Hier vind je tulpenvelden - een plaatje!

Nieuws door

Van de kop van Noord-Holland tot in Zeeland domineert de tulp

23 april 2019 Toerisme Landelijk Misschien heb je de mooie plaatjes al voorbij zien komen van uitgestrekte, fleurige velden vol tulpen. Een schitterend beeld, waar je ieder jaar maar kort van kunt genieten. Dus wees er op tijd bij dit jaar en pak de auto of fiets geniet van de bloemenpracht in verschillende streken in Nederland. Tot begin mei heb je de grootste kans om de tulpenvelden in volle glorie te bewonderen en hier kun je de bollenvelden met tulpen vinden.

Foto 1. Bewonder de tulpenpracht. Foto: Pexels.com

Volg de Tulpenroute door Flevoland

FLEVOLAND - In de omgeving van Emmeloord vind je de meeste tulpenboerderijen en dus de meeste tulpenvelden. Van half april tot begin mei staan de tulpen in bloei en de Tulpenroute Flevoland volgen. Dan mis je geen tulpje! Deze bewegwijzerde route voert je langs alle plaatsen waar de tulpen in bloei staan. Ga met de auto, fiets of met de benenwagen en volg de bordjes van het Tulpenfestival. De routes worden voor dit evenement uitgezet en er zijn van vrijdag 19 april tot en met zondag 5 mei nog veel meer activiteiten. Het tulpenseizoen is dan op z'n hoogtepunt en dat is een reden voor een feestje!

Tip: pluk je eigen bosje tulpen in Hanneke’s Pluktuin in Biddinghuizen.

Fietsen door West-Friesland

NOORD-HOLLAND - Ook West-Friesland staat bekend om de vele bollenvelden, die je vooral rond Andijk, Enkhuizen en Bovenkarspel vindt. Ook in de Kop van Noord-Holland vind je een groot gebied met bollenvelden. Fiets door de bollenvelden van West-Friesland en volg de route van Route.nl langs Hoorn, de molen van Kerkepolder en Medemblik. Of reis met de Museumstoomtram mee langs de mooiste tulpenvelden in bloei. Dat is Tijdreizen met Tulpengarantie! Je kunt opstappen voor deze mooie rit van 13 april tot en met 27 april. Je moet hiervoor wel vooraf tickets bestellen.

Door de Bollenstreek naar de Keukenhof

NOORD-HOLLAND - Van oorsprong staat Lisse en het gebied eromheen bekend als dé Bollenstreek. Verken dit gebied en spot de velden vol hollandse bloemen. Met deze autoroute van de ANWB door de Bollenstreek kom je langs veel bloemenvelden. Tussen half april en begin mei spot je hier velden vol tulpen, maar ook in het najaar kun je hier nog velden vol bloemen vinden, dan bloeien bijvoorbeeld de dahlia's. En waar je zeker een overvloed aan bloemen vind: de Keukenhof. Het thema van dit jaar is Flower Power. Het iconische bloemenparadijs is dit jaar voor de 70e keer open en viert dat met peace, love and music, net als in the seventies.

Bezoek het Land van Fluwel

SINT MAARTENSZEE - Vanaf de elf meter uitkijktoren van het Land van Fluwel heb je prachtige zicht op de bloemenvelden. Je kunt in de verte zelfs de zee zien, vlak achter de duintoppen! Uitgekeken? Dan zoef je van de tien meter hoge glijbaan zo weer naar beneden! In het Land van Fluwel is voor kinderen een klim- en klauter speelparadijs en een blote voetenpad. Ook kun je er lekker eten in het Pannenkoekenhuis.

Nog meer uitjes met tulpen

  • Rijd door de bollenvelden met de Tulpenvelden Tour van Renzy.NL.
  • Leer meer over de historie van de tulp in Nederland in Museum De Zwarte Tulp
  • Benieuwd hoe het er in de bloemenhandel aan toe gaat? Bezoek de Bloemenveiling Aalsmeer.
  • De Floratuin in Julianadorp heeft een showtuin vol met de nieuwste tulpensoorten en andere bloemen. Pluk zelf een mooi bosje in de Tulpen Pluktuin of kies alvast de mooiste bloemen om thuis te planten.
Foto 2. Volg de Tulpen Tour van Renzy.NL en rijd door de bollenvelden. Foto: Renzy.NL
Laatst gewijzigd: 2019-04-25 15:40:04 · Gepubliceerd: 2019-04-23 13:52:04 - 1018