve Lichtenberg is het altijd gezellig druk op de Lammetjesdagen. Vier op 18 en 19 maart het lentefeestje mee en speel schapenspelletjes op de binnenplaats, laat je schminken als een lammetje en maak een heuse schapenselfie. Je kunt ook de toren van de hoeve beklimmen, waar je tot aan België kunt kijken. Dit jaar is er voor het eerst een kleine markt met eten, drinken en streekproducten. Verder zijn CNME en Natuurpunt aanwezig om te vertellen over hun activiteiten. Als OERRR lid heb je gratis toegang, anders betaal je €2,50 euro.

Vind de lammetjes op Texel

Texel, Noord-Holland - Een eiland vol lammetjes! Voor de Texelse schapenboeren is het een drukke tijd, want van februari tot half april komen er zo'n 22.000 lammetjes ter wereld. Wil je die schattige kleine wolletjes zien huppelen in de wei? Check dan de Lammetjesradar! Op deze website van VVV Texel geven schapenboeren via Whatsapp door in welke wei de lammetjes staan en kun je er zo naar toe om ze te bewonderen. En op een eiland met zoveel lammetjes kan je ze haast niet missen! Leuk: bij Schapenboerderij Texel kun je het hele jaar door langskomen om lammetjes te knuffelen.

Brunssummerheide in bloei

Heerlen, Limburg - Ook op de Brunssummerheide zijn heel wat lammetjes geboren! De deuren van de schaapskooi staan op zondag 26 maart en maandag 10 april (Tweede Paasdag) wagenwijd open voor iedereen die dol is op wollige, kleine lammetjes. Rond de schaapskooi worden allerlei leuke activiteiten georganiseerd. Kosten: €2,50 voor volwassenen en kinderen. Leden van OERRR hebben gratis toegang. Leuk te combineren met een mooie wandeling over de heide.

Lammetjes in de polder

Zeewolde, Flevoland - Vier Tweede Paasdag tussen de lammetjes uit Polderkudde Horsterwold. Tussen 11:00 uur en 17:00 uur staat de herder klaar om je mooie verhalen te vertellen en kun je al je vragen stellen. Ook is er een leuke viltworkshop, een springkussen en lekkere hapjes en drankjes. De toegang tot deze Lammetjesdag is gratis.

Ook leuk:

Foto 2. Op Texel spot je zeker lammetjes als je de Lammetjesradar volgt. Op het eiland worden in de lente wel 22.000 lammetjes geboren! Foto: Justin Sinner Pictures

Laatst gewijzigd: 2023-03-01 15:35:50 · Gepubliceerd: 1 maart 2023 - 28994