Hier vind je tulpenvelden - een plaatje!

 
Nieuws door

Van de kop van Noord-Holland tot in Zeeland domineert de tulp

20 april 2021 Toerisme Landelijk Door de kou zijn de tulpen een stuk later dit jaar, maar ze komen nu toch uit de grond. Ondertussen bloeien de narcissen en hyacinten nog volop! Tijd om de uitgestrekte, fleurige velden vol tulpen en andere bloeiende bollen te bezoeken en te genieten van dit schitterend beeld. Je kunt er namelijk maar kort van genieten. Dus pak de auto of fiets en geniet van de bloemenpracht in verschillende streken in Nederland. Tot in mei heb je de grootste kans om de tulpenvelden in volle glorie te bewonderen en hier kun je deze bollenvelden met tulpen vinden.

Foto 1. Bewonder de tulpenpracht. Foto: Pexels.com

Uitgestrekte velden in de kop van Noord-Holland

DEN HELDER - In de kop van Noord-Holland, onder Den Helder, ligt het grootste aaneengesloten bloembollengebied van Nederland. Van half april tot begin mei staan de tulpen in bloei en kun je hier fietsen en wandelen met een eindeloze zee van tulpen om je heen. Deze fietsroute van route.nl brengt je van Den Helder door de tulpenvelden rond Breezand, bij Anna Paulowna en bij Julianadorp. Je pikt meteen een stukje kust mee. De route is zo'n 55 kilometer, maar is makkelijk in te korten. Start bijvoorbeeld in Breezand en ga alleen langs de bollenvelden.

Tip: de Floratuin in Julianadorp heeft een showtuin vol met de nieuwste tulpensoorten en andere bloemen. Pluk zelf een mooi bosje in de Tulpen Pluktuin of kies alvast de mooiste bloemen om thuis te planten. Wel even een afspraak maken via de Facebookpagina van de Floratuin.

Fietsen door West-Friesland

NOORD-HOLLAND - Ook West-Friesland staat bekend om de vele bollenvelden, die je vooral rond Andijk, Enkhuizen en Bovenkarspel vindt. Fiets door de bollenvelden van West-Friesland en volg de route van Route.nl langs Hoorn, de molen van Kerkepolder en Medemblik. Met de auto een rondje rijden kan natuurlijk ook.

Ontdek de mooie Bollenstreek

NOORD-HOLLAND - Van oorsprong staat Lisse en het gebied eromheen bekend als dé Bollenstreek. Verken dit gebied en spot de velden vol hollandse bloemen. Met deze autoroute van de ANWB door de Bollenstreek kom je langs veel bloemenvelden. Tussen half april en begin mei spot je hier velden vol tulpen, maar ook in het najaar kun je hier nog velden vol bloemen vinden, dan bloeien bijvoorbeeld de dahlia's.

Het is nog niet bekend of de Keukenhof nog open kan gaan dit jaar. Wel kun je om de Keukenhof heen verschillende gemarkeerde fietsroutes rijden, van 5 kilometer tot 25 kilometer. Of parkeer bij het voormalige station van Lisse, waar verschillende wandel- en fietsroutes beginnen. Het Wandelnetwerk Bollenstreek bestaat uit zo'n 100 kilometer aan wandelroutes over kleine weggetjes, bruggetjes en door weilanden. Af en toe kom je zelfs een trekpontje tegen.

Handig: je kunt checken waar wat bloeit in de Bollenstreek via de bloemenradar.

De Tulpenroutes van Flevoland

FLEVOLAND - In de omgeving van Emmeloord vind je de meeste tulpenboerderijen en dus de meeste tulpenvelden. Van half april tot begin mei staan de tulpen in bloei en kun je de Tulpenroute Flevoland volgen. Dan mis je geen tulpje! Dit jaar zijn er drie verschillende autoroutes. Bestel een ticket en je krijgt toegang tot de gekozen route op de app. Zo wordt het nergens te druk onderweg. Ga voor een tocht rond Dronten met onderweg leuke weetjes over de Swifterbantcultuur en de mogelijkheid je eigen bosje tulpen plukken in Hanneke’s Pluktuin. Tour je in het buitengebied van Lelystad inclusief natuurgebieden, kunt en vliegwrakken onderweg. Of strijk je neer in het kleurrijke gebied Zeewolde-Almere, met onder andere een boerenpitstop.

De routes brengen je zo dicht mogelijk langs de percelen met tulpen, die elk jaar ergens anders te vinden zijn. Nice: je kunt bij de routes van Lelystad en Dronten ook food to go bestellen! Gaan de kinderen mee? Download dan op de site de Achterbank Speurtocht. Op de site zie je ook of er al genoeg tulpen in bloei staan voor een fleurige tocht.

Nog meer uitjes met tulpen

  • Rijd door de bollenvelden met de Tulpenvelden Tour van Renzy.NL;
  • Ontdek de bollenvelden in Zeeuws-Vlaanderen, rond de plaatsjes Graauw, Lamswaarde en Absdale;
  • Ook op het eiland Goeree-Overflakkee liggen veel tulpenvelden, onder andere bij Den Bommen en bij Ouddorp;
  • In Drenthe vind je tulpenvelden bij Smilde en Hijken;
  • Is de Keukenhof niet open? Bezoek het prachtige bloemenpark dan virtueel.
Foto 2. Volg de Tulpen Tour van Renzy.NL en rijd door de bollenvelden. Foto: Renzy.NL

Laatst gewijzigd: 2021-04-22 16:10:15 · Gepubliceerd: 2019-04-23 13:52:04 - 3681