Hier vind je tulpenvelden - een plaatje!

Van de kop van Noord-Holland tot in Zeeland domineert de tulp

Nieuws door
Foto 1. Volg de Tulpen Tour van Renzy.NL en rijd door de bollenvelden. Foto: Renzy.NL

31 maart 2024 Toerisme Landelijk De uitgestrekte, fleurige velden vol tulpen en andere bloeiende bollen vormen een schitterend beeld, waar je ieder jaar maar kort van kunt genieten. Dus pak de auto of fiets en geniet van de bloemenpracht in verschillende streken in Nederland. Tot half mei heb je de grootste kans om de mooiste tulpenvelden in volle glorie te bewonderen.

Uitgestrekte velden in de kop van Noord-Holland

Den Helder, Noord-Holland - In de kop van Noord-Holland, onder Den Helder, ligt het grootste aaneengesloten bloembollengebied van Nederland. Van half april tot begin mei staan de tulpen in bloei en kun je hier fietsen en wandelen met een eindeloze zee van tulpen om je heen. Deze fietsroute van route.nl brengt je van Den Helder door de tulpenvelden rond Breezand, bij Anna Paulowna en bij Julianadorp. Je pikt meteen een stukje kust mee. De route is zo'n 55 kilometer, maar is makkelijk in te korten. Start bijvoorbeeld in Breezand en ga alleen langs de bollenvelden.

Tip: de Floratuin in Julianadorp heeft een showtuin vol met de nieuwste tulpensoorten en andere bloemen. Pluk zelf een fraai bosje in de Tulpen Pluktuin of kies alvast de mooiste bloemen om thuis te planten.

Voorjaarsbloeiers in Arcen

Arcen, Limburg - Op 28 maart 2024 is het nieuwe seizoen van Kasteeltuinen Arcen gestart. Stap in een sprookjesachtige bloemenwereld vol kleuren en geuren en laat je verwonderen door de vrolijke voorjaarsbloeiers. Volg het meterslange lint met wel duizenden tulpen en ontdek ze overal tussen het prille lentegroen. Wat veel! Ook de viooltjes staan er weer prachtig bij. Je vindt de kleurrijke voorjaarspracht door het hele park: in de rozentuin, op het Toernooiveld en in tientallen bakken en borders. Ze zetten meteen de toon: het is lente!

Foto 2. Geniet van duizenden kleurrijke tulpen bij Kasteeltuinen Arcen. Foto: Kasteeltuinen Arcen © Petra Lenssen

Ontdek de mooie Bollenstreek

Lisse, Noord-Holland - Van oorsprong staat Lisse en het gebied eromheen bekend als dé Bollenstreek. Verken dit gebied en spot de velden vol Hollandse bloemen. Met deze autoroute van de ANWB door de Bollenstreek kom je langs veel bloemenvelden. Tussen half april en begin mei spot je hier velden vol tulpen, maar ook in het najaar kun je hier nog velden vol bloemen vinden, dan bloeien bijvoorbeeld de dahlia's.

En ook de Keukenhof is weer open, voor het 75ste jaar! Wandel door het schitterende park met miljoenen bloemen in alle mogelijke kleuren en vier hun jubileum mee. Om de Keukenhof heen kun je ook verschillende gemarkeerde fietsroutes rijden langs de bollenvelden, van 5 kilometer tot 25 kilometer. Of parkeer bij het voormalige station van Lisse, waar verschillende wandel- en fietsroutes beginnen. Het Wandelnetwerk Bollenstreek bestaat uit zo'n 100 kilometer aan wandelroutes over kleine weggetjes, bruggetjes en door weilanden. Af en toe kom je zelfs een trekpontje tegen.

Handig: je kunt checken waar wat bloeit in de Bollenstreek via de Flowermap.

Foto 3. Wandel langs miljoenen bloemen. Foto: Keukenhof

De Tulpenroutes van Flevoland

Flevoland - In de omgeving van Emmeloord vind je de meeste tulpenboerderijen en dus de meeste tulpenvelden. Van 13 april tot en met 5 mei staan de tulpen in bloei en kun je de Tulpenroute Flevoland volgen. Dan mis je geen tulpje! Dit jaar zijn er drie verschillende autoroutes. Bestel een ticket en je krijgt toegang tot de gekozen route op de app. Zo wordt het nergens te druk onderweg. Volg de nieuwe Tulp Kunst Route door het centrum van Dronten waarmee het tienjarige bestaan van Tulpenroute Flevoland wordt gevierd. En pluk je eigen bosje tulpen in Hanneke's Pluktuin. Of strijk neer in het kleurrijke gebied Zeewolde-Almere, met onder andere een boerenpitstop.

Foto 4. Bewonder de mooiste tulpen tijdens de Tulpenroutes van Flevoland. Foto: Tulpenroute Flevoland © Jan Drost

Nog meer uitjes met tulpen

  • Rijd door de bollenvelden met de Tulpenvelden Tour van Renzy.NL;
  • Ontdek de bollenvelden in Zeeuws-Vlaanderen, rond de plaatsjes Graauw, Lamswaarde en Absdale;
  • Ook op het eiland Goeree-Overflakkee liggen veel tulpenvelden, onder andere bij Den Bommen en bij Ouddorp.
Foto 5. Bewonder dit voorjaar de prachtige tulpenvelden met eigen ogen. Foto: Aline Dassel via Pixabay

Laatst gewijzigd: 2024-03-31 14:49:08 · Gepubliceerd: 31 maart 2024 - 6688

Activiteiten Kasteeltuinen Arcen

Binnen enkele weken te bezoeken

Moederdag Hoedendag


Vier Moederdag in Kasteeltuinen Arcen. Geniet van diverse activiteiten, modekraampjes en modeshows waarin de meest prachtige hoeden getoond worden.

Klassiek in de Tuinen


Subtiele klanken van klassieke muziek klinken in de tuinen. In een ongedwongen sfeer beweegt u door het 32 hectare grote bloemen- en plantenpark met tientallen tuinen, waar u wordt verrast door...