Hier vind je tulpenvelden - een plaatje!

Van de kop van Noord-Holland tot in Zeeland domineert de tulp

  Nieuws door
Foto 1. Volg de Tulpen Tour van Renzy.NL en rijd door de bollenvelden. Foto: Renzy.NL

29 maart 2023 Toerisme Landelijk De uitgestrekte, fleurige velden vol tulpen en andere bloeiende bollen vormen een schitterend beeld, waar je ieder jaar maar kort van kunt genieten. Dus pak de auto of fiets en geniet van de bloemenpracht in verschillende streken in Nederland. Tot half mei heb je de grootste kans om de mooiste tulpenvelden in volle glorie te bewonderen.

Uitgestrekte velden in de kop van Noord-Holland

Den Helder, Noord-Holland - In de kop van Noord-Holland, onder Den Helder, ligt het grootste aaneengesloten bloembollengebied van Nederland. Van half april tot begin mei staan de tulpen in bloei en kun je hier fietsen en wandelen met een eindeloze zee van tulpen om je heen. Deze fietsroute van route.nl brengt je van Den Helder door de tulpenvelden rond Breezand, bij Anna Paulowna en bij Julianadorp. Je pikt meteen een stukje kust mee. De route is zo'n 55 kilometer, maar is makkelijk in te korten. Start bijvoorbeeld in Breezand en ga alleen langs de bollenvelden.

Tip: de Floratuin in Julianadorp heeft een showtuin vol met de nieuwste tulpensoorten en andere bloemen. Pluk zelf een mooi bosje in de Tulpen Pluktuin of kies alvast de mooiste bloemen om thuis te planten.

Voorjaarsbloeiers in Arcen

Arcen, Limburg - Op 1 april 2023 start het nieuwe seizoen van Kasteeltuinen Arcen en het belooft een vrolijk feestjaar te worden. De kasteeltuinen bestaan namelijk 35 jaar. Stap in een sprookjesachtige bloemenwereld vol kleuren en geuren en laat je verwonderen door de vrolijke voorjaarsbloeiers. Volg het meterslange lint met wel duizenden tulpen en ontdek de nieuwe rozensoorten in het Rosarium. Ook de viooltjes staan er weer prachtig bij. Je vindt ze door het hele park: in de rozentuin, op het Toernooiveld en in tientallen bakken en borders. Ze zetten meteen de toon: het is lente!

Foto 2. Geniet van duizenden kleurrijke tulpen bij Kasteeltuinen Arcen. Foto: Kasteeltuinen Arcen © Petra Lenssen

Ontdek de mooie Bollenstreek

Lisse, Noord-Holland - Van oorsprong staat Lisse en het gebied eromheen bekend als dé Bollenstreek. Verken dit gebied en spot de velden vol hollandse bloemen. Met deze autoroute van de ANWB door de Bollenstreek kom je langs veel bloemenvelden. Tussen half april en begin mei spot je hier velden vol tulpen, maar ook in het najaar kun je hier nog velden vol bloemen vinden, dan bloeien bijvoorbeeld de dahlia's.

En ook de Keukenhof is weer open! Wandel door het schitterende park met miljoenen bloemen in alle mogelijke kleuren. Om de Keukenhof heen kun je ook verschillende gemarkeerde fietsroutes rijden langs de bollenvelden, van 5 kilometer tot 25 kilometer. Of parkeer bij het voormalige station van Lisse, waar verschillende wandel- en fietsroutes beginnen. Het Wandelnetwerk Bollenstreek bestaat uit zo'n 100 kilometer aan wandelroutes over kleine weggetjes, bruggetjes en door weilanden. Af en toe kom je zelfs een trekpontje tegen.

Handig: je kunt checken waar wat bloeit in de Bollenstreek via de bloemenradar.

Foto 3. Wandel langs miljoenen bloemen. Foto: Keukenhof

De Tulpenroutes van Flevoland

Flevoland - In de omgeving van Emmeloord vind je de meeste tulpenboerderijen en dus de meeste tulpenvelden. Van 15 april tot en met 7 mei staan de tulpen in bloei en kun je de Tulpenroute Flevoland volgen. Dan mis je geen tulpje! Dit jaar zijn er drie verschillende autoroutes. Bestel een ticket en je krijgt toegang tot de gekozen route op de app. Zo wordt het nergens te druk onderweg. Ga voor een tocht rond Dronten met onderweg leuke weetjes over de Swifterbantcultuur en de mogelijkheid je eigen bosje tulpen plukken in Hanneke's Pluktuin. Of strijk neer in het kleurrijke gebied Zeewolde-Almere, met onder andere een boerenpitstop.

Foto 4. Bewonder de mooiste tulpen tijdens de Tulpenroutes van Flevoland. Foto: Tulpenroute Flevoland © Jan Drost

Nog meer uitjes met tulpen

  • Rijd door de bollenvelden met de Tulpenvelden Tour van Renzy.NL;
  • Ontdek de bollenvelden in Zeeuws-Vlaanderen, rond de plaatsjes Graauw, Lamswaarde en Absdale;
  • Ook op het eiland Goeree-Overflakkee liggen veel tulpenvelden, onder andere bij Den Bommen en bij Ouddorp.
Foto 5. Verwonder je in de schitterende tuinen. Foto: Kasteeltuinen Arcen © Petra Lenssen

Laatst gewijzigd: 2023-04-05 11:15:50 · Gepubliceerd: 2019-04-23 13:52:04 - 5949