Hier vind je tulpenvelden - een plaatje!

 deel via WhatsApp | Nieuws door

Van de kop van Noord-Holland tot in Zeeland domineert de tulp

20 maart 2020 Toerisme Landelijk De uitgestrekte, fleurige velden vol tulpen vormen een schitterend beeld, waar je ieder jaar maar kort van kunt genieten. Dus pak de auto of fiets en geniet van de bloemenpracht in verschillende streken in Nederland. Tot begin mei heb je de grootste kans om de tulpenvelden in volle glorie te bewonderen en hier kun je deze bollenvelden met tulpen vinden.

Foto 1. Bewonder de tulpenpracht. Foto: Pexels.com

Uitgestrekte velden in de kop van Noord-Holland

DEN HELDER - In de kop van Noord-Holland, onder Den Helder, ligt het grootste aaneengesloten bloembollengebied van Nederland. Van half april tot begin mei staan de tulpen in bloei en kun je hier fietsen en wandelen met een eindeloze zee van tulpen om je heen. Deze route van route.nl brengt je van Den Helder door de tulpenvelden rond Breezand, bij Anna Paulowna en bij Julianadorp. Je pikt meteen een stukje kust mee. De route is zo'n 55 kilometer, maar is makkelijk in te korten. Start bijvoorbeeld in Breezand en ga alleen langs de bollenvelden.

Tip: de Floratuin in Julianadorp heeft een showtuin vol met de nieuwste tulpensoorten en andere bloemen. Pluk zelf een mooi bosje in de Tulpen Pluktuin of kies alvast de mooiste bloemen om thuis te planten.

Fietsen door West-Friesland

NOORD-HOLLAND - Ook West-Friesland staat bekend om de vele bollenvelden, die je vooral rond Andijk, Enkhuizen en Bovenkarspel vindt. Fiets door de bollenvelden van West-Friesland en volg de route van Route.nl langs Hoorn, de molen van Kerkepolder en Medemblik. Met de auto een rondje rijden kan natuurlijk ook.

Door de Bollenstreek

NOORD-HOLLAND - Van oorsprong staat Lisse en het gebied eromheen bekend als dé Bollenstreek. Verken dit gebied en spot de velden vol hollandse bloemen. Met deze autoroute van de ANWB door de Bollenstreek kom je langs veel bloemenvelden. Tussen half april en begin mei spot je hier velden vol tulpen, maar ook in het najaar kun je hier nog velden vol bloemen vinden, dan bloeien bijvoorbeeld de dahlia's. Helaas gaat de Keukenhof niet meer open dit jaar. Wel kun je om de Keukenhof heen verschillende gemarkeerde fietsroutes rijden, van 5 kilometer tot 25 kilometer.

Handig: je kunt checken waar wat bloeit in de Bollenstreek via de bloemenradar.

Nog meer uitjes met tulpen

  • Fiets met een gids van Tulip Bicycle Tour door de bollenvelden rond Nisse. Koop tickets met een gratis poncho;
  • Rijd door de bollenvelden met de Tulpenvelden Tour van Renzy.NL;
  • Ontdek de bollenvelden in Zeeuws-Vlaanderen, rond de plaatsjes Graauw, Lamswaarde en Absdale;
  • Ook op het eiland Goeree-Overflakkee liggen veel tulpenvelden, onder andere bij Den Bommen en bij Ouddorp;
  • In Drenthe vind je tulpenvelden bij Smilde en Hijken;
  • De Keukenhof gaat helaas niet meer open in 2020. Maar je kunt het bloemenpark wel virtueel bezoeken.
Foto 2. Volg de Tulpen Tour van Renzy.NL en rijd door de bollenvelden. Foto: Renzy.NL

Kijk ook bij...

Laatst gewijzigd: 2020-03-26 17:33:35 · Gepubliceerd: 2019-04-23 13:52:04 - 1926